حجت الاسلام والمسلمین حسین میرزایی روزچهارشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره سفر پیشِ روی رییس جمهور به استان اصفهان افزود: در صورتی که مساله آب، خشکسالی و زایندهرود در این استان حل شود سایر امور به دست خود مردم حل شدنی خواهد بود.
وی افزود: اگر چالش زایندهرود حل نشود ولو اینکه فعالیتهای دیگر هم از سوی کابینه دولت انجام گیرد به مانند این می ماند که کاری انجام نشده است، زیرا منبع حیات در هر منطقه ای آب است و اگر رییس جمهور موضوع آب و جاری سازی زایندهرود از سراب تا پایاب را حل نکند ممکن است دیگر اقدامات مثبت به چشم مردم نیاید.
حجت الاسلام والمسلمین میرزایی خاطرنشان کرد: مسائل آب، خشکسالی و زاینده رود از گذشته تاکنون پیگیری شده است و چند ماه قبل که اعضای مجمع نمایندگان استان با رییس جمهور جلسه داشتند دستور تشکیل احیای زایندهرود از سوی رییس دولت صادر شد اما تا به امروز اقدام عملی انجام نشده است.
وی اضافه کرد: به این معنی که هر آنچه قول داده شده بود در مرحله عمل، ضمانت اجرایی پیدا نکرد و پس از آن جلسه وزیر نیرو نیز به اصفهان سفر کرد و وعده هایی داد که آنها هم عملی نشد؛ وقتی قولها عملی و محقق نشود، وعدهها بی فایده است و بهتر اینکه قولی هم داده نشود.
حجت الاسلام والمسلمین میرزایی افزود: راهکارهای کم هزینه برای احیای زاینده رود، حاصل پژوهش و مطالعه، تجربیات و سوابق زیاد مدیران استان به دولتمردان ارائه شده که منتظر تصمیم و تدبیر مسوولان امر است.
وی ادامه داد: راهکارها و برنامههای پیشنهادی، نیاز همه ذینفعان استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و یزد را برطرف میکند و این راهکارها برادرانه، مومنانه، عاقلانه، منصفانه و عادلانه در نظر گرفته شده است.
مطالبه کشاورزان در سفر رییس جمهور به اصفهان احیای دائمی زایندهرود است
همچنین عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان گفت: مطالبه اصلی کشاورزان اصفهان در سفر رییس جمهور به این دیار، توقف برداشتهای غیرمجاز و غیرقانونی از زایندهرود و احیای دائمی این رودخانه است.
حسین محمدرضایی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: برخی از برداشت های به ظاهر مُجاز نیز در عمل غیرقانونی است و سبب افزایش بارگذاری بر حوضه آبریز زاینده رود شده که باید از تداوم آنها جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: احیای دائمی زاینده رود و تخصیص حقآبه های کشاورزان مساله اصلی است که باید از رییس جمهور مطالبه شود و در سالهای گذشته تاکنون بارها درباره آن گفته شده است.
عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان با تاکید بر جلوگیری از اضافه برداشت ها از زاینده رود خاطرنشان کرد: برخی از طرح های اجرا شده در سال های گذشته دارای مجوز بود اما مشکلات این حوضه را دوچندان کرده و سبب تداوم خشکی بر رودخانه شده است، همچنین بسیاری از برداشت ها از زاینده رود غیر مجاز بوده که دیده نشده است.
وی افزود: کشاورزان خواهان اجرای مصوبات شورای عالی آب بهویژه مصوبات دهمین، سیزدهمین و بیست و چهارمین جلسه شورای عالی آب و همچنین همه مصوبات شورای هماهنگی زاینده رود هستند.
عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی اصفهان با اشاره به قانون توزیع عادلانه آب مصوب مجلس شورای اسلامی گفت: اگر به قانون توزیع عادلانه آب عمل می شد شاهد خشکی زاینده رود نبودیم، اگر ماده ۱۵۸ و ۱۵۹ مدنی در مورد زاینده رود اجرا می شد زاینده رود خشک اکنون گرفتار این وضعیت نبود، تالاب بین المللی گاوخونی احیا شده بود و به محلی برای تولید ریزگردهای آلوده به فلزات سنگین و سمی تبدیل نمی شد.
بیست و پنجمین سفر استانی رییس جمهور به استان اصفهان انجام می شود و قرار است در این سفر یک روزه بازدید از مناطق مختلف استان، دیدار و نشست با اقشار مردم، رایزنی و تبادل نظر با نخبگان، شرکت در شورای اداری استان و حضور در نشست خبری را در دستور کار است.
نظر شما