به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا از رویترز، وزیر دفاع اوکراین افزود: این تسلیحات به تقویت نیروهای اوکراینی در مقابله با روسیه کمک میکند.
رزنیکوف در صفحه فیسبوک خود نوشت: موشکهای هارپون نیروهای دفاع ساحلی اوکراین را تقویت میکند و نیروهای آموزش دیده ما از این تجهیزات استفاده خواهند کرد.
او گفت که موشکهای ضد کشتی هارپون در کنار موشکهای نپتون اوکراینی در دفاع از سواحل این کشور از جمله بندر جنوبی اودسا مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
رزنیکوف همچنین با بیان اینکه تحویل موشکهای هارپون حاصل همکاری چند کشور است، تاکید کرد: دانمارک این موشکها را با مشارکت دوستان انگلیسی به ما تحویل داده است.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا دوشنبه گذشته گفت که دانمارک موشکهای هارپون در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.
به گزارش ایرنا، اوکراین سومین ماه جنگ را میگذراند؛ جنگی که از ۵ اسفند/۲۴ فوریه آغاز شد و هر روز ابعاد تازهای از تبعات آن نه تنها در عرصه سیاست بینالملل که در زمینههای اقتصادی و اجتماعی رخ مینماید.
حجم تعهد کمک تسلیحاتی آمریکا بسیار بالاست. این کشور در آستانه عملی کردن کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین قرار دارد. پس از تصویب این بسته کمک در پارلمان در ۱۰ مه (۲۰ اردیبهشت) این لایحه باید پیش از امضای جو بایدن به تصویب سنا برسد؛ تعهدی بیسابقه که عواقبی برای صنعت اسلحهسازی آمریکا بههمراه خواهد داشت.
توزیع کمکهای آمریکا به این شرح است: ۶ میلیارد دلار برای تقویت تجهیزات ارتش اوکراین در زمینه خودروهای زرهی و دفاع ضد هوایی، حدود ۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برای پشتیبانی تجهیزات نظامی آمریکایی که قبلاً کییف دریافت کرده است و ۱۱ میلیارد دلار کمک اضافی برای شرایط اضطراری که کاخ سفید میتواند بدون چراغ سبز کنگره آزاد کند. مابقی ۴۰ میلیارد دلار در نظر گرفته شده به مقاصد غیرنظامی، کمکهای بشردوستانه و نیز اقتصادی اختصاص مییابد.
از آغاز جنگ اوکراین، واشنگتن تاکنون بیش از ۳.۵ میلیارد دلار تسلیحات از جمله موشکهای زمینبه هوای جاولین، موشکهای ضدهوایی استینگر شانهپرتاب، قطعات پرتابگر هویتزر M۷۷۷ و پهپادهای جدید ( Switchblade و Phoenix Ghost ) به این کشور در حال نبرد ارسال کرده است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه گذشته (دوم اسفندماه) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی سه روز پس از آن نیز پنجشنبه ۵ اسفند آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضع داد.
درگیری ها در اوکراین و نیز واکنش ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.
نظر شما