۲ بهله پرنده شکاری «سارگبه» در قصرشیرین رهاسازی شدند

قصرشیرین- ایرنا- رییس اداره حفاظت محیط زیست قصرشیرین گفت: ۲ بهله پرنده شکاری «سارگبه» که پس از ۲ ماه توسط پرسنل این اداره با رژیم غذایی مناسب غذارسانی و نگهداری شدند روز دوشنبه در دامن طبیعت این شهرستان رهاسازی شدند.

«پژمان فتاح‌پور» روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این ۲ بهله پرنده «سارگپه» از روزهای اول تولد با وضعیت نامناسب در خارج از لانه خود توسط همیاران در طبیعت مشاهده شده بودند و تحویل اداره محیط زیست شدند و پس از آن بیش از ۲ماه توسط پرسنل این اداره با رژیم غذایی مناسب غذارسانی و نگهداری شدند و اکنون با توجه به دستیابی به توان پرواز همزمان با هفته محیط زیست رهاسازی شدند.

«سارگَپه» معمولی پرنده‌ای شکاری با جثه‌ای متوسط و بزرگ و توپُر، سری کوچک و گرد روی گردنی کلفت، بال‌های پهن و دم کوتاه. رنگ پر و بال بسیار متنوعی دارد، طرح کلی بدنش قهوه‌ای رنگ با خال‌های سفید، قهوه‌ای تیره و سیاه بر روی سطح پشتی، کمر و بال و خال‌های متراکم‌تر بر روی سطح شکمی و سینه‌هایش است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست قصرشیرین در ادامه با تبریک روز محیط بان و تقدیر از همیاران محیط زیست، از عموم مردم خواست ضمن حفظ محیط زیست موارد مشابه را با شماره ۱۵۴۰ اطلاع رسانی نمایند.

فتاح پور اضافه کرد: شهرستان قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه دارای مناطق تحت مدیریت حایز اهمیتی همچون پناهگاه حیات وحش زله زرد و قراویز است و  هم چنین در این شهرستان زیستگاه های حساسی دیگر نیز مانند مناطق آق داغ و بخش هایی از بازی دراز و شیاکوه و گمه گو وجود دارد که زیستگاه انواع مختلف گونه های جانوری مهم است.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی شهرستان و خشکسالی های سالیان اخیر از همه دوستداران محیط زیست می خواهیم تا در راستای حفظ محیط زیست شهرستان در انجام اموراتی مانند آبرسانی سیار، ساخت آبشخور و حفاظت از گونه های مختلف جانوری  این اداره را یاری نمایند.

هم اکنون قصرشیرین دارای پناهگاه حیات وحش قراویز به مساحت سه هزار و ۸۰۰ هکتار، زله زرد با ۳۹ هزار هکتار و یک منطقه تیراندازی ممنوع در شعاع هفت کیلومتری نوار مرزی به مساحت ۱۷۰ هزار هکتار است.

منطقه شکار و تیراندازی ممنوع قراویز مشترک قصرشیرین و سرپل ذهاب هم اکنون تنها زیستگاه منحصر به فرد آهوی ایرانی در منطقه غرب کشور بشمار می رود.

منطقه زله زرد مشترک قصرشیرین و گیلانغرب با ۳۹ هزار هکتار مساحت یکی از مناطق مهم زیستگاه گونه های نادر گیاهی و جانوری در استان کرمانشاه و کشور به شمار می رود که از سال ۱۳۷۳ تحت حفاظت است.

از جانوران موجود در این منطقه می توان به کل و بز وحشی، قوچ و میش، آهو، گرگ، روباه، خرگوش، تشی و بزمجه اشاره کرد.

همچنین گونه های پرندگان کبک، تیهو، سار و فاخته نیز در این زیستگاه با پوشش گیاهی بلوط، پلک، تنگرس، آلبالو وحشی و گیاهان مرتعی زندگی می کنند.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفرجمعیت با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha