به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدرضا صادقی روز دوشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان، ابراز داشت: افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی استان یک ضرورت انکار ناپذیر برای مدیریت مصرف آب و افزایش بهرهوری است که در نظر گرفتن ۲۵درصد توسعه و تقویت دانشبنیانها در سال ۱۴۰۱ به این بخش نشان از اهمیت موضوع است.
وی ادامه داد: استفاده از فناوری و دانشهای نوین نقشی مهم در افزایش بهرهوری و کاهش هزینه دارد و از این رو توسعه دانش بنیانها در سمنان با اهتمام ویژه دنبال میشود.
وی بیان کرد: توسعه متوازن در بخش صنعتی در دستور کار مسوولان باشد و توسعه و تقویت واحدهای خرد و متوسط در کنار توجه به واحدهای بزرگ صنعتی در اولویت باشد.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری سمنان تصریح کرد: تحقیق و توسعه ۲ مولفه اصلی برای شکوفایی بخشهای مختلف از جمله صنعت است و انتظار میرود بخش خصوصی به این ۲ مولفه مهم با اولویت بپردازد.
وی یادآور شد: اصلاح و بازنگری در قوانین و حذف قانونهای مزاحم در بخشهای مختلف تسهیلگر رونق تولید است و با همراهی و پیشنهادات بخش خصوصی رفع موانع قانونی دنبال میشود.
صادقی با بیان اینکه سمنان جزو استانهای معدنی کشور است، افزود: معادن و صنایع ۲ ظرفیت مهم استان در زمینه رونق اقتصادی و تولید ارزش افزوده است.
وی با اشاره به ظرفیت استان سمنان در بخشهای مختلف مانند صنایع و معادن، تصریح کرد: میزان تجارت خارجی در گمرک استان باید تقویت شود و افزایش یابد.
سرپرست معاونت اقتصادی استانداری سمنان یادآور شد: سمنان جزو استانهای برتر کشور در در زمینه کنترل و تنظیم بازار طی روزهای گذشته بود و این عملکرد مطلوب نشان از هماهنگی و اهتمام ویژه در نظارت بر بازار است.
به گزارش ایرنا، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۱ را سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری کردند.
میزان سرمایهگذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی در این استان ۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال است.
۶۰ درصد نمک مورد نیاز کشور و همچنین ۴۰ درصد از گچ مورد نیاز کشور از معادن استان سمنان تامین میشود .استان سمنان با برخورداری از ذخایر غنی و متنوع معدنی و بهره برداری حدود ۴۰ نوع ماده معدنی ، دارای رتبه اول از نظر تولید گچ ، نمک ، سلستین و زئولیت ، رتبه دوم در تولید سولفات سدیم ، رتبه سوم در تولید زغال سنگ و کرومیت و یکی از سه استان برتر کشور در تولید زغال سنگ است.
استان سمنان علاوه بر تأمین گچ و نمک در زمینه سایر مواد معدنی نیز صاحب نام است و ۹۵ درصد سلستین، ۹۵ درصد زئولیت، ۲۰ درصد کرومیت، ۴۰ درصد سولفات سدیم کشور از معادن استان سمنان استخراج میشود.
بخش صنعت و معدن سهم ۳۵ درصدی از اشتغال استان سمنان دارد.
نظر شما