به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، حجتالاسلام سید هاشم الحیدری در اختتامیه سومین اجلاسیه بینالمللی فعالان مهدوی گفت: اگرچه مهمترین وظیفه شیعیان در زمان غیبت انتظار ظهور است ولی باید توجه کرد که انتظار یک کار است نه نشستن. مشکل بسیاری از ما شیعیان این است که ادعا میکنیم ولی مرد عمل نیستیم.
دبیرکل جنش عهدالله عراق با اشاره به آیاتی از سوره طه گفت: در قرآن آمده موسی مدتی غیبت کرد و هارون برادرش را جانشین خود قرارداد و در واقع هارون آزمون بنیاسرائیل شد. سامری با آوردن گوسالهای مردم را منحرف کرد؛ بنابراین آزمون بنی اسرائیل همان هارون بود نه حضرت موسی(ع). سپس بنی اسراییل به گوساله پرستی رو آوردند.
وی تاکید کرد: آزمون ما حضرت مهدی (عج) نیست. البته وظیفه داریم برای ظهورش دعا کنیم و مقدمات ظهورش را فراهم کنیم ولی بزرگترین آزمون، حمایت از نایب امام زمان است.
هاشم الحیدری افزود: وقتی امام حسین(ع) سفیر خود یعنی مسلم بن عقیل را به جانشینی خود به کوفه فرستاد، کسی از او حمایت نکرد و چون مردم کوفه نتوانستند از این آزمون موفق بیرون بیایند فاجعه کربلا پیش آمد.
وی افزود: وقتی حضرت موسی(ع) از غیبت برگشت به بنی اسرائیل گفت که بدترین کار شما نوع برخوردتان با هارون بود. بنابراین اصل ولایت در زمان غیبت، جانشینی آن حضرت است و میدان آزمایش مردم، ولایت فقیه است.
دبیرکل جنش عهدالله عراق ادامه داد: ارتباط ما با امام زمان، همان ولایت است. من به عنوان سرباز ولایت میبینم در این جنگ نرم که با هدایت آمریکا و آل سعود شکل گرفته است ولی فقیه و نظام جمهوری اسلامی را هدف قرار دادهاند. بعضی علما و بزرگان حتی در برنامههای تلویزیون به گونه ای سخن میگویند که گویی جمهوری اسلامی در جهان وجود ندارد.
الحیدری افزود: روز قیامت سوال نمیکنند در کربلا چه کردید چون ما نبودیم ولی از زمان ما سوال میکنند که در کدام جبهه بودید و غیر از حق و باطل جبهه دیگری وجود ندارد. جنگ اصلی آمریکا با ولایت, جنگ اعتقادی است و به همین دلیل رهبر انقلاب به اهمیت جهاد تبیین اشاره کردند و آن را فریضه دانستند.
جهاد تبیین یعنی شلیک موشکهای اعتقادی و فرهنگی در رسانه
دبیر کل جنبش عهدالله عراق افزود: بعضی علما با گذشت ۴۳ سال از انقلاب و جمهوری اسلامی سخنی نمیگویند درحالی که الان جهاد تبیین شلیک موشکهای اعتقادی و فرهنگی در رسانه است.
وی با اشاره به جایگاه جهانی جمهوری اسلامی گفت: درست است که تحریم و مشکلات اقتصادی در ایران وجود دارد ولی در سطح بین المللی اقتدار نظام مطرح است.زمانی که داعش ۸۵ درصد سوریه را با حمایت آمریکا و غرب در تصرف گرفت همه گفتند کار بشار اسد تمام شد. فقط رهبر انقلاب گفت سوریه تسلیم نمیشود. زمانی که موصل دومین شهر عراق توسط داعش سقوط کرد با دستور رهبر انقلاب و فتوای آیت الله سیستانی این شهر توسط سردار شهید سلیمانی آزاد شد. بنابراین ایران را به عنوان یک کشور پیشرفته میشناسند ولی دشمن همواره در فضای مجازی و رسانههای خود تلاش میکند از ایران چهرهای ناموفق و سیاه ارائه کند.
امام خمینی (ره) به واژه انتظار عینیت بخشید
حجتالاسلام کاظم صدیقی رییس مجمع راهبردی اندیشه مهدویت با اشاره به وضعیت ایران در دوران قبل و بعد از پیروزی انقلاب گفت: انتظار به معنای واقعی کلمه بعد از انقلاب محقق شد و مردم به میدان آمدند. یک روز دفاع مقدس بود و امروز عراق و سوریه است و در مرزهای لبنان و فلسطین هستیم ولی همه اینها مقدمه است تا با پرچمداری امام زمان(عج) ریشه ظالمان از ریشه کنده شود.
وی افزود: در روزگاری واژه انتظار فقط در لفظ و کتاب دعا بود ولی امام آمد و به انتظار عینیت بخشید. هر وقت که رهبر انقلاب در مسائل کشور و مسائل بین المللی احساس مشکل می کنند به مسجد جمکران می روند.
امام جمعه تهران با اشاره به ضرورت توجه به حضرت ولی عصر(عج) گفت: ما معتقدیم رهبری و خلیفه خدا با انتصاب الهی صورت می گیرد. امام زمان(عج) حجت خداست و ولی فقیه حجت خداست. ولایت فقیه یک امر اعتباری مثل ریاست جمهوری نیست و تا زمانی که سنخیتی میان امام و رهبر نباشد کسی نمی تواند سکان رهبری را به دست گیرد. کسی که به عنوان نایب انتخاب می شود موردنظر امام زمان است مانند دوران شیخ مفید(عج) که امام زمان پیام داد ما از شما حمایت می کنیم.
وی با اشاره به سخنان اخیر رهبر انقلاب در سالگرد امام خمینی (ره) گفت: کسی که نایب امام زمان(عج) است در مواقع حساس از حمایت امام زمان برخوردار می شود و نظر آن حضرت در بحران ها موجب هدایت می شود. لذا مسئله قداست رهبری با سایر رهبران جهان متفاوت است.
رئیس بنیاد بینالمللی غدیر افزود: در مواقع خاص میبینیم مردم ناراحت و رنجیده هستند ولی در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت میکنند. تا امروز بقای انقلاب با همین معنویت بوده است و این اجلاسیه نیز دلیلی بر پویایی انتظار و حرکت واقعی به سوی آرمان همه ائمه است. تشکیل فراکسیون مهدویت در مجلس شورای اسلامی باعث شد تا مصوبات مجلس پیوست مهدوی داشته باشد و امیدوارم رئیس مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم و سایر مصوبات، موضوع انتظار و همبستگی عمومی را مورد توجه قرار دهند.
نقش دانشگاه ها و حوزه های علمیه در تحقق مقدمات ظهور
محمدمهدی زاهدی رئیس فراکسیون مهدویت مجلس شورای اسلامی از دانشگاه ها و حوزه های علمیه خواست با طراحی تمدن نوین اسلامی در تحقق مقدمات ظهور امام زمان سهیم باشند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب بحثی را با عنوان تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای ظهور مطرح کردند.
زاهدی از علم، پژوهش، معنویت، اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، عزت ملی و مرزبندی با دشمن و سبک زندگی به عنوان محورهای این بیانیه یاد کرد و گفت: حضرت امام (ره) دانشگاه را مبدأ تمام تحولات دانستند و رهبر انقلاب نیز محور علم و پژوهش را در بیانیه مطرح کردند.
این نماینده مردم کرمان در مجلس افزود: برای ایجاد یک بنای محکم باید در ابتدا آن را معماری کنیم و پس از طراحی، مهندسین مکانیک و عمران چگونگی شکل گیری این بنا را طراحی می کنند و اگر بخواهیم بنای تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای ظهور امام زمان را ایجاد کنیم؛ باید در ابتدا یک طراحی داشته باشیم و هفت محوری که در بیانیه گام دوم انقلاب آمده، نشانگر نقش دانشگاه و حوزههای علمیه در این زمینه است.
