به گزارش ایرنا، سالن اختصاصی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران (سالن ۳۸B) در بیست و سومین نمایشگاه ایران هلث، طی چهار روز برگزاری این نمایشگاه – سه شنبه سوم تا جمعه ششم خردادماه ۱۴۰۱ – یکی از پربازدیدترین سالنهای این رویداد بود.
در این چهار روز، بیش از هفتاد شرکت تحت پوشش این اتحادیه زیر سقف (سالن ۳۸B) گردآمده بودند و در غرفههایی با طراحی چشم نواز، تازه ترین دستاوردهای خود را در معرض بازدید مسئولان وزارت بهداشت و وزارت صنعت، نمایندگان مجلس، سفرای کشورهای خارجی، پزشکان، دندانپزشکان، داروسازان، فعالان آزمایشگاهی، اساتید و دانشجویان پزشکی و رشته های مرتبط و عموم علاقه مندان قرار دادند.
پاویون وسیع این سالن نیز طی چهار روز برگزاری نمایشگاه بی وقفه میزبان بازدیدکنندگان و فعالان صنایع تجهیزات پزشکی و جلسات «بی تو بی» آنها بود.
دعوت رئیس اتحادیه از مسئولان برای بازدید از دستاوردها
عبدالرضا یعقوب زاده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران در روز اول نمایشگاه و در سخنرانی افتتاحیه این رویداد از مسئولان وزارت بهداشت و وزارت صنعت و نمایندگان مجلس دعوت کرد بازید از این نمایشگاه را به مثابه نقطه پایان غفلت از ظرفیت های این صنعت بدانند و از فرصت نمایشگاه برای آشنایی با توانمندی این صنعت به خوبی استفاده کنند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران در اولین روز نمایشگاه و طی بازدید برخی مسئولان و مقامات بلند پایه از جمله نماینده نخست وزیر قزاقستان، معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صنعت، مدیرکل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی فناوری رئیس جمهور، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی و دیگر مسئولان بازدید کننده دولتی و بخش خصوصی میزبان آنها بود و توضیحاتی درباره محصولات جدید و ظرفیت های صنعت تجهیزات پزشکی به آنها ارائه کرد.
وی در اظهارات خود تصریح کرد: در دوران کرونا ظرف مدت کوتاهی ایران به خودکفایی و صادرات ونتیلاتور و کیتهای آزمایشگاهی رسید. موفقیتی که کشور ما در دوران کرونا به دست آورد به دلیل سرمایهگذاریها و زیرساختهایی بود که بخش خصوصی قبلا ایجاد کرده بود و این ظرفیت ها مشکل کشور را در دوران بحران کرونا رفع کرد.
خودکفایی ایران در بسیاری از کالاها و تجهیزات پزشکی
در دومین و سومین روز از بیست و سومین نمایشگاه ایران هلث سالن اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی میزبان معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، نمایندگان عضو کمیسیون بهداشت مجلس، رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران و معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت و دیگر مقامات بلند پایه بهداشت و صنعت کشور بود.
دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور طی بازدید خود از غرفه های شرکت های تحت پوشش اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، خودباوری و تلاش شرکت های دانش بنیان صنعت تجهیزات پزشکی در تامین نیازهای حوزه درمان و سلامت کشور مطابق با منویات مقام معظم رهبری در شعار سال دانست و اظهار کرد: با توجه به شعار امسال وظیفه خود میدانیم حمایتهای صورت گرفته توسط معاونت علمی و فناوری از تولیدات دانش بنیان حوزه تجهیزات پزشکی در قالب تسهیلات حمایتی، خرید محصولات تولید اول و کمک به بازارسازی و تجاری سازی کالاها و محصولات دانش بنیان و همچنین شبکه سازی و تقویت زنجیره تولید و صادرات محصولات تجهیزات پزشکی صادراتی از طریق برگزاری نمایشگاه ها را افزایش دهیم و مشوق تلاشگران این حوزه باشیم.
دکتر ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت و دکتر محمد علی محسنی بندپی و دکتر مسعود پزشکیان اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در بازدید از غرفههای تحت پوشش اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان در نمایشگاه ایران هلث با توانمندی ها و دستاوردهای شرکت های تجهیزات پزشکی آشنا شدند.
مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این بازدید بیان کرد: برخی تولیداتی که شرکت های دانش بنیان تجهیزات پزشکی تولید کردهاند، می توانند گره های موجود در بخش درمان کشور را خصوصا در مناطق کم برخوردار و محروم کشور باز کنند و سطح خدمات درمانی را در این مناطق افزایش دهند.
دکتر محمد علی محسنی بندپی دیگر عضو کمیسیون بهداشت و درمان نیز در حاشیه این بازدید با تقدیر از تلاشهای صورت گرفته توسط متخصصان و تولیدکنندگان داخلی حوزه تجهیزات پزشکی بیان کرد: در این بازدید مشکلات تولیدکنندگان و شرکت های دانش بنیان را از نزدیک شنیدیم و با ظرفیت های بسیار خوبی که توسط این شرکت ها ایجاد شده است، آشنا شدیم.
وی افزود: مشکلات تولیدکنندگان عمدتا به ناهماهنگی ها و مشکلات ساختاری در وزارت صنعت و وزارت بهداشت بازمی گردد که تلاش می کنیم با دعوت از مسئولان این دو وزارتخانه به کمیسیون بهداشت و طرح این مشکلات، گامی در راستای حل مسائل صنعت تجهیزات پزشکی برداریم.
همچنین سید حسین صفوی رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران در بازدید خود از سالن اختصاصی اتحادیه تولیدکنندگانوصادرکنندگان تجهیزات پزشکی اظهار کرد: در دو دهه اخیر ایران در حوزه تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی پیشرفت خوبی داشته و کشور ما در بسیاری از تجهیزات پزشکی و ملزومات مرتبط با این بخش به خودکفایی رسیده است.
وی تصریح کرد: تولیدکنندگان ما به مرحله ای از رشد رسیده اند که محصولات خاصی که در دنیا صرفا در انحصار برخی کشورها و کمپانی ها بوده یا فناوری آن انحصاری بوده، توسط تولیدکنندگان توانمند ما به مرحله تولید و داخلی سازی رسیده است.
بازدید وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو از غرفه های تحت پوشش اتحادیه
در روز پایانی بیست و سومین نمایشگاه ایران هلث دکتر بهرام عین اللهی وزیر بهداشت و دکتر بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و دارو با همراهی عبدالرضا یعقوب زاده رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی از غرفه های تحت پوشش اتحادیه بازدید کردند.
وزیر بهداشت در حاشیه این بازدید بیان کرد: از دیدن حجم فراوانی از تولید در حوزه تجهیزات و وسایل پزشکی، هم تعجب و هم افتخار کردم. امیدواریم با داشتن نیروی انسانی متعهد، متدین و متخصص و با حمایت دولت به نقطه ای برسیم که نه تنها مشکلات داخلی خود را حل کنیم، بلکه صادرات این محصولات را افزایش دهیم.
رئیس سازمان غذا و دارو نیز در حاشیه بازدید خود با تقدیر از دستاوردهای شرکت های تجهیزات پزشکی بیان کرد: تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشور ما که بیشترین ظرفیت ها را با توان بخشی خصوصی ایجاد کرده اند، ادعا را با عمل اثبات کردند و نشان دادند توان تامین نیازهای نظام بهداشت و درمان کشور را در بحرانیترین شرایط با بهترین کیفیت و در کمترین زمان دارند.
دکتر حامد اکبری دبیر کمیته تجهیزات پزشکی مجلس از دیگر بازید کنندگان سالن اختصاصی اتحادیه در روز پایانی بیست و سومین نمایشگاه «ایران هلث» بود. وی در این بازدید بیان کرد: صنایع تجهیزات پزشکی ایران با کمترین تبلیغ و هیاهو بیشترین بازدهی و ارزش افزوده را در بخش سلامت ایجاد کرده و علاوه بر بازار داخلی در بازارهای صادراتی نیز موفق عمل کرده اند.
یعقوب زاده رئیس اتحادیه نیز با انتقاد از تخصیص ارز ترجیحی به صنعت تجهیزات پزشکی اظهار کرد: بارها عنوان کرده ایم که تخصیص ارز چهارهزار و دویست تومانی به صنایع تجهیزات پزشکی، به نفع تولیدکنندگان داخلی نیست و مخرب این صنعت است.
یعقوب زاده بیان کرد: ارز ترجیحی، تامین کننده منافع شرکت های دولتی و واردکنندگانی است که محصول و قطعات محصولات را از خارج وارد می کنند اما متاسفانه با وجود شفافسازیها و روشنگریهایی که در این زمینه انجام داده ایم، مسئولان از حذف ارز ترجیحی صنعت تجهیزات پزشکی خودداری می کنند و علت آن هم نفوذ واردکنندگان در مراجع تصمیم گیری وزارت بهداشت و سازمان بودجه و دیگر ارکان مهم و تصمیم گیر این حوزه است.
بیستوسومین نمایشگاه «ایران هلث» در حالی به پایان رسید که دستاوردهای شرکت های تحت پوشش اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی بیش از همیشه مورد توجه مسئولان مرتبط قرار گرفت و این رویداد به سرآغاز فصلی نوین در شکوفایی این صنعت تبدیل شد.
نظر شما