به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین اکبری روز سهشنبه درجمع خبرنگاران افزود : دستگاههای متولی و موثر استان اصفهان باید در یک قالب متمرکز برای رفع معضل فرونشست چارهاندیشی کنند و با ابزار رسانه به اقناعسازی افکار عمومی بپردازند.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته روی حقابه تالابگاوخونی، محیط زیست و زایندهرود خط کشیده شده و استمرار حیات فلات مرکزی را به خطر انداخته است، ادامه داد: در سه دهه گذشته تالاب گاوخونی با ۴۷ هزار هکتار خشک شده است که به طور طبیعی برای خشک شدن تالابی با چنین وسعت باید هزاران سال طول بکشد.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوعزیستی اداره کل محیطزیست استان اصفهان به تدوین دو سند فرادستی در راستای سند سازگاری با کم آبی استان و نقشه راه احیای زایندهرود اشاره کرد و گفت: سالانه ۱۷۶ میلیون مترمکعب حقابه تالاب گاوخونی است که باید تامین شود.
معاون نظارت و پایش اداره کل محیطزیست استان اصفهان اظهار کرد: در ادوار مختلف اشتباهات زیادی صورت گرفته که به خشکی کامل تالاب و وضعیت نیمه جان زاینده رود و پدیده فرونشست منجر شده است.
اکبری گفت: هر دفعه که آب با عنوان «پایداری جریان زیست محیطی» از سد زاینده رود باز میشود، تنها برای مصرف فضای سبز، صنعت و کشاورزی بکار میرود و تنها باقیمانده آب کشاورزی وارد گاوخونی میشود.
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیطزیست استان اصفهان با بیان اینکه در منابع آب زیرزمینی به ورشکستگی رسیده ایم، اضافه کرد: عوامل مختلفی در فرونشست زمین نقش دارد که برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی در راس آن قرار دارد و از سوی دیگر ساختار زمینشناسی و جنس زمین در رشد آن نقش موثری دارد.
وی با تاکید بر اینکه حرکت در مسیر توسعه پایدار در زمان حاضر که با کمبود منابع طبیعی آب در کشور و اصفهان مواجهیم ،ضرورت انکار ناپذیر است، گفت: برداشت های بی رویه از منابع آبی توسط نسل کنونی مشکلات جدی را به بار آورده است که نمیدانیم فرزندان این مرز و بوم در آینده چگونه با مشکلات زندگی خواهند کرد اما نباید ناامید باشیم و باید چارهجویی کنیم.
وی همچنین به اعتراف متولیان وزارت نیرو در اعطای مجوزها در ادوار مختلف اشاره کرد و گفت: امروز وزارت نیرو نیز پذیرفته است که بارگذاری بیش از حد باعث عارض شدن این مشکلات بر بدنه اصفهان شده است.
اکبری خاطر نشان کرد: واقعیتی که در موضوعات زیست محیطی نهفته است اینکه چالشهای زیست محیطی دیر خود را نشان میدهد و به هنگام بروز غیرقابل بازگشت و اصلاح است.
نظر شما