کمبود زیرساخت های اولیه زندگی در روستاهای باشت

گچساران - ایرنا- سایه سنگین کمبود زیرساخت های اولیه زندگی مانند آب آشامیدنی و کشاورزی،روشنایی معابر،خاکی بودن بودن کوچه ها،نبودن اینترنت و نیمه تمام ماندن چندین طرح حوزه راه های ارتباطی زندگی را برای روستاییان شهرستان باشت سخت کرده است.

بیش از ۵۰ درصد جمعیت شهرستان باشت در روستاها سکونت دارند به عبارت بهتر این شهرستان رکورددار بیشترین جمعیت روستانشین کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود به همین دلیل اهالی از مسوولان انتظار دارند تا با رفع موانع موجود به رونق زندگی در روستاها کمک شود.

 ۵۲ درصد از جمعیت ۲۲ هزار نفری شهرستان باشت در جنوب شرقی کهگیلویه و بویراحمد در روستاها زندگی می کنند و چون بیشتر ساکنان روستاهای باشت در حوزه کشاورزی مشغول فعالیت هستند اهالی اعتقاد دارند که کمک به آبادانی روستاها گام بزرگی به سوی افزایش تولید است. 

از آنجا که کارشناسان امر مهاجرت از روستا به شهر را پیامد کمبود امکانات اولیه زندگی در روستاها می دانند ضرورت دارد تا مسوولان دولت سیزدهم نسبت به افزایش زیرساخت های رفاهی در روستاهای باشت تلاش بیشتری داشته باشند. 

کمبود روشنایی معابر در روستاهای خان احمد

یکی از ساکنان روستای برمامیون  می گوید: مردم هفت روستای منطقه خان احمد که در مسیر جاده ترانزیتی گچساران به شیراز قرار دارند با وجود ظرفیت های خوب برای توسعه از کمترین امکانات رفاهی بی بهره هستند.

زهره حسینی افزود:نبود روشنایی معابر ضمن دشواری زندگی برای ساکنان باعث شده که ظرفیت های خوب این روستاها در حوزه گردشگری شکوفا نشود و بسیاری از جوانان برای کسب درآمد به شهر مهاجرت کنند.

وی تاکید کرد: از آنجا که مهمترین منبع درآمد ساکنان منطقه خان احمد کشاورزی است کمبود آب کشاورزی و نیمه تمام ماندن طرح انتقال آب کشاورزی به این منطقه باعث دلسردی ساکنان برای ماندگاری در روستاهای این منطقه شده است.

انتظارات روستاهای نارگ موسی

یکی از ساکنان روستای نارگ موسی اعتقاد دارد که مجموعه روستاهای این منطقه متشکل از هشت روستا و ۱۴۷ خانوار باید سهم بیشتری از توسعه داشته باشند.

محمد مرادی افزود: مردم روستاهای نارگ موسی که با ۱۴۹ نفر رزمنده،۴۹ جانباز و ۶ شهید نقش اثرگذاری در دفاع از کشور در دوران هشت سال دفاع مقدس داشته اند از کمترین زیرساخت های زندگی محروم هستند.

وی تاکید کرد: مسوولان با لایه روبی قنات ها، جدول گذاری و زیرسازی معابر ضمن تغییر سیمای روستاهای مذکور به رفاه حال اهالی کمک کنند .

بهسازی راه دسترسی نیاز روستای چالموره

یکی از ساکنان روستای چالموره با اشاره به اینکه چند نفر از اهالی در سوانح رانندگی جاده ارتباطی این روستا جان خود را از دست داده اند از مسوولان خواست نسبت به بهسازی این جاده همت مضاعفی داشته باشند.

لیلا احمدی تصریح کرد: داشتن راه های دسترسی ایمن و استاندارد از حداقل مطالبات ساکنان مناطق روستایی است که محرومیت از این نیاز اولیه امکان رساندن محصولات تولیدی به بازارهای هدف را سخت کرده است.

نبودن جاده دسترسی به مزارع

یکی از ساکنان روستایی مله برفی با یادآوری اینکه بهره برداران این روستا بیش از ۷۰ هکتار مزرعه دارند،تاکید کرد: احداث جاده بین مزارع نیاز ضروری کشاورزان برای کشت و کار در مزارع است.

مراد احمدی با اشاره به اینکه درآمد اصلی مردم این منطقه از طریق کشاورزی تامین می شودابراز داشت: احداث جاده بین مزارع از درخواست های مهم مردم این مناطق است.

دیدگاه مسوولان

فرماندار باشت می گوید: به دلیل اینکه ایجاد امکانات اولیه زندگی روستاهای این شهرستان از ابتدای پیروزی انقلاب آغاز شده با وجود تلاش های انجام شده اما در بسیاری از مناطق کمبودهای زیادی مشاهده می شود.

نادر گرامی افزود:دولت سیزدهم در مدت کمتر از یک سال فعالیت خود گام های اثرگذاری برای توسعه زیرساخت های زندگی اهالی مناطق روستایی شهرستان باشت برداشته است و امید میرود با تلاش مضاعف شاهد بهبود  زیرساخت های رفاهی این مناطق باشیم. 

وی بیان کرد:کلنگ زنی هشت طرح آموزشی و رفاهی دانش آموزی مدرسه و زمین چمن مصنوعی، آغاز عملیات اجرایی ۱۱۱ هزار متر مربع در مناطق روستایی، اصلاح شبکه برق ۱۷ روستا، تلاش برای تکمیل طرح بزرگ انتقال آب کشاورزی و اختصاص اعتبار برای آبرسانی به پنج روستا از گام های استوار دولت مردم برای کمک به افزایش رفاه مناطق روستایی شهرستان باشت است.

تلاش برای از سرگیری عملیات اجرایی انتقال آب کشاورزی

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: با رایزنی های انجام شده با مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران و مسوولان مرتبط گره از طرح های تامین آب به زمین های کشاورزی منطقه خان احمد و دشت باشت که ۲ سال اخیرتاکنون به دلیل کمبود اعتبار نیمه فعال بود گشوده می شود.

سید علی احمدزاده اظهار داشت: یکهزار میلیارد تومان برای تکمیل این طرح ها مورد نیاز است که بخشی از این بودجه امسال و بقیه سال آینده تامین به طرح ها تزریق می شود.

وی بیان کرد:براساس وعده مسوولان با توجه به نقش این طرح در ایجاد تحول و توسعه اقتصادی شهرستان باشت تکمیل و بهره برداری از این طرح ها مورد توجه جدی مسوولان دولت سیزدهم است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت:با بهره برداری از این طرح ها ۶ هزار هکتار از زمین های کشاورزی شهرستان باشت تامین آب می شود.

عملیات اجرایی پروژه آبرسانی به اراضی کشاورزی خان احمد، علی آباد و فاز دوم بخشی از امامزاده جعفر(ع) و همچنین تامین آب زمین های کشاورزی دشت باشت از سال ۹۷ آغاز و با ۴۵ و ۳۰درصد پیشرفت متوقف شده بود.

احمدزاده با اشاره به اینکه تامین آب کشاورزی از مطالبات مهم شهروندان این شهرستان است.اظهار داشت: تکمیل و بهره برداری از این طرح ها افزون بر ایجاد بستر فرصت های جدید شغلی منجر به افزایش درآمد کشاورزان منطقه خواهد شد.

وی با بیان اینکه استفاده از آب های سطحی بهترین راهکار برای مدیریت منابع آب است گفت: بهره برداری از این طرح ها همچنین به کاهش استفاده از آب های زیرزمینی نیز کمک می کند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در سفر یک روزه هفته گذشته خود به شهرستان های باشت مسوولان با حضور در روستاهای مختلف از نزدیک مشکلات آنان را بررسی کردند ابرازامیدواری کرد:با مشارکت مدیران دستگاه های اجرایی استانی و مسوولان این شهرستان برای تحقق مطالبات بر زمین مانده مردم چاره اندیشی شود.

آسفالت معابر روستایی

رییس اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گچساران و باشت در پاسخ به انتظارات برخی از ساکنان روستاهای باشت برای آسفالت معابر گفت: با توجه به برنامه ریزی برای انجام آسفالت ۱۱۱هزار متر مربع از معابر روستاهای این شهرستان در سال جاری بخشی از این نیازها مرتفع می شود.

محمدمراد راغ پور افزود: آسفالت معابر روستاهای در دست اجرا با اعتباری بیش از ۳۶۰ میلیارد ریال انجام خواهد شد.

راغ پور ابراز کرد: معابر ۵۰ درصد از روستاهای شهرستان باشت نیاز به زیر سازی و آسفالت دارد.

رییس اداره بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گچساران و باشت گفت: ۴۰ هزار متر مربع از معابر ۱۴ روستایی شهرستان باشت در سال گذشته بازگشایی شد.

وی ادامه داد: این روستاها شامل پزین ، چهار راه گشین، ده کهنه، کوشک ظفری، دلی رباط، گزنگان، چشمه دره و ده بزرگ است که با اعتباری بیش از ۱۶ میلیارد ریال انجام شد.

راغ پور ادامه داد:  طرح هادی در ۵۱ روستای بالای ۲۰ خانوار این شهرستان تاکنون اجرا شده است.

وی ابراز  کرد: آسفالت معابر روستاهایی چون اسلام آباد، پشت کوه، حاج قلندر، بیدستان، چم خون، چم بلبل، مله برفی، گزنگان، نازنگون، تنگ همگون، سرابیز، خان احمد، گشتاسب، آهوروک، برمامیون، درک و لار در چند سال گذشته اجرا شد.

اختصاص اعتبار برای تکمیل طرح آبرسانی

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۹۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع مالی استانی و ملی برای تکمیل طرح آبرسانی به پنج روستای شهرستان باشت اختصاص می یابد.

سیدعلی احمدزاده  اظهار داشت: این اعتبار به همت مسوولان برای تکمیل طرح آبرسانی به روستاهایی مانند مله برفی، امام ضامن،اسلام آباد و تلخ آب پیش بینی می شود.

وی با اشاره به مشکلات مردم این روستاها برای تامین آب آشامیدنی سالم و نیمه تمام ماندن این طرح از ۲ سال پیش تاکنون بر تلاش برای از سرگیری عملیات اجرایی این طرح و تکمیل آن در شهریور امسال تاکید کرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد نیز در این بازدید در خصوص طرح آبرسانی به پنج روستای باشت گفت: عملیات اجرایی این طرح سال ۱۳۹۸ آغاز شده و ساخت آن پس از ۶۰درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل کمبود اعتبار نیمه تمام ماند.

اسفندیار برخه عنوان کرد: احداث ۲ مخزن ۲۰۰ متر مکعبی و سه هزار و ۴۵۰ متر خط انتقال لوله از بخش های مهم طرح آبرسانی به پنج روستای مذکور است.

وی تصریح کرد: براساس قرارداد اولیه این طرح قرار بود با ۱۵۴ میلیارد ریال سرمایه گذاری اجرا شود.

اختصاص اعتبار برای توسعه زیرساخت های جاده ای

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت:۱۰۵ میلیارد ریال اعتبار به تعریض جاده ۱۲ روستای شهرستان باشت در حوزه لیراب،چالموره و چاه تلخ اختصاص یافته است.

سید علی احمدزاده اظهار داشت:تعریض این جاده ۱۳ کیلومتری ۲۲۰  میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز دارد که بقیه اعتبار مورد نیاز در سال آینده تامین می شود.

وی با اشاره به مشکلات اهالی این روستاها ابرازامیدواری کرد: با بهسازی وتعریض جاده مذکور حمل و نقل مردم به شکل مطلوب تری صورت گیرد.

جاده بین مزارع

نماینده مردم شهرستان های گچساران  و باشت در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به درخواست بهسازی جاده بین مزارع  گفت: ۲ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت جاده بین مزارع این روستا اختصاص یافته است.

سید ناصر حسینی پور افزود: با پیگیری های انجام شده قرار است تا با نصب یک ترانس برق در آینده نزدیک وضعیت روشنایی روستاهای برمامیون بهبود یابد.

وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم نگاه متوازنی برای توسعه روستاها دارد ابرازامیدواری کرد: با تلاش مضاعف شاهد کاهش موانع زندگی در روستاهای شهرستان باشت باشیم. 

شهرستان باشت در ۱۱۰کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد دارای۱۲۰ روستا دارد که از این تعداد ۱۱ روستا دارای جمعیتی بیش از ۵۰ خانوار و ۴۴ روستا دارای جمعیتی بیش از ۲۰ خانوار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha