به گزارش حوزه پارلمانی ایرنا،روح الله نجابت در گفتوگویی با اشاره به جلسه روز گذشته کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها گفت: ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران با حضور کارشناس مرکز پژوهشها و دستگاههای ذیربط در دستور کار بود در این جلسه، مدل انتخاب شهرداران با رأی مستقیم یا غیر مستقیم مردم یکی از موارد بحث شده در کمیسیون بود.
نماینده مردم شیراز و ورزقان در مجلس بیان کرد: شرایط احراز تصدی سمت شهردار، دیگر موضوعی بود که در این جلسه کمیسیون مورد بررسی قرار گرفته و تصمیمگیری در این خصوص به پس از تعیین تکلیف رویه انتخاب شهردار موکول شد.
وی با بیان اینکه در این جلسه مواد طرح مذکور اصلاح شد، تشریح کرد: در تبصره «۲» ماده (۸۹) اصلاح شد که وزارت کشور، استانداران و فرمانداران، سازمان بازرسی کل کشور و دستگاههای نظارتی بر اساس مسئولیت نظارتی خود موظفند موارد تخلف اعضای شوراهای استانها، شهرها و روستاها را به هیئتهای مذکور در این ماده جهت رسیدگی ارجاع نمایند. این اقدام مانع رسیدگی مراجع صالح قضایی نخواهد بود.
نجابت افزود: همچنین یک تبصره به عنوان تبصره «۳» به ماده (۸۹) الحاق شد که می گوید هیئتهای نظارت بر عملکرد و حل اختلاف شوراها موظفند رأساً یا بنا به درخواست هریک از اعضا برای انجام وظایف نظارتی با شوراها و دیگر دستگاههای اجرایی و نظارتی مکاتبه نمایند و آنها مکلفند همکاری لازم را با هیئتها به عمل آورده و اطلاعات، اسناد و مدارک درخواستی را با رعایت موازین شرعی و قانونی در اختیار آنها قرار دهند. استنکاف از اجرای این حکم مستوجب مجازات مقرر در ماده ۵۶۹ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی - تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با بیان اینکه یک تبصره به عنوان تبصره «۴» به ماده ۸۹ طرح مذکور الحاق شد گفت: در این تبصره ۴ گفته شد هیئتهای نظارت بر عملکرد و حل اختلاف شوراها علاوه بر وظایف مقرر در این قانون، موارد تخلف یا جرم از سوی شوراها یا اعضای آنها را باید به مقامات و دستگاههای نظارتی و قضایی گزارش کنند.
نظر شما