به گزارش ایرنا، شیوا قاسمی پور روز دوشنبه در نشست با اعضای اتاق بازرگانی سنندج، مسوولان گمرک و تجار و فعالان اقتصادی مرز باشماق مریوان و سیرانبند بانه اظهار داشت: علیرغم اینکه مرز باشماق مریوان جزو مرزهای پُر ترانزیت کشور است اما زیرساختهای لازم در آن فراهم نیست و شرایط خوبی ندارد.
وی با اشاره به اینکه مرز باشماق مریوان رگ حیاتی کشور است، ادامه داد: طرح ساماندهی این مرز از اسفندماه سال ۱۳۹۹ کلنگ زنی شده است، اما تاکنون این امر محقق نشده و شاهد پیشرفت کند این پروژه هستیم.
نماینده مردم مریوان و سروآباد با تاکید بر اینکه لازمه فعالیت اقتصادی ایجاد زیرساختهای لازم همچون برق است، افزود: وجود ژنراتور برق اضطراری در مرز باشماق مریوان ضروری است که سازمان متولی باید این زیرساخت را فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه ظرفیتهای خدادادی بسیاری در کردستان وجود دارد که باید بالفعل شود، اضافه کرد: طی یک بررسی حدود ۲۰۰ ظرفیت برای استان کردستان احصاء شده است که از دانشگاههای استان انتظار داریم به عنوان اتاق فکر برای بالفعل کردن این ظرفیتها تلاش کنند.
ضرورت ایجاد زیرساختهای لازم در مرز باشماق و سیرانبند
رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی سنندج نیز در این جلسه گفت: مهمترین ظرفیت اقتصادی استان مرزهای سیرانبند بانه و باشماق مریوان است که اگر زیرساختهای لازم در آنها فراهم شود باعث اشتغال پایدار خواهد شد.
دلسوز اخگر به بیان مسایل و مشکلات تجار و فعالان اقتصادی مرز باشماق مریوان و سیرانبند بانه پرداخت و افزود: سال گذشته به دلیل قطعی برق، فعالان و تاجران شاهد مشکلاتی در مرز استان بودند که از شرکت توزیع نیروی برق درخواست داریم این مشکل را در سال جاری رفع کند.
وی ایجاد سرور مستقل در مرز سیرانبند بانه را خواسته دیگر فعالان اقتصادی استان دانست و ادامه داد: عوارض صادرات محصولات کشاورزی، نبود باسکول، هزینههای تعیین ماهیت استاندارد کالاهای صادراتی و وارداتی و مشخص نبودن نرخ خدمات در مرز از دیگر مسایل و مشکلاتی است که باید حل و فصل شود.
پیشرفت اندک پروژه ساماندهی مرز باشماق مریوان
رییس اداره ترانزیت اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان نیز در این جلسه به پیشرفت اندک پروژه ساماندهی مرز باشماق مریوان اشاره و اظهار داشت: این پروژه در حال حاضر حدود هفت درصد پیشرفت دارد و با توجه تورم پیش آمده اتمام این پروژه نیازمند ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار است.
بهنام عطایی افزود: پروژه ساماندهی مرز باشماق مریوان به دلیل اینکه باید اداره گمرک فعالیتهای غیرمرزی خود را به بیرون از مرز ببرد و استانداری نیز ۲۵ هکتار زمین مقرر شده را به تملک خود درآورد در حال حاضر امکانپذیر نیست.
احتمال بروز خاموشی برق در تابستان امسال
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان نیز با اشاره به اینکه از سال ۱۳۹۸ مشکل ناترازی برق در سطح کشور بوجود آمده است، افزود: امسال نیز ۱۵ هزار مگاوات ناترازی برق در کشور وجود دارد که احتمال بروز خاموشی نیز در تابستان امسال هست.
سیدمحمد فتحی یادآور شد: برای رفع مشکلات ناشی از قطعی برق در مرز باشماق مریوان می توان با ایجاد پست مشترک برق با کشور عراق، بازنگری در شبکه گمرک و استفاده از سیستمهای خورشیدی به عنوان چندین راهکار موثر بهره گرفت.
مرز رسمی باشماق مریوان در کردستان یکی از مهمترین مرزهای رسمی زمینی ایران با اقلیم کردستان عراق به شمار میآید.
نظر شما