به گزارش ایرنا، محسن اردستانی روز دوشنبه در جلسه بررسی وضعیت پیشرفت فاز دوم طرح انتقال پساب جنوب تهران به پاکدشت که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: شهرستان پاکدشت از ۲۳ هزار هکتار اراضی زراعی مرغوب کشاورزی برخوردار است که به دلیل محدودیتهای شدید منابع آبی، فقط ۱۷ هزار هکتار از این زمینها زیر کشت انواع محصولات زراعی، باغی و گلخانهای میرود.
وی افزود: با توجه به کاهش شدید بارش نزولات جوی و کم شدن ذخایر سدهای ماملو و لتیان و اولویت داشتن تأمین آب شرب، از سال گذشته تا کنون هیچ حقآبهای به کشاورزی پاکدشت اختصاص پیدا نکرده و این امر موجب شده تا عملا کار زراعت در روستاهای بالا دست کانال انتقال پساب تصفیه شده تهران که امکان انتقال آب به آنها وجود ندارد، متوقف شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: با شرایط کنونی وضعیت آب، تنها راه نجات کشاورزی پاکدشت، تکمیل فاز دوم انتقال پساب تصفیه شده جنوب تهران است که با اجرای آن ۹ مترمکعب آب در ثانیه به کشاورزی منتقل و این شهرستان از وضعیت بحرانی امروز خارج می شود.
اردستانی اضافه کرد: خوشبختانه باتوجه ویژه دولت سیزدهم به موضوع انتقال آب به دشت ورامین و شهرستان پاکدشت، روند اجرای طرح انتقال پساب تصفیه شده جنوب تهران پس از ۱۰ سال معطلی، سرعت بیشتری گرفته و تلاش میشود تا با همکاری تمام مسئولان، این طرح مهم در هفته دولت امسال به بهرهبرداری رسد.
وی تاکید کرد: برای مشروب شدن اراضی کشاورزی بالادست این کانال لازم است تا با اجرای طرح لولهگذاری به طول ۸.۵ کیلومتر و ایجاد بند انحرافی، آب مورد نیاز کشاورزی در این مناطق را تأمین کرد تا در سال زراعی آینده، بخشی از این اراضی را زیر کشت انواع محصولات به ویژه غلات برد.
پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
پاکدشت - ایرنا - فرماندار شهرستان پاکدشت گفت: از سال گذشته تا کنون، ۹ روستای بالادست کانال انتقال آب پاکدشت به دلیل محقق نشدن حقابه سد ماملو، آب کشاورزی ندارند و زراعت در این مناطق متوقف شدهاست.
نظر شما