۱۱ خرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۳۸
کد خبرنگار: 936
کد خبر: 84774350
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

موردی از تب کریمه کنگو در اصفهان مشاهده نشده است

۱۱ خرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۳۸
کد خبر: 84774350
موردی از تب کریمه کنگو در اصفهان مشاهده نشده است

اصفهان- ایرنا- رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان گفت: موارد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت انسانی بطور معمول باید توسط دانشگاه علوم پزشکی اعلام شود اما بر اساس اطلاعات موجود تا کنون موردی از ابتلا به این بیماری در استان گزارش نشده است.

وحیدرضا خامسی پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا  با هشدار به شهروندان برای مراقبت و رعایت بهداشت فردی در جلوگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو، گفت:این بیماری توسط ویروس و بیشتر در فصول بهار و تابستان از طریق گزش کنه‌ها منتقل می‌شود.

رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان با تأکید بر لزوم رعایت بهداشت فردی برای جلوگیری از ابتلای به این بیماری، اظهار داشت: تب کریمه کنگو برای عامه مردم خطرناک نیست و تنها افرادی که با دام زنده و یا فرآورده‌های خام دامی سر و کار دارند باید مراقبت بیشتری انجام دهند.

وی اضافه کرد: شهروندان برای احتیاط بیشتر، گوشت قرمز مصرفی خود را از مراکز مجاز عرضه فرآورده‌های خام دامی که تحت نظارت دامپزشکی است تهیه و دست کم ۲۴ ساعت قبل از مصرف، در یخچال نگهداری کنند.

خامسی پور به شهروندان توصیه کرد که از نگهداری دام در منازل مسکونی بشدت خودداری کنند، گفت: بیشتر موارد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در سال‌های گذشته در کشور مربوط به کشتار غیر مجاز دام در خارج از کشتارگاه‌ها بوده است 

 "تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)" یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده تب‌دار حاد است که توسط کنه در بین حیوانات و دام‌ها گسترش می‌یابد.

این بیماری از آسیا، آفریقا و اروپا گزارش شده و در کشورهای همسایه شامل عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان شایع است.

شیوع این بیماری در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری (کنه‌ها) بیشتر مشاهده می‌شود.

اصفهان رتبه اول تولید گوشت مرغ و بوقلمون، رتبه چهارم تولید گوشت قرمز، رتبه دوم تولید تخم مرغ و رتبه اول تولید شیر خام و رتبه سوم تولید عسل کشور را داراست.
استان اصفهان دارای بیش از چهار میلیون و ۸۰۰ هزار راس انواع دام است که این خطه را به یکی از قطب های تولید فرآورده های دامی در کشور تبدیل کرده است.
این استان دارای ۲ هزار و ۶۰۰ واحد مرغداری صنعتی، ۱۷ کشتارگاه طیور و ۳۳ کشتارگاه دام و بیش از ۱۰ هزار مرکز بسته بندی و عرضه فرآورده خام دامی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha