به گزارش ایرنا، سیدمحمد حسینی شنبه شب در مراسم افتتاحیه «اولین همایش سرود و سرودههای انقلابی، نکوداشت حمید سبزواری شاعر انقلاب» در سبزوار افزود: ادیبان و شعاری مختلفی بودند که در ابتدا همراه انقلاب بودند اما در ادامه استحاله شدند و ریزش داشتند، اما سبزواری تا آخر انقلابی ماند.
وی ادامه داد: بررسی خط فکری استاد سبزواری از کودتای ۲۸ مرداد تا زمان رحلت ایشان نشان از آن دارد که هیچگاه در مسیر خود دچار تردید یا توقف نشد و قریحه خود را در مسیر آزادی مردم و ذهب به کار برد.
معاون امور مجلس رییس جمهور تصریح کرد: حمید سبزواری هیچگاه در تعیین موضع خود تاخیر نداشت و در بزنگاهها موضعگیری اصیل خود را ابراز میکرد.
وی افزود: روحیه حماسی آن مرحوم میراث خطه خراسان و به ویژه دیار سبزوار است که بارها در تاریخ تجلی داشته و نمونه بارز آن قیام سربداران است.
حمید سبزواری نماد مظلومیت انقلاب و شعر انقلابی است
نماینده مردم شهرستانهاس سبزوار، جوین، جغتای، داورزن، خوشاب و ششتمد نیز در این مراسم گفت: انقلاب اسلامی اگرچه تاثیر شگرفی بر جهان گذاشت و معادلات دنیا را تغییر داد اما در داخل کشور مظلوم واقع شد.
علی اصغر عنابستانی افزود: هنر انقلاب نیز در راستای جمهوری اسلامی مظلوم واقع شد و حمید سبزواری به عنوان پدر شعرانقلاب نماد این مظلومیت است.
وی ادامه داد: تا کنون پیشنهاد ما برای ثبت روز رحلت استاد حمید سبزواری در ۲۲ خرداد به عنوان شعر انقلاب اسلامی در تقویم ملی جمهوری اسلامی معطل باقی مانده که امیدواریم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر دستگاههای مربوطه هرچه سریعتر با این پیشنهاد موافقت کنند.
شهر استاد سبزواری مقبولیت خاص و عام داشت
رییس کانون ادبیات ایران نیز گفت: حمید سبزواری در برابر سخندانان خراسانی به گونهای شعر میگفت که مردم عادی آن را بفهمند و خواص نتوانند از آن ایراد بگیرند.
هادی سعیدی کیاسری افزود: قریحه شاعری در استاد سبزواری قوی بود و اهل تکلف نبود و تصنعی کار نمیکرد.
وی خاطرنشان کرد: از شاخصههای شعرانقلاب احیای قالبهای سنتی با محتاوی جدید است که مرحوم سبزواری در این زمینه بسیار فعالیت کردند.
شعرهای حمید سبزواری هنوز الهام بخش روح حماسی انقلاب است
فرماندار سبزوار گفت: شعرهای حمید سبزواری در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار است و انتشار آن در رسانه ملی و دیگر مراسمهای انقلابی نشان از آن دارد که روح حماسی آن همچنان الهام بخش نسلهای آتی است.
حسین ابراهیمی کردیانی افزود: شعرهای فاخر سبزواری خود به عنوان یکی از شناسنامههای تاریخی انقلاب باقی خواهند ماند و از این نظر جایگاه والایی دارد.
ظرفیت ایجاد رشتههای ادبیات انقلاب اسلامی در دانشگاه حکیم سبزواری وجود دارد
رییس دانشگاه حکیم سبزواری نیز در این مراسم گفت: این دانشگاه از ظرفیت لازم برای تشکیل رشتههای مرتبط با ادبیات انقلاب اسلامی و نیز ادبیات پایداری برخوردار است.
محمدعلی زنگنه اسدی افزود: با ایجاد این رشتهها شناخت شخصیتهای انقلابی مانند حمید سبزواری و آشنایی با ژرفای فکری و عمق هنری آثار آنان موثر است.
وی ادامه داد: برگزاری مراسمهای نکوداشت شخصیتهای انقلابی که به نظام اسلامی هویت بخشیدهاند، آینده مطلوبی را از حیث فرهنگی برای کشور در منطقه و جهان فراهم میکند.
رییس دانشگاه حکیم سبزواری تصریح کرد: برپایی چنین نشستهایی میتواند زمینه ارتقاء سطح فرهنگی ایران زمین را در سپهر بین الملل فراهم کند.
این همایش تا فردا(چهارشنبه) ادامه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، در ابتدای این مراسم دبیرخانه دایمی سرود و سرودههای انقلاب اسلامی توسط معاون امور مجلس رییس جمهوری در دانشگاه حکیم سبزواری افتتاح شد
حسین آقاممتحنی معروف به حمید سبزواری شاعر معاصر که پدر شعر انقلاب لقب گرفته است سحرگاه شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ در سن ۹۱ سالگی در یکی از بیمارستانهای تهران چشم از جهان فروبست و در روز ۲۶ خرداد در بوستان جانبازان شهر سبزوار به خاک سپرده شد.
از آثار استاد حمید سبزواری میتوان به دیوان اشعار، کاروان سپیده، یاد یاران، سرود درد، گزیده ادبیات معاصر و سرود سپیده اشاره کرد که مضامین آنها غالباً مرتبط با موضوع انقلاب اسلامی ایران و وقایع مرتبط با آن همچون دفاع مقدس و شهادت بزرگان انقلاب به دست گروهکهاست.
نظر شما