روزهای هشتم و نهم مهر سال ۱۴۰۰ رییس جمهور و چند تن از اعضای کابینه دولت سیزدهم در پنجمین سفر استانی به این استان سفر کردند،در این سفر ۲۱۷ مصوبه به منظور عبور از محرومیتها و شتاب بخشی به روند توسعهای استان کهگیلویه وبویراحمد به تصویب رسید که برچیده شدن مدارس کانکسی در مناطق پرجمعیت این استان از جمله این مصوبات بوده است .
دولت در سال های اخیر به دلیل سختی های حمل مصالح ساختمانی به مناطق عشایرنشین که اغلب دوردست و سختگذر هستند تلاش کرده تا با اختصاص کانکس زمینه علم آموزی دانش آموزان ساکن این مناطق را فراهم کند اما به دلیل سختی های تحصیل در مدارس پرجمعیت مصوبه ساخت ۳۶ مدرسه عشایری به تصویب رسید.
از آنجا که یکی از ضرورت های تحقق آموزش مطلوب در هر منطقه ای وجود مدارس و کلاس های درس باکیفیت و استاندارد است و به طور میانگین هر دانش آموز در هر روز حداقل نزدیک به ۶ ساعت از بهترین زمان خود را در مدرسه و کلاس درس می گذراند،ایجاد محیط های آموزشی دلنشین ، جذاب و البته استاندارد از اصول اولیه آموزش محسوب می شود به همین دلیل دولت سیزدهم تصمیم دارد تا با تکمیل این آموزشگاه ها گامی اساسی برای تحقق عدالت آموزشی بردارد.
مناطقی از گچساران، زیلایی، پشت کوه جلیل و عشایر استانهای بوشهر، فارس، چهارمحال و بختیاری و اصفهان زیر پوشش مدارس عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند که با ساخته شدن ۷۲ کلاس درس صاحب محیطی با نشاط برای تعلیم و تربیت می شوند.
ساخت مدارس استاندارد در مناطق عشایری
معاون برنامه ریزی و مشارکت های اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد گفت: در پی مصوبه سفر رییس جمهور طرح احداث ۳۶ مدرسه ۲ کلاسه به منظور برچیده شدن مدارس کانکسی مناطق با جمعیت هر کدام بیش از ۱۵ دانشآموز در این استان اواخر سال گذشته آغاز شد.
علی رستخیز اظهار داشت: این مدارس که هم اکنون ۳۵ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند سال تحصیلی آینده بهره برداری و به آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد تحویل داده می شود.
معاون برنامه ریزی و توسعه مشارکت های اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده یک سوم از هزینه مورد نیاز ساخت این مدارس از سوی بنیاد برکت و بقیه از محل اعتبارات سفر رییس جمهور تامین می شود.
وی تاکید کرد: آموزشگاه های مذکور با ۳۰ میلیارد تومان اعتبار ساخته می شود و مشکلی از نظر اعتباری برای تکمیل آنان وجود ندارد.
رستخیز عنوان کرد: ۳۱۳ مدرسه کانکسی در مناطق دور دست و روستایی استان وجود دارد که بررسی های انجام شده نشان می دهد ۳۶ مورد از این کانکس ها پذیرای کار تعلیم و تربیت بیش از ۱۵ دانش آموز هستند.
اهمیت عملیاتی شدن ساخت مدارس در مناطق دوردست
مدیر آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت وجود مدارس ایمن و استاندارد برای تعلیم و تربیت نسل آینده گفت: بهره برداری از ۳۶ مدرسه استاندارد در مناطق عشایری گامی برای رفاه دانش آموزان این مناطق کمتر برخوردار محسوب می شود.
مختار اندرخور تاکید کرد: در زمان حاضر حدود چهار هزار دانش آموز عشایری کهگیلویه و بویراحمد روزهای پایانی سال تحصیلی را سپری می کنند که امید می رود سال تحصیلی آینده با بهره برداری از مدارس مذکور زمینه علم آموزی بهتر آنان فراهم شود.
مدیر آموزش و پرورش عشایر سیار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه دانش آموز مناطق عشایری استان در ۲۱۳ مدرسه تحصیل میکنند افزود: از این تعداد مدرسه ۱۷۰ آموزشگاه ابتدایی، ۱۴ آموزشگاه متوسطه اول و ۱۹ آموزشگاه نیز متوسطه دوم هستند.
معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به رویکرد مثبت دولت سیزدهم به مناطق کم برخوردار اشاره کرد و ماحصل سفر مهرماه گذشته رییس جمهور به این استان با محوریت تقویت زیرساخت و افزایش اعتبارات را امید آفرین خواند.
کیامرث حاجی زاده بیان کرد: با سفر رییس جمهور و پیگیری های استاندار حدود ۵۰۰ میلیارد تومان تخصیص نقدینگی برای اعتبارات سفر اجرایی شده و ۷۰۰ میلیارد تومان دیگر هم در آستانه تخصیص است.
تلاش برای افزایش دیگر زیرساخت های آموزشی
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) کهگیلویه و بویراحمد گفت: مدرسه مهارت احسان در خوابگاه شبانه روزی آموزش و پرورش استان به منظور استفاده دانش آموزان عشایری آغاز به کار می کند که می تواند گامی به سوی بهبود زیرساخت های آموزشی این مناطق باشد.
ابوذر صناعی ابراز داشت: مدرسه مهارت آموزی برای دانش آموزان عشایری استان در چهار رشته خیاطی، صنایع دستی و دو مورد هم با رایزنی آموزش و پرورش عشایر استان راه اندازی خواهد شد.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در کنار مجموعه آموزش و پرورش برای ارتقا سرانه آموزشی خواهیم بود و خوابگاه های شبانه روزی عشایر استان و کتابخانه ها تجهیز خواهند شد.
وی افزود: در خصوص هوشمند سازی مدارس عشایری نیز گام های مثبتی برداشته شده که در دست اجرا هستند.
وی ادامه داد: برطرف کردن مشکلات حوزه آموزش و خوابگاه دبیرستان شبانه روزی دخترانه آموزش و پرورش عشایر استان نیز در دستور کار این ستاد قرار دارد.
صناعی تاکید کرد: در حال حاضر ۴۰۰ دانش آموز مستعد استان مورد حمایت آموزشی هستند که ۷۰ دانش آموز آن از آموزش و پرورش عشایر هستند.
معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در ابتدای سال تحصیلی امسال موضوع توانمند سازی معلمان آموزش و پرورش را در دستور کار قرار داده و آموزش مشاوران تحصیلی و مدارس با جدیت پیگیری می شود.
تجهیز مدارس عشایری در دستور کار ستاد اجرایی فرمان امام
دبیر قرارگاه عدالت آموزشی بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) کهگیلویه و بویراحمد نیز عنوان کرد: تجهیز مدارس عشایری استان در دستور کار ستاد اجرایی فرمان امام (ره) قرار گرفته و تاکنون مواردی همچون چرخ خیاطی، وسایل ورزشی، تلویزیون، و غیره برای این مدارس خریداری شده است.
وی بیان کرد: همچنین برطرف کردن مشکلات حوزه آموزش و خوابگاه دبیرستان شبانه روزی دخترانه آموزش و پرورش عشایر استان نیز در دستور کار این ستاد قرار دارد.
ستاری فرد تاکید کرد: سال آینده ۷۰۰ دانش آموز مستعد اما محروم از امکانات برای حمایت در استان انتخاب که ۷۰ نفر از آن ها دانش آموزان عشایری خواهند بود و به آن ها کتاب، وسایل کمک آموزشی ارائه خواهد شد.
دیگر کمبودهای مدارس عشایری
مدیر آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: کمبود معلمان زن به ویژه در مناطق عشایری از دیگر نواقص مدارس عشایری استان است که با توجه به نگاه عدالت محور دولت سیزدهم انتظار می رود برای رفع آن چاره اندیشی شود.
اندرخور ابراز داشت: هم اکنون بیش از۵۰۰ معلم در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد خدمت می کنند که بدون احتساب شاغلان بانوان مدارس شبانه روزی مستقر در شهرها (به تعداد ۲۲ نفر) ۱۲معلم زن در مناطق عشایری مشغول تعلیم و تربیت هستند.
وی تاکید می کند: دانش آموزان دختر برای مطرح کردن مشکلات و موانع تحصیلی خود با مشاوران و معلمان مرد مشکل دارند که نیاز است تا برای رفع این معضل چاره اندیشی شود.
بیش از ۱۲درصد جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب ۱۱هزار و ۱۲۰ خانوار از مجموع جمعیت ۷۲۶هزار نفری در مناطق عشایری سکونت دارند.
نظر شما