به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری النشره، دهها کویتی در اعتراض به رکود سیاسی کویت در سایه استعفای دولت و ناتوانی حدود دو ماهه پارلمان برای برگزاری جلسات خود، در تجمعی در پایتخت کویت شرکت کردند.
در دهم ماه مه، فرمانی امیری از جانب «مشعل الاحمد الصباح» ولیعهد و معاون امیر مبنی بر قبول استعفای شیخ «صباح الخالد الصباح» نخست وزیر و وزیران صادر شد و آنها مامور پیشبرد امور شدند. پذیرش این استعفا بعد از گذشت بیش از یک ماه از ارایه آن به ولیعهد و معاون امیر کویت در پنجم ماه آوریل انجام شد.
از آن زمان، جلسات پارلمان به علت استعفای دولت متوقف شد و تاکنون نخست وزیر آینده معرفی نشده است.
به نوشته خبرگزاری رویترز، تجمع اعتراض آمیز در میدان «الاراده» در مقابل مجلس امت (پارلمان) به دعوت «صالح الملا» نماینده سابق پارلمان کویت برگزار شد و در آن تعدادی از نمایندگان مخالف شرکت کردند و همچنین حضور امنیتی محدود برخی خودروهای پلیس و راهنمایی و رانندگی در محل مشاهد شد.
برپایه این گزارش، استعفای نخست وزیر و وزرا برای پرهیز از رای گیری مجلس امت کویت (پارلمان) در مورد درخواست «عدم همکاری» با دولت صورت گرفت که قرار بود فردای آن روز پس از استیضاح نخست وزیر در پارلمان برگزار شود.
رای پارلمان به عدم همکاری با دولت به معنای ارجاع موضوع از نظر قانون اساسی به امیر کشور است تا خود تصمیم به عزل نخست وزیر و تعیین دولتی جدید یا انحلال پارلمان بگیرد.
برپایه این گزارش، محور استیضاح نخست وزیر از جانب سه نماینده اپوزیسیون درباره یک سری اتهامات بود. مهمترین اتهامات این بود که عملکرد نخست وزیر «غیرقانونی» است. این اتهامات همچنین مبنی بر عدم همکاری وی با نهاد قانونگذاری، به تعطیلی کشاندن جلسات پارلمان و عدم اتخاذ تدابیر مناسب برای جلوگیری از فساد بود.
پارلمان کویت از نفوذی بیش از هر پارلمان مشابهی در سایر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برخوردار است و قدرت تصویب قوانین یا جلوگیری از تصویب آنها، استیضاح نخست وزیر و وزرا و سلب اعتماد از مقامات ارشد دولتی را دارد.
نظر شما