امکان آموزش حضوری چگونه برای دانش آموزان فراهم شد؟ /همکاری با وزارت بهداشت نقشه راهی ایمن برای بازگشایی

تهران-ایرنا-اخبار مهمی از آموزش و پرورش در یک سال گذشته پس از آغاز دولت سیزدهم در حوزه‌های مختلف از جمله بازگشایی مدارس، لایحه رتبه‌بندی معلمان، برگزاری آزمون استخدامی و توزیع رایگان تغذیه در مدارس منتشر شده است که در ادامه به جزئیات این موضوعات پرداخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، شروع مجدد آموزش حضوری دانش‌آموزان در مدارس، یکی از مهم‌ترین اقدامات وزارت آموزش و پرورش پس از آغاز دولت سیزدهم بود، این درحالی بود که پس از شیوع کرونا و از اول اسفند ماه سال ۹۸، آموزش حضوری در مدارس به دلیل حفظ سلامت دانش‌آموزان تعطیل شد و ادامه مسیر آموزش به صورت غیر حضوری تداوم یافت.

با این حال پس از فروکش کردن تب تند کرونا در جامعه، کارشناسان و مسئولان آموزشی پس از کسب تجربه و گذشت ۲ سال از تعطیلی مدارس دریافتند که آموزش از راه دور، دانش‌آموزان را با مشکلات جسمانی، عاطفی، روانی و آموزشی و پرورشی مواجه کرده است، بنابراین فراهم شدن شرایط لازم برای برگزاری کلاس‌های درس به صورت حضوری دغدغه فعالان آموزشی بود.

آغاز رسمی آموزش حضوری در مدارس 

در نهایت پس از فراز و فرودهای بسیار، با واکسیناسیون گسترده جامعه به‌ویژه در وهله اول فرهنگیان و دانش‌آموزان مسیر برای آموزش حضوری دانش آموزان هموار شد. دانش آموزان از مهر ماه ۱۴۰۰ پس از ۲ سال دوری از مدرسه، دوستان و معلمان خود، توانستند با خیالی آسوده به طور اقتضائی و گروهی وارد مدارس شوند.

این روند آموزش حضوری به این صورت بود که دانش آموزان به دلیل حفظ فاصله اجتماعی در گروه‌های مختلف و با زمان‌های کوتاه‌تر در مدارس حاضر می‌شدند، در واقع این وزارتخانه با همکاری وزارت بهداشت، ‌درمان و آموزش پزشکی الگویی را به عنوان نقشه راه برای بازگشایی ایمن و تدریجی مدارس طراحی کرد که بر این اساس مدارس در مناطق روستایی و عشایر فعالیت خود را از ابتدای مهرماه به صورت حضوری با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آغاز کردند.

همچنین بازگشایی مدارس برای دانش‌آموزان متوسطه دوم در ۱۵ آبان‌ماه و برای دانش‌آموزان ابتدایی و متوسطه اول در یکم آذرماه سال گذشته تعیین شد.

براین اساس یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر آغاز آموزش حضوری گفته بود: «براساس اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا تعطیلی مدارس باید در مکان‌های پرخطر و به صورت منطقه‌ای باشد اما نمی‌توان به طور کلی مدرسه‌ها را تعطیل کرد، همچنین نباید مردم با شایعات و تصمیمات اشتباه در این خصوص سرگردان شوند.»

صادق ستاری فرد معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش نیز در گفت‌وگویی که با ایرنا داشت، اظهار کرد: تصمیم‌گیری برای آموزش حضوری دانش آموزان به صورت اقتضائی صورت می‌گیرد.

وی افزود: تصمیم‌گیری در موضوع آموزش حضوری دانش‌آموزان در اختیار ستادهای استانی قرار گرفته است، بنابراین پیشنهاد می‌کنیم که در این راستا از ظرفیت آموزش و پرورش استان، برای جبران فرصت‌های از دست رفته و افت تحصیلی که با آن روبه‌رو بودیم، استفاده کنند.

معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با توجه به نیاز مبرم به آموزش حضوری برخی از دانش‌آموزان نمی توان تعطیلی کلی را برای همه مدارس کشور اعلام کرد، بطور مثال پایه دوازدهمی‌ها که امتحانات کشوری دارند و معدل آنها تاثیر مستقیم در کنکور و قبولی دانشگاه آنها دارد بهتر است به صورت حضوری آموزش ببینند.

