به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن بهرام نیا شامگاه پنجشنبه در دیدار با معاون اقتصادی وزارت امور خارجه بر ضرورت بازگشایی رسمی سه بازارچه مرزی استان خصوصاً بازارچه چیلات در دهلران تاکید و اضافه کرد: یکی از مطالبات مردم ایجاد کنسولگری عراق در ایلام است، چرا که اصلی ترین مرکز تردد زوار، مرز مهران است و بیش از ۷۰ درصد تردد زوار عتبات عالیات از مرز مهران صورت می گیرد.
وی با اشاره به گشایش غیر رسمی بازار چه هلاله شمالی و انجام صادرات از این مرز، افزود: زیرساخت های لازم به صورت جهادی در هلالی شمالی ایجاد شده و در مرزهای دیگر از جمله چیلات و چنگوله هم زیرساختها به نحو مطلوب در حال تجهیز است و مقامات محلی عراقی نیز به گشایش این بازارچهها موافق هستند، فقط نیاز به مجوز دولت مرکزی عراق است که این امر نیز با تلاش و مساعدت وزارت امور خارجه و رایزنیها و نفوذ معاون اقتصادی وزارت امور خارجه انجام خواهد شد.
استاندار ایلام با بیان اینکه این سه بازارچه مرزی با توجه به جمعیت بالای مرزنشینان بر معیشت آنان تأثیر مستقیم خواهند داشت، گفت: گشایش این بازارچهها فرصت کم نظیری برای استان است و بیش از ۲۵ هزار خانوار مرزنشین در این خصوص تحت پوشش قرار خواهند گرفت.
بهرام نیا اضافه کرد: برنامه داریم در قالب تعاونی های مرزنشین بخشی از صادرات را به این تعاونیها واگذار کنیم.
معاون اقتصادی وزارت امور خارجه نیز در این نشست از تلاش برای ایجاد کنسولگری عراق در استان ایلام خبر داد و گفت: با پیگیری هایی که با سفارت عراق در تهران و همچنین دولت عراق خواهیم داشت تلاش میکنیم این کنسولگری را در ایلام ایجاد کنیم.
مهدی صفری با اشاره به درخواست و مطالبات مردمی برای بازگشایی سه بازارچه مرزی در استان ایلام افزود: در این خصوص نیز با دولت مرکزی عراق مذاکراتی خواهیم داشت.
مهدی صفری تاکید کرد: تلاش خواهیم کرد به زودی این سه بازارچه را که برای رونق اقتصادی و معیشت مردم استان و تأثیرگذار است بصورت رسمی بازگشایی شود.
وی در این دیدار ضمن قول مساعد برای ایجاد دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان، بیان داشت: با نشست هایی که با استانداران استانهای مرزی کشور داشتیم بر ضرورت برقراری ارتباط با استان های همسایه در کشورهای همجوار تاکید کردیم.
نظر شما