به گزارش روز جمعه ایرنا ، سید جواد یحییزاده در جلسه کمیته جوانسازی و ستاد صیانت از جمعیت خلخال افزود: بر اساس بررسیهای انجام شده ۷۰ درصد جمعیت خلخال در سن بالای ۱۸ سالگی بوده و کاهش روزافزون موالید در کنار دوری خانوادههای جوان از فرزندآوری موجب افزایش میانگین سنی جمعیت این منطقه شده است.
فرماندار خلخال با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت این شهرستان یک دهم درصد است، گفت: حضور مردان جویای کار این شهرستان در مناطق دیگر کشور و دوری از خانواده همراه با خالی شدن جمعیت مولد کار در روستاها موجب شده تا بسیاری از روستاهای خلخال تبدیل به سرای سالمندان شوند.
یحییزاده خاطرنشان کرد: در کنار کاهش موالید و رواج فرهنگ پرهیز از فرزندآوری در بین خانوادهها از بیم تامین هزینههای زندگی ، افزایش موارد سقط جنین و روی آوردن بانوان به عمل سزارین به جای زایمان طبیعی نیز زنگ خطر دیگری برای کاهش جمعیت این منطقه و افزایش سالخوردگی جمعیت در آینده میباشد.
او اظهارکرد: ترویج فرهنگ تکفرزندی موجب شده تا کودکان از داشتن عمو ، عمه ، خاله و دایی محروم شده و پناه بردن آنها به فضای مجازی تاریک همراه با مشکلات تربیتی نگران کنندهتر شده است.
وی آثار سوء کاهش عواطف انسانی در خانوادهها ، افزایش طلاق ، بیثباتی ، تزلزل خانواده و کمرنگ شدن ارتباطات خانوادگی را ناشی از عوامل دخیل در زندگی و نبود کودک در خانه دانست.
رئیس شورای سلامت و امنیت غذایی خلخال با بیان اینکه افزایش نرخ رشد سن جمعیت هزینههای نگهداری سالمندان را در آینده افزایش داده و در کنار این کار جامعه با کمبود نیروی جوان کار مواجه خواهد شد، افزود: تصویب قانون جوانسازی جمعیت در مجلس یازدهم حاکی از اهمیت موضوع در سطح کلان کشوری دارد.
فرماندار خلخال با بیان اینکه ۲۱۴ بند مهم در قانون جوانسازی جمعیت مجلس شورای اسلامی تصویب و به تایید شورای نگهبان رسیده است ، خواستار تلاش مسئولان دستاندرکار این شهرستان برای اجرای درست طرح هدفگذاری جوانسازی جمعیت و ارائه بستههای تشویقی به خانوادهها شد.
خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد.
نظر شما