وی ادامه داد: معماران فرهنگی ما باید طراحی کنند که این تمدن نوین چگونه است و چون دانشگاه، مبدأ تحول است، دانشگاه باید برای این طراحی کمک کند. هویت انقلاب اسلامی و گفتمان امامین انقلاب چگونه باید در این تمدن نوین دیده شود؛ پس از این طراحی، باید شروع به ساخت شود که اینجا نقش کارگزاران نظام مشخص می شود ولی بدون توجه به مردم امکان ندارد.
زاهدی با اشاره به نقش دانشگاه تمدنساز گفت: دانشگاه باید مختصات خود را داشته باشد که یک دانشگاه تمدن ساز، خلاق و مسئله محور است. حوزههای علمیه نیز باید در این زمینه کمک کنند و متأسفانه برخی سکوت کردند درحالی که باید مقدمات ظهور امام زمان فراهم شود. حوزههای علمیه باید در طراحی این مدل از تمدن نوین که آغازگر ظهور است، نقش ایفا کنند. در اینجاست که پژوهشمحوری برای هویتسازی مسئولیت دارد.
وی ادامه داد: در این راستا باید به برنامۀ هفتم توسعه توجه کنیم و باید به این چند سال باقیمانده به تحقق برنامۀ توسعه در مقاطع مختلف توجه کنیم. لذا دولت و مجلس دست در دست هم دهند و برنامه هفتم توسعه را در این راستا به کار گیرند.
با تشکیل حلقه های میانی در راستای بیانیه گام دوم حرکت کنیم
حجتالاسلام علیرضا پناهیان گفت: شخصی خدمت امام باقر رسید و درخواست قیام کرد و امام پرسید آیا به جایی رسیده اید که دست در جیب یکدیگر کنید؟ لذا معتقدم گروه های مهدوی زندگی مواساتی را تمرین کنند. چون این بخش هنوز در سروده های ما نرفته است.
وی از ضرورت ایجاد حلقه های میانی برای اجرای بیانیه گام دوم انقلاب گفت: با مشارکت حداکثری مردم این حلقه ها شکل می گیرد و دولت نیز برای ایجاد شبکه و حلقه اعلام آمادگی کرده است.
این کارشناس مذهبی با اشاره به مباحث مطرح شده از سوی رهبر انقلاب در ۵۰ سال پیش درباره ولایت عرضی و ولایت طولی گفت: ما مهدویون با هم چگونه ایم؟ مرحوم بهجت می فرمود اگر ۱۰ میلیون نفر باشیم آیا نمی توانیم ماهی هزار تومان بپرداریم؟ ما انسان های متحد می توانیم با کار جمعی و تشکیلاتی حلقه های میانی را تشکیل دهیم و در راستای بیانیه گام دوم حرکت کنیم.
پناهیان با اشاره به وضعیت آزادی در دنیای غرب گفت: ادعای دیگر در تمدن غرب، رفاه و بهبود وضع زندگی مردم بود اما برای کل جهان فقر و فلاکت به بار آوردند؛ بنابراین آنها به دروغ ادعاهایی کردند. غرب هیچ گاه ادعا نکرده به صورت جمعی به سمت هدفی میرویم. بلکه آنها طرفدار فردیت هستند. آنها با لیبرالیسم به دنبال ترویج سبعیت و وحشی گری هستند ولی سخن ما در قبال تمدن غرب این نیست که شما دروغ گفتید و ما میتوانیم، بلکه ما استعداد کار جمعی و گروهی از معیشت تا مسائل فرهنگی را داریم که اربعین یک جلوۀ کار جمعی و معنوی است.
