۴ خرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۲۴
کد خبرنگار: 2748
کد خبر: 84766614
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

واحد تولید اسانس گل محمدی در الیگودرز آماده بهره‌برداری است

خرم آباد - ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: کارگاه استحصال اسانس گل محمدی شهرستان الیگودرز با ظرفیت بیش از ۴۰ تن در روز آماده راه‌اندازی است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی جهاد کشاورزی لرستان، محمد حسن کیانی فر از تکمیل چرخه زنجیره تولید در استان خبر داد و افزود: طی سال‌های اخیر با توسعه کشت گیاهان دارویی در لرستان، چرخه زنجیره تولید در حال تکمیل است و اکنون در شهرهای الشتر، خرم‌آباد، الیگودرز و بروجرد کارگاه‌های کوچک و نسبتا متوسط فرآوری فعال هستند.

وی با بیان اینکه در چند روز آینده نیز واحد الیگودرز افتتاح می شود اظهار داشت: همزمان با فصل گل‌چینی بیش از ۳۰ نفر در هر هکتار مشغول به کار می‌شوند که با توجه به فصل برداشت که بین ۲۰ روز تا یک ماه طول می‌کشد، میزان اشتغال‌زایی بالایی را شامل می‌شود.

کیانی‌فر، کیفیت گل محمدی استان را بسیار مطلوب دانست و گفت: با توجه به اینکه میزان و کیفیت اسانس بر اساس دما و ارتفاع سنجیده می‌شود، بهترین اسانس در دمای گرم و ارتفاع بالای ۸۰۰ متر تولید می‌شود که با شرایط اقلیمی لرستان، اسانس و گلاب تهیه شده درگلستان‌های استان از کیفیت بالایی برخوردار است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: طی چند سال اخیر میزان قابل توجهی درآمد ارزی برای کشور حاصل شده، به‌نحوی که بر اساس برآوردها، سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار گل خشک و اسانس فرآوری شده محصول به اقتصاد کشور کمک می‌کند.

کیانی‌فر با اشاره به وجود ۳۰ هزار هکتار عرصه گل محمدی در کشور اضافه کرد: گل محمدی یکی از گیاهان دارویی است که از دیرباز در ایران کشت و به صورت‌های مختلف خشک، تر و فرآوری شده به عنوان گیاه دارویی در طب سنتی مصرف می‌شود.

وی گل محمدی را یک گیاه کم‌ توقع نسبت به موادغذایی خاک، آب و رطوبت عنوان و تصریح کرد: به همین دلیل می‌توان این محصول را در شرایط دیم به ویژه در لرستان کشت کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۹۰۰ هکتار سطح زیرکشت گل محمدی در لرستان وجود دارد و سالانه بیش از هزار تن محصول از گلستان‌های گل محمدی استان برداشت می‌شود.

 کیانی فر با بیان اینکه به طور متوسط از هر هکتار، ۲ تُن گل محمدی می‌توان برداشت کرد، افزود: این میزان در شرایط مختلف متفاوت است، به‌گونه‌ای که هر چه شرایط ارتفاعی و دمایی گل محمدی مناسب‌تر باشد، میزان اسانس و کیفیت آن بیشتر می‌شود و ارزش اقتصادی بالایی خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha