فاطمه سردار روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از بیشترین مراجعات به مراکز مامایی تنبلی تخمدان است که معمولاً با قاعدگی های نامنظم و همچنین افزایش هورمون مردانه در زنان همراه است.
وی با بیان اینکه ژنتیک، عوامل محیطی و تغذیه نامناسب از عوامل زمینه ساز تنبلی تخمدان در بانوان است، افزود: در بروز سندروم تنبلی تخمدان، عوامل متعددی دخیل هستند که مهمترین آن افزایش سطح آندروژن یا همان هورمون های مردانه است.
این کارشناس مامایی ادامه داد: زمانی که میزان هورمون آندروژن در بدن افزایش یابد، تخمدان مانع آزادسازی تخمک می شود و در نتیجه کیست های کوچک و مایع خوش خیمی در فضای تخمدان به وجود می آید.
سردار تصریح کرد: رشد موهای زائد در قسمت ریش و سبیل و سایر نواحی، افزایش وزن، تیرگی پوست و لک صورت از علائم هشدار افزایش هورمون های مردانه در بانوان است.
وی ادامه داد: ناباروری، ابتلا به فشار خون، ابتلا به دیابت نوع ۲، افسردگی، پرخاشگری، زایمان زودرس، سقط جنین از عوارض تنبلی تخمدان است که باید جدی گرفته شود.
سردار همچنین در خصوص درمان این اختلال، گفت: درمان تنبلی تخمدان به شرایط جسمی و میزان اختلال هر فرد بستگی دارد و ممکن است با تجویز برخی دارو های هورمونی و دارو های آنتی آندروژن درمان شود یا گاهی برای درمان پیشرفته تر به آی وی اف یا جراحی نیاز باشد.
نظر شما