به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، هاشم داداشپور روز دوشنبه در اجلاس سه روزه روسای دانشگاهها که توسط دانشگاه تبریز در حال برگزاری است، درباره آمار مراجعه دانشجویان به مراکز مشاوره افزود: حدود ۶۰ هزار و ۴۹۰ نفر در سال ۹۰ به مراکز مشاوره مراجعه کردند؛ این آمار در سال ۹۸ به ۹۱ هزار و نفر رسید که آمار حدود ۴.۵ درصدی کل دانشجویان کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه در سازمان امور دانشجویان از درمانگری به سوی پیشگیری در حال حرکت هستیم، گفت: به جای اینکه منتظر دانشجو در مراکز پیشگیری بمانیم، خودمان سراغ دانشجوها میرویم.
رئیس سازمان امور دانشجویان درباره مشکلات دانشجویان خاطرنشان کرد: در سال ۹۵ مشکلات ارتباطی و خانوادگی ۳۷ درصد مراجعه دانشجویان را به خود اختصاص داد و این آمار در سال ۹۹ به ۲۳ درصد رسید. این در حالیست که در سال ۹۹ مشکلات تحصیلی دانشجویان بیشترین آمار مراجعان را در بر داشت.
داداشپور با بیان اینکه در سال ۹۵ حدود ۹۹ درصد مراجعان دانشجویی به مراکز مشاوره به دلیل اضطراب بود، بیان کرد: مشکلات ارتباطی و خانوادگی، اضطراب و افسردگی و مشکلات تحصیلی بالاترین آمار مراجعه دانشجویان به مراکز مشاوره دانشگاهها است.
رییس سازمان امور دانشجویان در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه در سال ۸۰ حدود ۹۰ درصد دانشجویان ما در مقطع کارشناسی تحصیل میکردند، گفت: در حال حاضر ۴۰ درصد دانشجویان در تحصیلات تکمیلی تحصیل میکنند. دانشگاهها هم اکنون در حال اجرای نقش خانواده هستند و برهمین اساس باید تدبیر ویژهای در نظر گرفت.
وی با اشاره به افزایش آمار دانشجویان بین المللی شاغل به تحصیل در دانشگاههای ایران از سال ۹۹ گفت: بیشترین آمار دانشجویان خارجی از آن کشور افغانستان و سپس عراق است. از این ظرفیت دانشجویان بین المللی در داخل کشور باید استفاده کرد.
به گفته معاون وزیر علوم، به نظر میرسد باید در جذب دانشجوی خارجی تدابیر ویژهای در نظر گرفته شود.
نظر شما