به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، مقام های آمریکایی روز چهارشنبه هفته گذشته با تمدید نکردن مجوزی که به دارندگان اوراق قرضه اجازه پرداخت بدهی را می دهد، روسیه را به نکول بدهی (خودداری از پرداخت بدهی) نزدیکتر کردند.
دارندگان یوروباند (اوراق قرضه اروپایی) خارجی در انتظار دو پرداخت بهره به دلار و یورو هستند، اما با مهلت ۳۰ روزه که موعد آن اواخر ژوئن (اوایل تیر) به سر می آید.
روسیه می گوید پول نقد دارد و مایل به پرداخت است. روسیه از اذعان به سخن گفتن از نکول بدهی احتمالی خودداری می کند.
در همین حال، آنتون سیلوانوف وزیر دارایی روسیه روز دوشنبه گفت که مسکو به پرداخت بدهی های خارجی خود به روبل ادامه می دهد.
وی افزود اما برای اینکه دارندگان اوراق قرضه اروپایی طبق تعهدات روسیه، پرداخت های خود را به ارزهای خارجی دریافت کنند، باید در یک بانک روسی حساب هایی به روبل و فارکس داشته باشند.
سیلوانوف تاکید کرد همانطور که برای پرداخت بهای گاز به روبل اتفاق افتاد، ارز خارجی به ما تعلق می گیرد، در اینجا از طرف خریدار گاز با روبل مبادله می شود و پرداخت به این صورت انجام می گیرد.
وی افزود: سازوکار تسویه اوراق قرضه اروپایی به همین ترتیب عمل می کند و تنها از طریقی دیگر انجام می شود.
سیلوانوف یادآور شد که مسکو با استفاده از این سیستم قادر به دور زدن زیرساخت پرداختی غرب از طریق سپرده گذاری تسویه حساب ملی روسیه است.
برخلاف دیگر موسسات مالی روسیه، سپرده گذاری تسویه حساب ملی روسیه تحت تحریم های غرب نیست.
همچنین دمیتری پسکوف در گفت و گو با خبرنگاران، برنامه سیلوانوف را مورد تائید قرار داد.
اما در میان برخی سرمایه گذاران تردیدهایی وجود دارد که آیا این طرح از نکول بدهی جلوگیری می کند یا نه.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از کشورهایی که وی آنها را غیردوست می خواند، خواسته است بهای گاز را به روبل پرداخت کنند در غیر اینصورت با قطعی گاز روبه رو می شوند. خریداران موظفند یورو یا دلار را به حساب در یک بانک روسی واریز کنند که سپس پول نقد را به روبل تبدیل می کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد چهارمین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه و ارسال تسلیحات به این کشور همچنان ادامه دارد. مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.
نظر شما