به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن منصوری روز شنبه با حضور در حسینیه بنیفاطمه ورامین، از اسناد و مدارک برجای مانده از قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ که توسط شاهدان عینی این واقعه مهم تاریخی گردآوری شده بازدید کرد و از توضیحات شاهدان عینی این قیام خونین که در آن ۷ نفر از جوانان دشت ورامین به شهادت رسیدند، استفاده کرد.
در نمایشگاه اسناد قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲، صدها سند تاریخی مکتوب از نامهنگاری ساواک با دربار، اسناد مربوط به قیام خونین ۱۵ خرداد و روزشمار شکلگیری این قیام خونین در معرض دید عموم مردم قرار گرفته است.
در این نمایشگاه تعداد زیادی از نامهنگاریهای محرمانه ساواک پیش و پس از قیام خونین ۱۵ خرداد، تخمین حضور بیش از ۵ هزار نفر از مردم دشت ورامین در این روز، تعداد شهدا، نحوه جمعآوری پیکر پاک شهیدان و آثار باقیمانده از کفنپوشان در معرض دید عمومی قرار گرفته است.
استاندار تهران قرار است در مسجد رضویه و در شب سالروز قیام خونین ۱۵ خرداد، بین مردم ورامین سخنرانی کند.
این نمایشگاه در خیابان ۱۵ خرداد ورامین، حسینیه بنیفاطمه تا پایان این هفته پذیرای علاقمندان است.
در قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ مردم دشت ورامین که در سومین روز از شهادت سید و سرور شهیدان حضرت اباعبدالحسین (ع) مشغول عزاداری بودند با آگاهی از دستگیری امام راحل و به منظور حمایت از مرجعیت شیعه ، کفن بر تن پای پیاده به سمت تهران حرکت کردند.
در این قیام ، مردم روستای محمدآباد عرب ها، پیشوا و ورامین کفن پوش از مسیرهای مختلف به سمت تهران حرکت کردند که در منطقه باقرآباد که در آن پاسگاه انتظامی مستقر بود به یکدیگر رسیدند.
کفن پوشان که برای عزیمت به تهران و حمایت از امام راحل مصمم بودند به فرمان توقف نیروهای ستمشاهی توجهی نکردند و به راه خود ادامه دادند ولی با رگبار گلوله های نیروهای رژیم شاه مواجه و تعداد زیادی از آنان شهید یا مجروح شدند.
در جریان قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ مردم ورامین، هفت جوان به نام های سیدمرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
شهرستان ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
نظر شما