به گزارش خبرنگار ایرنا مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی روز سه شنبه در آیین رونمایی از فرش دستباف ارگانیک گفت: طرح تعمیم ترسیب کربن در تعداد زیادی از روستاهای شهرستانهای اسفراین، گرمه و جاجرم در حال اجرا است که گستره آن ۲۳۶ هزار هکتار است.
حسن وحید با بیان اینکه یکی از اهداف اجرای این پروژه در روستاها توانمندسازی روستاییان یا ایجاد مشارکت های اجتماعی اقتصادی است اظهار داشت: روستاییان با قرار گرفتن در متن طرح هایی که برای آن ها ایجاد می شود و مشارکت در اجرای این طرح ها از طریق منابع مالی خردی که در صندوق های روستایی جمع آوری شده است، اجرای اموری مانند تولید نهال، نهال کاری، اشتغال های جدید مثل فرش بافی، انواع صنایع دستی را انجام می دهند.
وی گفت: این استان در اجرای طرح ترسیب کربن موفق عمل کرده است و خوشبختانه شاهد استقبال و مشارکت مردم در این طرح هستیم.
به گزارش ایرنا، اجرای طرح ترسیب کربن بر اساس تفاهم نامه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و دفتر عمران سازمان ملل، یو.ان.دی.پی، پنج پایلوت در چهار استان شامل استان های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، گلستان و یزد انجام شد.
طرح بین المللی تعمیم ترسیب کربن استان از خرداد ماه ۹۳ در منطقه گورپان شهرستان اسفراین در مساحت ۱۲۶ هزار هکتار با ۶ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت و ۲۸ نقطه روستایی و سکونتگاهی با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به نمایندگی از سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، استانداری و دفتر عمران سازمان ملل (UNDP) اجرا شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی در ادامه گفت: با توجه به اینکه معضلات زیست محیطی آب ، خاک و هوا را تحت تاثیر قرار داده است که در این استان نیز فرسایش خاک حتی بیش از میانگین کشور است باید با اقداماتی تلاش کنیم تا این منابع در استان حفظ شود که اجرای پروژه ترسیب کربن از آن جمله است.
وحید افزود: در اجرای این طرح از ظرفیت و پتانسیل مشارکت مردمی استفاده خواهیم کرد که اشتغال زایی در زمینه تولید انواع فرش دستباف از آن جمله است.
وی بر آموزش بهره برداران برای ایجاد اشتغال در زمینه های مختلف تاکید کرد و افزود: اگر زمینه برای ایجاد اشتغال برای روستاییان فراهم کنیم بهره برداری از عرصه های منابع طبیعی به خودی خود کاهش می یابد.
زهره قزل قاشی کارآفرین نمونه کشوری نیز در این آیین گفت: تمامی مراحل بافت این فرش به صورت ۱۰۰ درصد طبیعی بوده است.
وی افزود: فرش دستباف ارگانیک هنر صنعتگران خراسان شمالی هم اینک استقبال خوبی دارد که برای بحث صادرات آن نیز در حالی اقداماتی هستیم.
وی گفت: در سال های اخیر توجه ویژه ای به تولیدات ارگانیک شده است که باید تلاش کنیم تا در زمینه های مختلف به ویژه تولید فرش و دستبافت ها را رونق بدهیم تا علاوه بر ایجاد اشتغال به حفظ محیط زیست نیز کمک کرده باشیم.
وی بر آموزش بهره برداران برای ایجاد اشتغال های جدید تاکید کرد و افزود: برخی از هنران پدران و مادران در حال فراموشی هستند که باید با آموزش آنها را احیا کنیم.
قزل قاشی بر احیای صنعت نساجی نیز اشاره کرد و اظهار داشت: هم اینک صنعتگران باید برای فعالیت مورد حمایت قرار گیرند.
در خراسان شمالی ۲۵ هزار و ۹۵۰ نفر در زمینه بافت فرش فعالیت دارند.
۴۵ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در روستاها زندگی میکنند.
نظر شما