به گزارش ایرنا، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر روز چهارشنبه به نقل از دکتر قاسم برجوئیفرد اعلام کرد: آبان سال گذشته چند مورد سرخک در کشور در بین اتباع خارجی مشاهده شد که یکی از استانها، بوشهر بود.
وی بیان کرد: در این وضعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با رصد دقیق وضعیت و افزایش موارد مثبت تصمیم گرفت برای جلوگیری از شیوع بیماری از ۲۲ فروردین، اتباع خارجی کشور را در گروه سنی ۹ ماه تا ۳۰ سال، بدون توجه با سابقه تزریق واکسن، واکسینه کند.
برجوئیفرد اضافه کرد: درهمین ارتباط کارکنان بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در اقدامی جهادی به ۲صورت فعال و غیرفعال گروه سنی هدف را واکسیناسیون کردند.
وی ادامه داد: در صورت فعال، کارکنان بهداشتی در ساعتهای مختلف با حضور در محلهای اسکان اتباع خارجی، مانند مزارع، کارگاههای ساختمانی یا منازل ایشان، اقدام به تزریق واکسن کردند.
برجوئیفرد گفت: همچنین در صورت غیرفعال با انجام فراخوان جمعیتِ هدف و مراجعه افراد به مراکز خدمات جامعه سلامت، پایگاهها و خانههای بهداشت واکسیناسیون انجام شد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با این اقدام گسترده، از فروردین ماه تاکنون هیچ مورد مثبت سرخکی در این استان گزارش نشده است.
نظام ارجاع راه حل جلوگیری از هدر رفت منابع مالی در حوزه سلامت
برجویی فرد گفت: با وجود محدودیت منابع در نظام سلامت اما هدر رفت منابع بسیار زیاد است که با راه اندازی نظام ارجاع می توان از هدر رفت منابع مالی در حوزه سلامت پیشگیری کرد.
وی اظهار داشت: زمانی دفترچههای بیمه اعتبار داشت ولی به دلیل نبود نقشههای جامع در نظام سلامت، روزبهروز پرداختی از جیب مردم بیشتر میشود.
برجوئی فرد افزود:می توان نظام درمان را به چاه ویلی تشبیه کرد که هرچقدر منابع مالی در آن ریخته میشود فایده ندارد و حتی باعث نارضایتی نیروهای خدوم آن نیز شده است.
وی گفت: به عنوانمثال در استان بوشهر بیمارستانی وجود دارد که ماهیانه با ۲۰۰ میلیون درآمد، بیش از ۸۰۰ میلیون هزینه دارد که این موضع بههیچوجه نهتنها با شاخصهای اقتصاد درمان قابل توجیه نیست بلکه موجب حیف و میل شدن بیتالمال نیز شده است و میتوان با مدیریت صحیح این هزینهها، بیشتر و بهتر مشکلات مردم را حل کرد.
این مقام مسئول بهداشتی نداشتن نقشه راهِ جامع را موجب سردرگمی نظام سلامت در دولتهای مختلف عنوان کرد و گفت: در روزهای اول طرح تحول سلامت در دولت گذشته، حتی پوشَک بچهها در بیمارستان را تأمین میکردند ولی به دلیل نداشتن منابع مالی تعریفشده و پایدار این طرح با شکست مواجه شد.
نظر شما