۱۷ خرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۲۹
کد خبر: 84780299
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چین اتهام جاسوسی از سوی کانادا را رد کرد

۱۷ خرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۲۹
کد خبر: 84780299
چین اتهام جاسوسی از سوی کانادا را رد کرد

تهران- ایرنا - پکن ادعاهای اوتاوا در خصوص متهم کردن خلبانان چینی به جاسوسی درباره گشت‌زنی برفراز کره شمالی را رد کرد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه خبری «ساوث کرین نیوز»، پکن همچنین کانادا را به افزایش پروازهای شناسایی در لباس مبدل عملیات گشت‌زنی کره شمالی برای تحریک چین متهم کرد. این اظهارنظر واکنشی به اوتاوا برای غیرحرفه ای خواندن رفتار خلبانان ارتش چین بود که متهم به نزدیک شدن به هواپیماهای جاسوسی شده اند. 

سخنگوی وزارت دفاع چین در بیانیه ای اعلام کرد: «اخیرا هواپیماهای ارتش کانادا به بهانه اجرای قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد عملیات شناسایی و تحریک چین را در دستورکار خود قرار داده اند که امنیت ملی چین و سلامت و امنیت افراد در هواپیماهای دو طرف را به خطر می اندازد.» 

وی در ادامه افزود: ارتش چین اقدامات لازم را در واکنش به عملیات غیرحرفه ای و غیردوستانه طرف کانادایی انجام خواهد داد. اقدامات نیروی هوایی ارتش آزادی مردم منطقی، موثر، امن و حرفه ایست. ارتش چین ، ارتش کانادا را ترغیب می کند تا عملیات تحریک آمیز را متوقف کند و متوجه حساسیت موضوع باشد، در غیر این صورت باید با پیامدهای جدی رو به رو شود.

چند روز پیش ارتش کانادا چندین بار هواپیماهای چینی را به رعایت نکردن هنجارهای ایمنی بین المللی و به خطر انداختن خدمه کانادایی متهم کرد.

در بیانیه منتشر شده از سوی کانادا آمده است، هواپیماهای چینی سعی کردند یک هواپیمای گشت زنی دوربرد کانادایی را از مسیر خود منحرف کنند و خدمه مجبور شدند برای جلوگیری از برخورد احتمالی به سرعت مسیر خود را تغییر دهند.

یک هواپیمای کانادایی از ۲۶ آوریل (۶ اردیبهشت) تا ۲۶ مه (۵ خرداد) برای پیوستن به سایر کشورها در نظارت بر انتقال سوخت بین کشتی ها در دریا مستقر شد تا این تیم مانع نقض تحریم های سازمان ملل از سوی کره شمالی به دلیل آزمایش های موشکی و هسته ای اش شود.آمریکا و ژاپن به همراه کانادا در عملیات نظارت بر انتقال سوخت حاضر هستند تا کشتی های چینی که به ادعای آنها در انتقال سوخت به پیونگ یانگ نقش دارند را تحت کنترل خود قرار دهند.

روابط بین چین و کانادا از سال ۲۰۱۸ به دنبال بازداشت منگ وانژو مدیر ارشد مالی شرکت هواوی با حکم استرداد آمریکا رو به سردی گذاشت. چین مدتی کوتاه پس از آن دو تبعه کانادا را دستگیر کرد که اتاوا این اقدام را دیپلماسی گروگان گیری خواند.

وانژو سپس بر سر پایان مساله استرداد با دادستان‌های آمریکا به توافق رسید و دو تبعه کانادا نیز چند ساعت پس از این توافق توسط چین آزاد شدند.

حتی پیش از دستگیری وانژو مواضع انتقادی کانادا از وضعیت حقوق بشر در چین، خشم پکن را در پی داشت و همین مانع رویکرد آشتی جویانه بین دو طرف شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha