به گزارش خبرنگار ایرنا ، این خانه در چارچوب سیاست ها و اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با حمایت ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق و برنامه توسعه زیست بوم شرکت های خلاق مبنی بر کمک به توسعه اقتصاد خلاق از طریق حمایت از شکل گیری ، توسعه طرح و کسب و کارهای مبتنی بر خلاقیت، نوآوری و فناوری ، حمایت از ایجاد و توسعه زیرساخت های توسعه دهنده صنایع خلاق شکل گرفته است.
خانه های خلاق و نوآوری یکی از هسته های مهم کمک به تسهیل و تسریع ایده و طرح های خلاقانه و نوآورانه محسوب می شوند و تیم های آنها از ایجاد کسب و کار و تجاری سازی محصولات حمایت می کن ند. برنامه این خانه ها مشتمل بر ارائه خدمات زیرساخت و استقرار ، ارائه خدمات تجاری سازی، توسعه بازار، بازارسازی ، مشاوره تجاری سازی و آموزش عملی و حل مساله برای توسعه طرح های شرکت های نوپا برای راه اندازی کسب و کارهای خلاق است.
از اهداف کلان این برنامه می توان به شناسایی طرح های خلاق و نوآورانه در حوزه های مختلف صنایع خلاق و فرهنگی ، شناسایی، جذب و حمایت از ایده های خلاق در زمینه های اصلاح و بهبود روش های ساخت و تولید، تامین قطعات یا مواد اولیه، بسته بندی، بازاریابی، تبلیغات، فروش، نشر و عرضه، صادرات و بهره برداری ، حمایت از توسعه محصولات حوزه صنایع خلاق و فرهنگی با رویکرد صادراتی و توسعه بازار صادراتی ، افزایش انگیزه و مشارکت نیروهای ایده پرداز و فرصت سازی در جهت رشد اقتصادی و فرهنگی کشور و اشتغال زایی به همراه توسعه پایدار اقتصادی بویژه در بخش خصوصی اشاره کرد.
همچنین پیوند نیروهای آکادمیک و متخصص با حوزه های عملی کسب و کار ، کاهش ریسک اجرای برنامه های تبدیل ایده به محصول توسط صاحبان ایده ، کاهش زمان و افزایش اثربخشی برنامه تبدیل ایده به محصول و تجاری سازی ایده ، ایجاد شبکه ها و سامانه های منتورینگ، مشاوره، آموزش، ساخت و تولید و آزمون در جهت کاهش هزینه ها، افزایش کیفیت، دسترسی، بهره وری و رقابت پذیری ، آموزش و ارتقاء هدفمند و متمرکز دانش، مهارت و تجربه نیروی انسانی فعال در زمینه های مرتبط و ارائه مشاوره های تخصصی (فنی و تجاری سازی) به منظور تسریع فرآیندها و جلوگیری از تکرار خطاها و عوامل شکست طرح ها در راه عملیاتی شدن در کل زنجیره ایده تا بازار از دیگر اهداف کلان این برنامه محسوب می شود.
در این راستا خانه خلاق شاهد تنکابن واقع در غرب مازندران به عنوان دومین خانه خلاق شاهد کشور در روستای « لزربن » بخش مرکزی این شهرستان راه اندازی شد تا گامی موثر در جهت تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری در منطقه برداشته شود.
توانمندسازی جامعه روستایی
مدیر خانه خلاق شاهد تنکابن در خصوص فعالیت های این مرکز به خبرنگار ایرنا گفت : در این مرکز تلاش داریم تا از طریق آموزش و مشاوره هایی که به مردم روستاهای منطقه می دهیم ، آنها را نسبت به ظرفیت های موجود آگاه و حساس نماییم تا با ایجاد ارزش افزوده ، کسب و کارهای خرد رونق بیشتری بگیرد.
روح الله گلین مقدم افزود : با بنیاد شهید و ایثارگران کشور تفاهم نامه ای امضا کردیم که به جامعه ایثارگری خدمات بدهیم و آنها را از طریق آموزش ها و مشاوره هایی که ارائه می گردد، توانمند سازیم تا وارد فضای کسب و کار شوند یا به کسب و کار خود رونق بیشتری بدهند.
وی با بیان اینکه توانمندسازی جامعه روستایی در اولویت نخست برنامه ها قرار دارد ، اظهار داشت : اینجا مرکز شتاب دهنده و خدمات دهی به استارتاپ ها است و در این زمینه ، هم ما افراد را شناسایی می کنیم و هم افراد علاقه مند جهت آموزش و دریافت مشاوره ها به ما مراجعه می کنند.
گلین مقدم خاطرنشان کرد : آموزش هایی که ارائه می گردد از نوع آکادمیک نیست و بیشتر میدانی است تا علاقه مندان حوزه کسب و کارهای خرد در سریعترین زمان ممکن به نتیجه مطلوب برسد.
وی یادآور شد : با رونق اقتصاد روستایی علاوه بر اینکه بافت سنتی منطقه حفظ می شود ، از مهاجرت به شهرها و فروش زمین ها به غیر بومی ها نیز جلوگیری به عمل خواهد آمد.
به بلوغ رسیدن ایده
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری ویژه شهرستان تنکابن در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : خانه خلاق به عنوان مراکز شتاب دهنده برای ایجاد مشاغل جدید ، مشاوره، آموزش و... می تواند نقش تاثیر گذاری در کاهش بیکاری و ایجاد انگیزه در جوانان جویای کار منطقه داشته باشد.
ام البنین کاسگری با بیان اینکه این مراکز می تواند بستر مناسبی را برای ورود استار تاپ ها جهت ارائه طرحهای نوآورانه در قالب برنامه و... فراهم نماید افزود : از مزیت های قابل قبول کسب و کارهای نوپا، رشد سریع آن ها است و بنابراین در شرایط کنونی کشور که شاهد آمار بالای بیکاری نسل جوان هستیم، رشد استارتاپ ها به افزایش اشتغال به کار کمک شایانی میکند.
وی اظهار داشت : خانه های خلاق و نوآوری کمک می کنند ایده به بلوغ رسیده و مراحل ایده تا محصول، محصول تا بازار و بازار تا صادرات را طی کند.
به گفته معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری تنکابن ، خانه های خلاق و نوآوری، توسعه علوم انسانی را مدنظر داشته و درصدد تولید محصولات باکیفیتی هستند که رضایت مردم را در پی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه خانه های خلاق به عنوان ابزاری مناسب نقش مهمی را در تقویت اقتصادهای خلاق ایفا می کنند ، یادآور شد : مسیر پیش روی خانه خلاق و نوآوری کاملا شفاف و روشن است و باید گام های موثرتری در این زمینه برداشته شود.
اشتغال زایی با رونق کسب و کارهای خرد
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران نیز در آیین افتتاح خانه خلاق شاهد تنکابن ضمن استقبال از چنین طرحهایی بهمنظور حل مشکل اشتغال جامعه ایثارگری ، بر ضرورت نهادینه کردن مهارت با استفاده از توان محیطی جهت بهرهمندی از مزیت منطقهای تاکید کرد.
سعید کهنسال افزود : راه اندازی مراکز خلاق و رشد دهنده کسب و کارهای خرد می تواند در ایجاد اشتغال پایدار تاثیر گذار باشد.
وی با بیان اینکه محصول تولید شده باید قابلیت رقابتپذیری و برند شدن را داشته باشد اظهار داشت : در این زمینه نگاه باید از قالب تقلیدی تغییر کند و به سوی ایدههای خلاق و نو اثربخش برود.
کهنسال تاکید کرد: باید عوامل موثر در ایجاد یک شغل را شناسایی کرد و بر اساس استعدادها و ظرفیت ها،توان منطقهای پیدا کرد، تا در فضای کسب و کار موفقیت حاصل گردد و تلاشهایی که در این زمینه صورت می گیرد با نگاه ترویجی همراه باشد.
به گفته مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران ، باید با کمترین امکانات به بهترین نتیجه برسیم و برای تحقق این امر مهم باید به دنبال آن باشیم که بیشترین بهرهوری را ایجاد نماییم.
وی یادآور شد : باید در این زمینه از توان منطقهای بویژه در حوزه گردشگری بهره لازم را برد.
نظر شما