ستاری فرد افزود: همچنین دانش آموزان کلاس اولی و دومی های دوره ابتدایی نیاز برای فراگیری مهارت های پایه نیاز به آموزش حضوری دارد. از طرفی دیگر ماهیت برخی از دروس در پایه های مختلف تحصیلی، حضوری است.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین منع تعطیلی کلی با توجه به این موضوعات اعلام شد که باید با توجه به شرایط هر منطقه، پایه و درس تصمیم گیری شود.

در ادامه این تصمیم‌گیری‌ها، ستاد مقابله با کرونا روز ششم فروردین ماه سال جاری و پس از حضور اقتضائی و گروهی دانش آموزان، از شروع آموزش حضوری در مدارس از ۱۴ فروردین خبر داد.  

براین اساس آموزش و پرورش به منظور اجرای مصوبات ستاد مقابله با کرونا زمینه بازگشایی مدارس برای ۱۴ فروردین ماه را فراهم کرد و از این تاریخ با توجه واکسیناسیون گسترده دانش آموزان و معلمان امکان بازگشایی کامل مدارس مانند دوران ماقبل کرونا فراهم شد.

در نهایت دانش آموزان و معلمان از روز ۱۴ فروردین ماه در مدارس حاضر شدند و به آموزش و یادگیری و رفع اشکال پرداختند و به این صورت امتحانات نیمسال دوم آنها نیز در تمامی مقاطع تحصیلی به صورت حضوری برگزار شد.

امکان آموزش حضوری چگونه برای دانش آموزان فراهم شد؟ /همکاری با وزارت بهداشت نقشه راهی ایمن برای بازگشایی

اجرای طرح رتبه‌بندی برای ۷۲۰ هزار معلم

گام بعدی دولت سیزدهم که از ابتدای شروع فعالیتش، آن را در دستور کار جدی خود قرار داده بود، بررسی و اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان بود که به موضوع معیشت معلمان مرتبط می‌شود.

دغدغه بهبود معیشت فرهنگیان که سال‌های طولانی به در بسته خورده بود، در وهله اول در چند ماه گذشته با پیگیری اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان به طور جدی مورد توجه قرار گرفت.

این طرح مهمترین اقدامی است که برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.

هرچند که زمزمه اجرای رتبه بندی معلمان از سال ۹۷ به گوش می رسید اما وزارت آموزش و پرورش بررسی و رفع ایرادات لوایح این طرح را در چند ماه گذشته برای همه معلمان رسمی و پیمانی به کار گرفت.

این طرح ویژه معلمان رسمی و پیمانی است. آن دسته از معلمانی که ۳۰ سال سابقه خدمت به بالا تا ۳۵ سال دارند نیز از امتیاز بیشتری نسبت به سایر مشمولان برخوردارند. در مجموع هر معلم رسمی و پیمانی با بیش از ۲ سال سابقه کار می‌تواند از مزایای طرح رتبه بندی برخوردار شود.

وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است که این طرح شامل آموزگاران، دبیران، مربیان تربیتی، هنرآموزان، مربیان ورزش، مربیان پرورشی، مراقبان سلامت، مشاوران، معاونان و مدیران واحدهای آموزشی است یعنی حدود ۷۲۰ هزار نفر در سراسر کشور از امتیاز این طرح بهره‌مند خواهند شد.

بر اساس نظام رتبه‌بندی، سنجش صلاحیت معلمان طبق شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه ای انجام می‌شود.

شایستگی‌های عمومی شامل شرایط عمومی استخدام بر اساس مقررات استخدامی مورد عمل، شایستگی‌های تخصصی شامل رشته، مدرک تحصیلی، دانش موضوعی مرتبط با محتوای تخصصی دروس آموزشی و امور تربیتی، روش‌ها و فنون تدریس و هدایت و نظارت آن و شایستگی‌های حرفه‌ای شامل اخلاق حرفه‌ای، توانایی‌ها و مهارت‌های آموزشی، پرورشی و پژوهشی (کاربردی و مساله محور) بر اساس آزمون‌های الکترونیکی می‌شود.

مشمولان در صورت کسب صلاحیت‌ها و داشتن شرایط مربوط، می‌توانند به رتبه بالاتر ارتقا یابند و از مزایای جدول افزایش امتیازات موضوع این تصویب‌نامه برخوردار شوند. همچنین، به منظور ایجاد انگیزه برای معلمانی که براساس ضوابط و مقررات مربوط، آخرین طبقه و رتبه شغلی را اخذ کرده یا می کنند، به ازای هر سال سابقه تجربی که بعد از تاریخ لازم الاجرا شدن این تصویب‌نامه کسب می‌کنند.

علیرضا منادی سفیدان رییس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی پیش از این  در گفت‌وگو با ایرنا با اشاره به تصویب نهایی لایحه رتبه‌بندی معلمان در مجلس شورای اسلامی گفت: مدت ۹ ماه در کمیسیون آموزش با کار کارشناسی لایحه نظام رتبه بندی را بررسی کردیم، علیرغم بی‌مهری‌های که در فضای مجازی علیه پیگیرکنندگان آن بود، تصویب شد.

رییس کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه این لایحه با درخواست نمایندگان از سوی دولت تدوین شد، گفت: در این قانون جایگاه هر معلم مشخص می‌شود و هر کس به میزان توانمندی و جایگاه خود حقوق دریافت می‌کند.

به گفته نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، در این قانون هیچ معلمی کمتر از ۸ میلیون تومان حقوق نخواهد گرفت و تا ۱۶ میلیون  تومان افزایش حقوق خواهیم داشت.

همچنین در این راستا یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش بارها اعلام کرده بود که با حمایت معلمان خدوم و صبور مجدانه پیگیر طرح تحولیِ رتبه‌بندی معلمان هستم و خود را موظف به پیگیری تا حصول نتیجه می‌دانم.

وی تصریح کرد: اطمینان دارم که با اهتمام دولت مردمی، نظر مساعد مجلس انقلابی و همراهی شورای  نگهبان، جامعه معلمی به‌زودی طعم شیرین اجرای این طرح را خواهد چشید.

این طرح پس از تصویب در مجلس شورای اسلامی، به شورای نگهبان رسید که در آنجا به برخی از لوایح ایراداتی وارد شد؛ اول اسفند ماه سال ۱۴۰۰ اعلام شد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان به لایحه نظام رتبه‌بندی معلمان را رفع کردند و در نهایت معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: مجلس شورای اسلامی اشکالات شورای نگهبان با لایحه رتبه‌بندی معلمان را برطرف و ۴۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای این طرح در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۰ و سال ۱۴۰۱ تعیین کرد.

در نهایت درباره آخرین وضعیت طرح رتبه بندی معلمان  صادق ستاری فرد سخنگوی آموزش و پرورش در گفت و گو با ایرنا گفت: این طرح شامل همه معلمان می‌شود و بیش از ۸۵۰ هزار معلم مشمول این طرح هستند که براساس قانون از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ برای آنها پیش‌بینی می‌شود.

صادق ستاری فرد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره طرح رتبه بندی معلمان اظهار کرد: وزیر آموزش و پرورش آیین‌نامه رتبه بندی را ۲۴ فروردین ماه در اختیار هیات دولت قرار داد.

وی افزود: وزارت آموزش و پرورش براساس قانون یک ماه فرصت داشت که با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور و نظارت ۲ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به تدوین آیین نامه اقدام کند.

سخنگوی آموزش وپرورش ادامه داد: وزارتخانه در این مدت سعی کرد که اقدامات مربوط به رتبه‌بندی معلمان را به صورت مشارکتی با مدیران کل استان‌ها و تعدادی از محققین و مراکز پژوهشی پیش‌بینی کند، در نهایت آیین‌نامه مبتنی بر مفاد قانون تدوین شد.

وی خاطرنشان کرد: قانون با صراحت کامل تصویب کرد که باید از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ رتبه بندی معلمان اجرا شود و این طرح از این تاریخ برای معلمان پیش‌بینی شود.

سخنگوی آموزش و پرورش درباره جزئیات این طرح یادآورشد: آیین‌نامه رتبه بندی معلمان یک پیش نویس و پیشنهاد است که وزارتخانه به دولت ارائه کرده و وقتی آیین نامه به دولت می رسد، امکان تعدیل مواردی در آن وجود دارد، بنابراین جزئیات این آیین‌نامه پس از تصویب اعلام می‌شود.

ستاری فرد یادآورشد: همچنین اینکه براساس قانون هر معلم در یک رتبه قرار می گیرد و هیچ معلمی وجود ندارد که این رتبه بندی شامل حالش نشود.
وی خاطرنشان کرد: اجرای این آیین نامه باید به نحوی باشد که همه معلمان در یک رتبه قرار گیرند و هیچ معلمی خارج از رتبه بندی قرار نگیرد، این یک مزیت است که هم قانون و هم آیین‌نامه به این شکل نوشته شد.

سخنگوی آموزش و پرورش درباره زمان اجرای قانون رتبه بندی معلمان اظهار کرد: براساس پیش‌بینی قانون، آموزش و پرورش از ابتدای فروردین  به مدت سه ماه فرصت دارد که قانون رتبه بندی معلمان را اجرا کند.

وی افزود: ۳۸ هزار میلیارد تومان هم برای اجرای رتبه‌بندی پیش‌بینی شده است، منتظر هستیم که آیین نامه به تصویب هیات دولت برسد و در اولین فرصت طرح رتبه بندی معلمان اجرا شود.

همچنین ستاری‌فرد افزود: کلیات و مفاد آیین‌نامه پیشنهادی آموزش و پرورش در خصوص رتبه‌بندی معلمان در کمیسیون عمومی دولت بررسی شد و دولت تا ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ مهلت دارد که آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان را تصویب کند و وزارت آموزش و پرورش به جد پیگیر است تا این آیین‌نامه در مهلت قانونی و طبق مواد و چارچوبی که قانون تعیین کرده است، تنظیم و ابلاغ شود.

در نهایت سخنگوی آموزش و پرورش در روز ۱۸ خرداد ماه اعلام کرد:  در جلسه هیات وزیران با حمایت رییس محترم جمهوری آیین نامه رتبه بندی که یکی از وعده های انتخاباتی دولت مردمی بود، به تصویب رسید.

ستاری فرد افزود: فرآیند اجرای آیین نامه بلافاصله پس از ابلاغ رییس جمهور محترم در مهلت مقرر قانونی آغاز می‌شود. با موافقت هیات وزیران ارزشیابی و ارزیابی برای احراز رتبه‌ها صرفا براساس شایستگی‌های عمومی، حرفه‌ای تخصصی و تجربه مبتنی بر مستندات مربوط (بدون انجام آزمون) توسط وزارتخانه با استفاده از ظرفیت هیات‌های ممیزه که در قانون پیش بینی شد، انجام می‌شود.

وی همچنین در روز ۲۵ خرداد ماه در این راستا گفت: احکام اعضای هیات‌های ممیزه برای اجرای نظام رتبه‌بندی معلمان از سوی وزیر صادر و تمهیدات اجرای رتبه‌بندی توسط مرکز نیروی انسانی وزارت فراهم شد.

برگزاری آزمون استخدامی و جذب ۲۵ هزار معلم

برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش همواره برای تمامی آحاد جامعه اهمیت بسیاری دارد، این آزمون استخدامی با توجه به گستردگی نظام و تعلیم و تربیت بیشترین ظرفیت پذیرش را دارد و همواره از مهم‌ترین اخبار مربوط به این حوزه محسوب می‌شود. همچنین آزمون استخدامی ۱۴۰۰ آموزش و پرورش به دلیل شیوع ویروس کرونا با تاخیری چند ماهه برگزار شد.

یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در این راستا اعلام کرده بود که آزمون استخدامی این وزارتخانه برای آموزش در دوره ابتدایی و مناطق محروم است.

امکان آموزش حضوری چگونه برای دانش آموزان فراهم شد؟ /همکاری با وزارت بهداشت نقشه راهی ایمن برای بازگشایی

 بر اساس گزارش آموزش و پرورش، آزمون استخدامی رشته های شغلی مربوط به وزارت آموزش و پرورش، روزهای پنجشنه ۱۵ اردبیهشت و جمعه ۱۶ اردیبشهت ماه ۱۴۰۱ در تهران و با توجه به آمار شرکت کنندگان، حسب مورد در مراکز استان ها برگزار شد و ملاک تعیین حوزه امتحانی داوطلبان، شهرستان محل اقامت فعلی است که در تقاضانامه درج کرد.

 ثبت نام در نهمین آزمون فراگیر دستگاه های اجرایی در سال ۱۴۰۰  به صورت اینترنتی، از روز چهارشنبه، ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۰ آغاز و تا روز جمعه ششم اسفند ماه ادامه داشت و این آزمون در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ برگزارشد.

همچنین وزیر آموزش و پرورش در این راستا اعلام کرد: ۳۴ هزار و ۸۰۰ نفر معلم در این آزمون استخدامی جذب می‌شوند که این سهمیه بیشتر برای آموزگاران دوره ابتدایی و معلمان در مناطق محروم بکارگرفته می‌شود.

همچنین آزمون جبرانی جامع پایانی ویژه نیروهای مشمول قانون تعیین تکلیف وزارت آموزش و پرورش در روز سه‌شنبه ۲۴ اسفند ماه با حضور ۶۷۰ شرکت کننده برگزار شد.

رضا کچویان معاون نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه فرهنگیان پیش از این، آزمون را برای جاماندگان گروه نخست شرکت کننده در آزمون مرداد ماه گذشته که موفق به کسب نمره قبولی نشده اند، آخرین مهلت برای تلاش به منظور کسب موفقیت دانست و گفت: افرادی هم که در آزمون برگزار شده ماه شهریور به عنوان گروه دوم مشمولان قانون تعیین تکلیف کارنامه قبولی در آزمون را دریافت نکرده اند، به عنوان نخستین مرحله شرکت مجدد در آزمون می توانند برای کسب حد نصاب نمره تلاش کنند.

نتایج این آزمون استخدامی قرار بود که ۲۰ خردادماه اعلام شود تا در نهایت این پذیرفته‌شدگان برای مهرماه بکارگرفته شوند اما زمان اعلام آزمون با تاخیر مواجه شد.

توزیع تغذیه رایگان در مدارس

یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش از زمان شروع به کار خود، بر اجرای دوباره طرح تغذیه رایگان در مدارس تاکید کرد و  اعلام کرده بود: اجرای طرح تغذیه رایگان پس از ۱۰ سال وقفه به مدارس بازمی گردد. بسته امنیت غذایی دانش‌آموزان، از مهر سال آینده در مناطق محروم، لازم‌التوجه، مرزی، روستایی و عشایری و حاشیه شهرها اجرا می‌شود.

نیازهای تغذیه‌ای دانش‌آموزان با توجه به قرار گرفتن در سن رشد و بلوغ، موضوعی مهم است که همواره مورد توجه کارشناسان تغذیه و آموزش قرار گرفته است، چراکه از نظر جسمی و آموزشی و یادگیری تاثیرات بسیاری دارد.

بنابراین این طرح با عنوان «باغ دانش‌آموزی» ۱۸ اردیبهشت ماه با حضور وزیر آموزش و پرورش در مدرسه اسدی لاری محمدشهر در حوزه آموزش و پرورش ناحیه سه کرج کلید خورد که به گفته  علی حجرگشت مدیرکل آموزش و پرورش البرز در بین دانش آموزان مدارس کم‌برخوردار به تعداد ۱۰ وعده بسته غذایی رایگان شامل شیر و نان غنی شده، خرما و گردو توزیع می‌شود.  

وی با بیان اینکه آمار دانش‌آموزان در مناطق کم برخوردار استان البرز به دلیل مهاجرت‌پذیری در سطح بالایی قرار دارد، گفت: ۹۷ مدرسه البرز در نواحی یک، سه و چهار کرج زیر پوشش طرح بسته امنیت غذایی قرار دارند.

امکان آموزش حضوری چگونه برای دانش آموزان فراهم شد؟ /همکاری با وزارت بهداشت نقشه راهی ایمن برای بازگشایی

صادق ستاری فرد هم در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره آخرین تصمیمات برای اجرای طرح باغ دانش‌آموزی(تغذیه رایگان دانش آموزان) توضیح داد: طرح تغذیه رایگان در استان سیستان و بلوچستان برای ۴۰ هزار دانش آموز و در استان البرز برای ۳۵ هزار دانش آموز تا پایان سال تحصیلی اجرا شد.

وی افزود: طرح تغذیه رایگان در این ۲ استان به صورت پایلوت تا پایان سال تحصیلی دنبال شد.

معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: این طرح با بهره مندی از نتایج این پایلوت در ۲ استان برای ساب تحصیلی آینده اجرا می‌شود و حداقل ۳ تا ۵ میلیون دانش آموز را شامل می‌شود.

ستاری فرد یادآورشد: پوشش تعداد دانش آموزان  در طرح تغذیه رایگان بستگی به جذب منابع و کمک‌ها دارد و بر این اساس متغیر است.

همچنین در این راستا سخنگوی آموزش و پرورش گفته بود: میانگین سرانه شیر دانش آموزان هر ۳ روز یک لیوان است که در همه  دنیا این امر هر روز اتفاق می افتد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha