به گزارش خبرنگار ایرنا، نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد در این آیین اظهار داشت: حرکت در مسیر شهدا سبب می شود تا بر مشکلات و سختی ها پیروز شویم.
حجت الاسلام رضا نوری با بیان اینکه شهدا الگویی کامل برای جامعه و نسل جوان هستند، افزود: شهدا هویت بخش جامعه اسلامی هستند و ضروری است تا با ارتباط از طریق مطالعه و مشاهده آثار و کتب مرتبط با شهدا، این بزرگان را در جامعه به عنوان الگو معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه شهدا به درستی دشمن را شناخته بودند که آنها برای از بین بردن دین، سرزمین و ولایت ما بودند گفت: ما هم باید ادامه رو راه شهدا باشیم.
وی در ادامه با اشاره به هشت سال جنگ تحمیلی پرداخت و گفت: رژیم بعث خود دست نشانده شوروی سابق و نظام استکبار بود و در دوران جنگ تمامی تسهیلات جنگی را از آنها دریافت می کرد.
امام جمعه بجنورد گفت: رژیم بعث ۴۵۲ بار در جنگ تحمیلی از سلاح شیمیایی استفاده کرد تا خاک ایران را تصرف کند اما مردم ایران با یاری خداوند در مقابل زورگویی و استکبار ستیزی آنها ایستادگی کرد و در این راه شهدای بسیاری تقدیم کرد.
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی در ادامه سخنانش گفت: باید فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه زنده نگه داشته شود و تمامی مسوولان در این راه کمک کنند تا راه شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت ادامه یابد.
خراسان شمالی بیش از سه هزار شهید و هفت هزار جانباز تقدیم نظام اسلامی کرد و ۳۵ هزار رزمنده نیز در جبهه ها داشت.
به گزارش ایرنا عملیات آزادسازی خرمشهر از مهمترین حماسه های دفاع مقدس به شمار می رود به طوری که می توان آن را نقطه عطفی در تاریخ جنگ تحمیلی عنوان کرد. این پیروزی در پی عملیات بیت المقدس به وقوع پیوست و سبب بازپسگیری خرمشهر در سوم خرداد ۱۳۶۱ خورشیدی شد.
این عملیات در۳۰ دقیقه بامداد ۱۰اردیبهشت ۱۳۶۱با رمز «یا علی بن ابی طالب(ع)» آغاز شد و رزمندگان اسلام با عبور خود از رودخانه کارون و در سه مرحله عملیات، خرمشهر را پس از ۲۰ ماه اسارت آزاد کردند.
نیروهای ایرانی در این عملیات به دستاوردهای بزرگی دست یافتند که از آن جمله می توان به انهدام بیش از ۲ لشکر نیروی های عراقی، بازپس گیری حدود پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک ایران از جمله شهرهای خرمشهر، هویزه، پادگان حمید و خارج کردن شهرهای اهواز- حمیدیه و سوسنگرد از برد توپخانه عراق، تامین مرز بین المللی (حدفاصل پاسگاه طلائیه تا شلمچه) اشاره کرد. سرانجام پس از رشادت و دلاورمردی های فراوان ارتشیان و سپاهیان در ساعت ۲ بعدازظهر سوم خرداد ۱۳۶۱، خرمشهر، آزاد شد و پرچم پرافتخار ایران برفراز مسجد جامع این شهر به اهتزاز درآمد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم رسمی ایران، سوم خرداد را به عنوان روز «مقاومت، ایثار و پیروزی» نامگذاری کرده است.
نظر شما