تجلیل از برگزیدگان ترویج فرهنگ مهدوی
در این مراسم از حجت الاسلام عباس محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه ترویج معارف مهدویت و فرهنگ انتظار در میان نیروهای مسلح تجلیل شد. همچنین از محمدمهدی تهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه تشکیلات مهدوی در دانشگاه ها، علی محمدی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه فرهنگیان به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه آموزش مهدویت در دانشگاه ها، حجت الاسلام محمد شجاعی به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه آموزش مهدویت در سطح بین المللی، حجت الاسلام یاسین حسین آبادی معاون فرهنگی مسجد جمکران فعال برتر مهدوی در حوزه پویش های مهدوی و محمد دانایی مدیر موسسه مرام مهدوی به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه خدمات اجتماعی و مواسات مهدوی در سطح ملی تقدیر شد.
مهدی شه دوست مدیر کانون فرهنگی حضرت مهدی به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه ساماندهی مجموعه های مهدوی، علی رضا زاده همدانی مدیر موسسه عهد همدلی به عنوان فعال برتر مهدوی در شبکه سازی موسسات مهدوی، مجتبی میرزایی نسب مدیر دفتر فرهنگی و تولید محتوای ستاد هماهنگی کانون های مساجد به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه کانون های فعال مهدویت در مساجد، فاطمه گنجی آزاد مدیر خواهران سازمان بسیج مداحان و مدیران هیات های مذهبی کشور به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه خواهران و حجتالاسلام علی اکبر براتی مدیر بین الملل جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه شبکه سازی فعالان مهدوی در سطح بین المللی تجلیل شد.
همچنین سیدمحمد موسوی شهردار منطقه ۱۱تهران به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه حمایت از برنامه های مهدوی، محمد خراسانی زاده مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه برگزاری رویدادهای مهدوی، مهدی عباسی مدیر مرکز اپلیکیشن و بازی سازی فضای مجازی سراج به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه فضای مجازی و احسان میرزامحمدی کارشناس قرآن و عترت آموزش و پرورش به عنوان فعال برتر مهدوی در حوزه دانش آموزی معرفی شدند.
سومین اجلاسیه بین المللی فعالان مهدوی با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب و با شعار رویش های مهدوی در بخش های رسانه، آموزش و جهادی اجتماعی برگزار شد. این اجلاسیه در حوزه های بینالملل، ویژه کشورهای محور مقاومت، حوزه و دانشگاه، مسجد و هیات، موسسات و کانونهای مهدوی و کودک و نوجوان تشکیل شده است و محورهای اصلی اجلاسیه همان توصیههای هفتگانه رهبر معظم انقلاب در گام دوم انقلاب است. البته برنامههای جانبی نیز مانند نشست نخبگان و فعالان مهدوی حوزه و دانشگاه با دو موضوع مهدویت در فکر امامین انقلاب و بیانیه گام دوم انقلاب در نسبت با مهدویت، نشست مجامع جبهه انقلاب اسلامی در دو محور نسبت مجامع با مهدویت و نسبت جبهه انقلاب با مهدویت و نشست تخصصی فعالان اقتصادی در حوزه مهدویت برگزار میشود.
مهمترین هدف از برگزاری این اجلاسیه ساماندهی فعالان مهدوی و تمدنسازی بین اقشار مردم و اهداف دیگر شامل گفتمانسازی مهدوی بین مردم، شناختن ایدههای برتر مهدوی، شناسایی فعالیتهای شاخص مهدوی و ارتقا آن در سطح ملی و بینالمللی، استعدادیابی و پرورش استعدادهای جوان و نوجوان مهدوی و همسوسازی برنامههای موسسات مهدوی متناسب با بیانیه گام دوم انقلاب است.
بیش از دو هزار و ۷۰۰ موسسه در سطح کشور در حوزه مهدویت فعالیت میکنند و هدف از برگزاری اجلاسیه های اول و دوم فعالان مهدوی ساماندهی این موسسات و تبدیل آن ها به یک شبکه ارتباطی بوده است. نتیجه برگزاری دو اجلاسیه فعالان مهدوی شناسایی، ارتباط این موسسات در قالب یک شبکه بوده به گونه ای که این موسسات همدیگر را شناختند.
نظر شما