به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ علیرضا عباس زاده در نشست شورای حفاظت از منابع آب و سازگاری با کمآبی استان تأکید کرد: مقابله با کمآبی و مدیریت مصرف منابع آبی باید همواره یکی از مهمترین دغدغههای مدیران استان باشد.
وی افزود: مسئله کمآبی مسئلهای جهانی، ملی و استانی بوده و با توجه به خشکسالیهای ۲ دهه اخیر خراسان جنوبی توجه به آن برای استان و مردم ما حیاتی است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تدوین سند سازگاری با کم آبی استان، اظهار داشت: بر اساس برنامه سند استانی باید تا سال ۱۴۰۵ برای مقابله با کمآبی و سازگاری با شرایط خشکسالی برنامه جامعی تهیه و اجرا شود.
وی ادامه داد: بخش عمدهای از این برنامه، به تصویب رسیده و قرار است بخش مهم دیگر این سند در حوزه صنعت و کشاورزی تا یکماه آینده بررسی و برای اجرا به دستگاههای متولی ابلاغ شود.
معاون استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: اصلاح شبکههای آبیاری، استفاده از شیوههای نوین آبیاری در کشاورزی، احیا و مرمت قنوات و انتقال آب در استان به دلیل فرسوده بودن شبکهها از جمله مواردی بوده که در این سند مورد تأکید قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: باید با استفاده از روش های بهینهسازی مصرف، میزان ۹۰۵ میلیون متر مربع آب مصرفی استان را در طول پنج سال به ۱۷۵ میلیون متر مربع کاهش دهیم و این کاهش نباید تولید را متاثر سازد.
عباس زاده خاطرنشان کرد: یکی از پروژههای ملی که برای مقابله با کم آبی و تأمین آب استان به ویژه در حوزه صنعت به صورت جدی مطرح است، انتقال آب خلیج فارس از طریق فلات مرکزی و استان های شرقی کشور است.
وی افزود: یکی دیگر از اقدامات مهم در راستای کاهش مصرف منابع آبی استان اصلاح شبکه توزیع است، زیرا در حال حاضر به میزان ۳۵ تا ۴۰ درصد هدر رفت آب داریم که در صورت اصلاح شبکه، ۲ برابر آب مصرفی حوزه صنعت در استان صرفهجویی میشود.
معاون استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و باید پیگیری شود تا انتقال آب از دریای عمان به استان نیز در دستور کار دولت قرار گیرد.
وی تأکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی به عنوان عمدهترین دستگاه مدیریت منابع آب استان در جلسهای مشترک با شرکت آب منطقهای طرحها، ظرفیتها و روشهای رسیدن به عدد هدفگذاری شده در این حوزه را بررسی کند.
وی گفت: شرکت آب منطقهای و سازمان جهاد کشاورزی، در مدت یک ماه اطلاعات دقیق چاههای استان را احصا کنند.
نظر شما