به گزارش روز جمعه ایرنا، سه منبع با شرط اعلام نشدن نامشان به خبرگزاری رویترز گفتند که درخواست این تحقیق قرار بوده دیروز (پنجشنبه ۲ ژوئن) به سازمان جهانی کار ارائه شود.
به این ترتیب، یک کمیته تخصصی سازمان ملل، شیوههای کار را در منطقه سینکیانگ با اکثریت مسلمان را از منظر میزان هماهنگی آن با هنجارهای کاری بین المللی بررسی و اعلام نظر خواهد کرد.
در ماه فوریه (بهمن/ اسفند) این سازمان گزارش هایی از رفتار تبعیض آمیز کاری با مسلمانان در این منطقه دریافت کرده است.
نشست کمیته تخصصی سازمان ملل قرار است در هفته آینده و پس از پایان دیدار کمیسر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل از چین برگزار شود.
در جریان سفری که برای نخستین بار پس از ۱۷ سال، صورت گرفت، «میشل باشله» به چین رفت و با «شی جین پینگ» دیدار و گفتگو کرد.
بسیاری از گروههای فعال در زمینه حقوق بشر و برخی از کشورهای عضو سازمان ملل نگران این هستند که باشله امکان دسترسی کامل به سینکیانگ را نیابد.
در صورتی که سازمان جهانی کار تحقیق و تفحص در مورد وضعیت کار در سینکیانگ بپذیرد، انتظار میرود یک مأموریت به اصطلاح سه جانبه برای روشن شدن این مساله تعریف شود که آیا که اویغورها، جامعه مسلمان سینکیانگ، بهطور غیرقانونی بازداشت شده، مورد سوء استفاده قرار گرفته و مجبور به کار اجباری شده اند یا خیر. اتهاماتی که پکن آن را رد میکند.
چین در ماه آوریل (فروردین/ اردیبهشت) دو کنوانسیون سازمان جهانی کار را در مورد کار اجباری تصویب کرد، اما هنوز تمام اسناد در مورد لازم الاجرا شدن آنها را ارائه نکرده است.
بر پایه این گزارش، جدای از ماموریت سه جانبه، سازمان جهانی کار میتواند کمیسیون تحقیق را به چین اعزام کند.
چین از سال ۱۹۱۹ میلادی به عضویت سازمان جهانی کار درآمده و بخش مهمی از کنوانسیونهای آن را تصویب کرده است.
نظر شما