به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، سوئیس با تصمیم دانمارک برای ارسال حدود ۲۰ دستگاه خودروی جنگی به اوکراین مخالفت کرد.
سوئیس از کشورهای خارجی که تسلیحات این کشور را خریداری می کنند، می خواهد برای صادرات مجدد آنها مجوز دریافت کنند.
برن چندی پیش صادرات مجدد مهمات ساخت سوئیس را که در تانک های ضد هوایی استفاده می شود و آلمان به اوکراین ارسال می کند، وتو کرد. سوئیس همچنین درخواست لهستان برای ارسال سلاح به منظور کمک به اوکراین را نپذیرفت.
با این حال، سوئیس از روال گذشته اش فاصله گرفته و تحریم های اتحادیه اروپا برای مجازات روسیه به دلیل حمله به اوکراین را تصویب کرده، تهاجمی که مسکو آن را عملیات نظامی ویژه برای خلع سلاح اوکراین و فاشیست زدایی این کشور نامگذاری کرده است.
اما بی طرفی سوئیس با بزرگترین آزمون خود طی دهه ها مواجه است، زیرا مباحث داخلی درمورد چگونگی تفسیر سیاستی که سوئیس را از هر دو جنگ جهانی در قرن بیست دور نگه داشت، به راه افتاده است.
سوئیس به تازگی و دو ماه و نیم پس از بسته شدن سفارتش در کییف از بازگشایی مرکز دیپلماسی خود در اوکراین خبر داد و اعلام کرد که با بازگشت کارمندان، فعالیت کنسولی در پایتخت اوکراین از سر گرفته می شود.
وزارت امور خارجه سوئیس خبر داد که سفارتخانه سوئیس در اوکراین در هفتههای آتی روی موضوعاتی از قبیل هماهنگی پروژههای بازسازی و توسعه کمکهای بشردوستانه و همچنین پوشش رسانهای وضعیت اوکراین آغاز به کار خواهد کرد.
نظر شما