به گزارش ایرنا، «اندرو فیناستین» نویسنده و نماینده پیشین پارلمان آفریقای جنوبی در این نشست اظهار کرد که هرجا جنگی در جهان جریان دارد ردپای انگلیس برای انجام معاملات پرسود تسلیحاتی دیده میشود.
وی گفت: اگر کسی فکر میکند بوریس جانسون در کنار اوکراینیها ایستاده است، به او یادآور میشوم که بریتانیا ۱۰۳ میلیون پوند سلاح به روسیه فروخته است. این پژوهشگر آفریقایی افزود که در ماجرای جنگ یمن هم انگلیس میلیاردها پوند سلاح به عربستان سعودی فروخت تا هزاران غیرنظامی یمنی به قتل برسند.
نماینده پیشین پارلمان آفریقای جنوبی بر همین اساس تصریح کرد: هر پوندی که به اصطلاح برای امنیت ملی خرج میشود، اولاً ما را امن تر نمیکند و در ثانی از کیفیت خدمات عمومی کشور کم میشود.
«کیت هادسون» رئیس پویش انگلیسی «خلع سلاح اتمی» هم هشدار داد که در نتیجه سیاستهای ماجراجویانه انگلیس، «تسلیحات هسته ای یا به کشور بازگشتهاند یا در راه هستند.» وی افزود: «طی سال آینده هم پایگاههای ناتو آمریکا در اروپا تسلیحات هستهای ذخیره خواهند کرد.» این فعال مدنی ضمن مخالفت با هرگونه بازگشت تسلیحات هستهای به انگلیس تصریح کرد که این مساله صلح را تهدید میکند.
به گزارش ایرنا از نشریه دیلیاکسپرس، اسناد بودجه دولت ایالات متحده نشان میدهد که پایگاه نیروی هوایی لیکنهیث در منطقه سافولک انگلیس قرار است با قابلیت ذخیره سازی بمبهای هستهای B۶۱-۱۲ ارتقا یابد. وزارت دفاع انگلیس از بیان اینکه آیا تسلیحات هستهای ایالات متحده به بریتانیا بازخواهد گشت، خودداری کرده است. این درحالیست که در طول جنگ سرد، ایالات متحده یک انبار تسلیحات اتمی در انگلیس مستقر کرده بود.
طبق اعلام فدراسیون دانشمندان آمریکایی پایگاه هوایی لیکنهیث دارای ۳۳ انبار زیرزمینی بود که در آن ۱۱۰ بمب B۶۱ در دهه ۱۹۹۰ ذخیره میشد. هانس کریستنسن مدیر پروژه اطلاعات هستهای فدراسیون دانشمندان آمریکایی معتقد است که بمبهای هستهای در حال بازگشت به بریتانیا هستند.
در سند وزارت دفاع ایالات متحده آمده است: «ناتو در حال پایان دادن به یک برنامه سرمایه گذاری سیزده ساله به ارزش ۳۸۴ میلیون دلار در زیرساختهای ذخیره سازی در بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند، بریتانیا و ترکیه است تا اقدامات امنیتی، سیستمهای ارتباطی و امکانات را ارتقا دهد.»
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است.
رسانهها به تازگی گزارش کردند، لندن نگران است که دیگر متحدان ناتو، اوکراین را مجبور کنند که هر چه سریعتر به حل و فصل درگیری با روسیه بپردازد اما لندن هرگونه ایده امضای توافق صلح با روسیه را رد میکند و در مقابل اصرار دارد که کییف باید اول از همه در قدرتمندترین موضع ممکن قرار بگیرد.
«اندرو موری» عضو ارشد پویش ائتلاف توقف جنگ انگلیس در نشست امشب تصریح کرد: زمان پایان دادن به این جنگ فرا رسیده است. بزرگترین خطر تشدید تنشها است. اما مسیر پیشرو جنگهای بزرگتر، افزایش تجارت سلاح و گسترش ناتو را نشان میدهد. وی افزود: این آینده پیش رو است مگر اینکه جلوی آن را بگیریم.
«لیندزی جرمن» از دیگر از اعضای ارشد پویش ائتلاف توقف جنگ هم گفت: بریتانیا به جنگ در اوکراین دامن میزند و ۲ میلیارد پوند برای تسلیح اوکراین هزینه کرده است. وی افزود: هزینه ارسال این تسلیحات از جیب جانسون خرج نمی شود بلکه از جیب مردم هزینه میشود که این روزها دچار بحران هزینههای زندگی هستند.
این فعال ضد جنگ خاطر نشان کرد که در یک کشور امپریالیستی، سیاست خارجی با سیاست داخلی مرتبط است. «جرمن» ضمن اعلام مخالفت با جنگ در اوکراین عنوان کرد که درگیریها ارتباطی به ناتو و انگلیس ندارد.
نشست امشب از سوی ائتلاف توقف جنگ که با یک میلیون عضو بزرگترین پویش مخالف جنگ در انگلیس بشمار میرود، برگزار شد.
نظر شما