۱۷ خرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۰۴
کد خبرنگار: 1357
کد خبر: 84780303
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

مقام سازمان ملل: بحران غذا فقط فقرا را تحت تاثیر قرار نخواهد داد

تهران-ایرنا- مدیر اجرایی «برنامه جهانی غذا» وابسته به سازمان ملل هشدار داد: ما با توفان کاملی از ناامنی غذایی روبرو هستیم که نه تنها به فقیرترین افراد آسیب می رساند، بلکه میلیون ها خانواده ای که تاکنون می توانسته اند گلیم خود را از آب بیرون بکشند نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاع رسانی سازمان ملل در گزارشی نوشت: جنگ در اوکراین موجب افزایش مداوم قیمت جهانی غذا و انرژی شده و ثبات اقتصادی در سراسر جهان را تضعیف کرده است.

در گزارش مشترک سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و «برنامه جهانی غذا» تحت عنوان «کانون های گرسنگی» آمده است: جنگ اوکراین باعث افزایش قیمت ها به ویژه در روستاهای حاشیه ای و نظام های کشاورزی شکننده شده است.

فائو و «برنامه جهانی غذا» خواستار اقدام فوری بشردوستانه برای نجات جان انسان ها، معیشت آنها و جلوگیری از قحطی در ۲۰ «منطقه با گرسنگی حاد» شده و هشدار داده اند که انتظار می رود نیاز فوری به غذا در این مناطق از هم اکنون تا سپتامبر روند فزاینده داشته باشد.

در این گزارش تاکید شده است: جنگ اوکراین در کنار تغییرات آب و هوایی، کرونا و افزایش بدهی های عمومی موجب بی ثباتی اقتصادی، افزایش قیمت ها و کاهش تولید محصول شده است.

«کیو دونگیو» رئیس سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) هشدار داد: «ما عمیقاً نگران تأثیرات بحران‌های متعددی هستیم که توانایی مردم برای تولید محصول و دسترسی به غذا را به خطر انداخته و میلیون‌ها نفر را به سمت ناامنی غذایی شدید سوق می‌دهد.

وی تصریح کرد: نباید زمان را از دست دهیم و به کشاورزان این مناطق کمک کنیم تولید مواد غذایی را سرعت بخشیده و در مواجهه با چالش ها انعطاف پذیر باشند.

این گزارش تصریح کرد: در کنار جنگ، شوک‌های آب و هوایی مکرر نیز به افزایش گرسنگی حاد در جهان منجر شده و حاکی از تغییر استانداردها به شکلی است که خشکسالی، سیل و توفان‌ مکرر، کشاورزی و دامپروری را از بین برده و موجب آوارگی مردم و قرار گرفتن آنها در آستانه گرسنگی شده است.

«دیوید بیزلی» مدیر اجرایی «برنامه جهانی غذا» هشدار داد: ما با توفان کاملی روبه رو هستیم که نه تنها به فقیرترین افراد آسیب می رساند، بلکه میلیون ها خانواده ای که تاکنون می توانسته اند گلیم خود را از آب بیرون بکشند را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

بر اساس این گزارش، اتیوپی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن، همچنان در مرحله «هشدار» قرار داشته و با شرایط فاجعه‌باری روبه رو هستند. افغانستان و سومالی هم از زمان آخرین گزارش منتشر شده در ماه ژانویه به این فهرست اضافه شده اند.

بخشی از جمعیت این ۶ کشور در سطح پنجم ناامنی غذایی قرار داشته و بیشتر از ۷۵۰ هزار نفر با خطر مرگ ناشی از گرسنگی مواجه هستند. ۴۰۰ هزار نفر نیز در منطقه تیگری اتیوپی در همین وضعیت قرار دارند که بالاترین رقم ثبت شده در یک کشور از زمان قحطی سال ۲۰۱۱ در سومالی است.

در همین حال، جمهوری دموکراتیک کنگو، هائیتی، ساحل، سودان و سوریه کماکان در شرایط «بسیار نگران گننده» هستند و کنیا نیز اکنون به این فهرست اضافه شده است.

آنگولا، لبنان، ماداگاسکار و موزامبیک نیز همچنان کانون های گرسنگی هستند و سریلانکا، بنین، «جمهوری دماغه سبز»، زیمبابوه، گینه و اوکراین هم اکنون به این لیست اضافه شده اند.

مدیر اجرایی «برنامه جهانی غذا» هشدار داد: «شرایط اکنون بسیار بدتر از زمان وقوع «بهار عربی» در سال ۲۰۱۱ و بحران قیمت مواد غذایی در بین سال های ۲۰۰۸-۲۰۰۷ است که ۴۸ کشور تحت تأثیر ناآرامی‌های سیاسی، شورش‌ و اعتراضات خیابانی قرار گرفتند.

این گزارش تصریح کرد: در شرایط هشدار اولیه پیش از وقوع شوک، آژانس‌های سازمان ملل خواستار اقدام پیشدستانه برای جلوگیری از وقوع فاجعه هستند و سرمایه گذاری هر یک دلار، صرفه جویی بیش از هفت دلار در پی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha