یک شرکت دانش بنیان ایرانی ادعا کرد که می تواند مانع انقراض شمشاد هیرکانی شود

تربت‌حیدریه- ایرنا- مدیرعامل پژوهشکده تخصصی شرکت دانش بنیان کشت گیاهی هیرکان آزما گفت: با بهره‌گیری از فناوری "کشت بافت گیاهی" موفق شدیم از انقراض گونه در حال انقراض شمشاد هیرکانی (خزری) جلوگیری کنیم.

ناصر نگهدار روز یکشنبه در حاشیه برگزاری نمایشگاه گل و گیاه در تربت‌حیدریه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس اگر حتی هزاران سال بعد نیز در جنگل‌های مازندران، گیلان و گلستان نسل این گونه گیاهی نابود شود باز قادر خواهیم بود از طریق "ژن‌پلاسم" آن را احیا و تکثیر کنیم.

وی ادامه داد:فناوری "کشت بافت" که اکنون ۳۰ سال است در دنیا قدمت دارد این امکان را به ما می دهد که از سلول‌های یک برگ گیاه هزاران نمونه آن را تولید کنیم و این یک علم جدید در بیوتکنولوژی است.     

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان هیرکان آزما فناور آمل گفت: یکی از فعالیت‌های ما تکثیر گیاهان از طریق سلول‌های بنیادین است و قادر هستیم از نابودی گونه‌های گیاهی در حال انقراض جلوگیری کنیم.

نگهدار افزود: ۸۰ درصد گیاهانی هم که اینک در نمایشگاه گل و گیاه تربت‌حیدریه عرضه شده، همگی با کمک همین شیوه تکثیر شده‌اند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) نمی تواند به شکل مستقل درستی این ادعا را تایید یا رد کند.

وی ادامه داد: نیروهای این شرکت دانش بنیان ۲۵ نفر و همگی استاد دانشگاه هستند که  از بین آنها هفت نفر دکترای تخصصی دارند.

شمشاد هیرکانی درختی همیشه سبز و بومی جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه‌های گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین‌المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد. مناطق جنگلی آستارا ۳۲ هزار هکتار است که در این میان بیش از ۱۵۰ هکتار از اراضی جنگلی این شهرستان را درختان شمشاد تشکیل می‌دهد.

از عوامل آفت زدن به شمشاد هیرکانی در ایران، گونه‌ای پروانه است که به طور طبیعی در شرق آسیا زندگی می‌کند و نخستین بار در سال ۱۳۸۵ در آلمان و سپس در چند کشور اروپایی طغیان کرد و تاکنون در بخشی از اراضی جنگلی گیلان و مازندران دیده شده  و خسارت زیادی به درختان شمشاد وارد کرده است.

نخستین نمایشگاه گل و گیاه آپارتمانی شنبه شب در سالن ورزشی نهم دی تربت‌حیدریه افتتاح و تا ۲۷ خرداد ماه جاری دایر است.

مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha