۷ خرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۳۲
کد خبرنگار: 1287
کد خبر: 84766751
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۹۷ رقم محصولات زراعی دیم جدید در کشور معرفی شد

۷ خرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۳۲
کد خبر: 84766751
۹۷ رقم محصولات زراعی دیم جدید در کشور معرفی شد

شهرکرد -ایرنا- رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با بیان اینکه ارقام جدید بذرها به عنوان یافته‌های تحقیقاتی این موسسه است، گفت: تاکنون ۹۷ رقم محصولات زراعی جدید دیم و سازگار با اقلیم‌های گرمسیری، سرد و معتدل برای مناطق مختلف معرفی شده است.

خشنود علیزاده روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این ارقام جدید در راستای اصلاح ژنتیک بذرها از جمله محصولات زارعی دیم غلات، حبوبات، دانه‌ها روغنی و علوفه‌ای تهیه و تولید شده که در شرایط تغییر اقلیم اثر بخشی بالای دارند و در مقایسه با ارقامی بومی در مقابله با آفت‌ها، بیماری‌ها، خشکی و سرما مقاومت بالایی دارد.

وی با تاکید بر اینکه بهترین روش معرفی ارقام جدید و انتقال یافته‌های تحقیقاتی برای کشاورزان کاشت این ارقام در مزارع است، افزود: با توسعه این ارقام و استفاده از دانش روز می‌توان کشت صحیح و رعایت الگوی کشت را بین کشاورزان توسعه دارد.

علیزاده افزود: ارقام جدید معرفی شده در راستای رعایت تناوب کشت است.

رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت:هم‌اکنون برای اجرای طرح جهش تولید در اراضی دیم به تامین و تولیدهسته‌های  بذری اولیه نیاز است تا بتوان تولید پایدار در اراضی دیم  و میزان تولید در سطح را افزایش داد که برای تامین هسته‌های بذری از ظرفیت مراکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و بخش خصوصی استفاده شده است.

علیزاده بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در راستای شعار سال که استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌‍بنیان است، تاکید کرد و گفت: امسال با هدف تکثیر بذر ارقام جدید، این موسسه ۷۱ قرارداد واگذاری دانش فنی تولید بذر با بخش خصوصی را امضاء کرده است تا ارقام جدید این موسسه شامل گندم‌، نخود، جو، عدس و دانه‌های روغنی توسط بخش خصوصی تولید شود.

وی افزود: واگذاری تولید بذر ارقام این موسسه به بخش خصوصی با هدف تسریع در تکثیر و تولید بذر و توسعه کشت ارقام جدید تحقیقاتی انجام شد.

رییس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: در راستای اجرای طرح جهش تولید دیم یافته‌ها و ارقام خوب به کشاورزان و دیم‌کاران معرفی شده و تولید و توسعه بذرها نیز افزایش و بسته‌های زراعی نیز برای ترویج و آموزش کشاورزان تهیه و در اختیار کشاورزان قرار داده شده است.

علیزاده اظهار داشت:هم‌اکنون ۱۵پایگاه نوآورانه در کشور با هدف انتقال یافته‌ها و معرفی ارقام جدید در مزارع و انتقال بسته‌های زراعی این موسسه برای نخستین‌بار در سطح کشور فعال شده است.

به گفته وی، در کنار این پایگاه‌ها ۱۵۰ مزرعه "انتخاب مشارکتی" نیز با همکاری  بخش خصوصی و جهادکشاورزی استان‌ها در مناطق مختلف در حوزه کشت، ترویج و آموزش کشاورزی دیم و استفاده از هسته‌های بذری اصلاح شده فعالیت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha