به گزارش بامداد چهارشنبه خبرنگار ایرنا، سلمان حسینی در نشست تخصصی مدیران و نمایندگان سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه کودکان که با حضور خیرین، گروه های جهادی و انجمن های دانشجویی به میزبانی بهزیستی برگزار شد، افزود: یکی از حقوق کودکان حق حضانت یا نگهداری آنان است که طبق قانون به عهده پدر و مادر گذاشته شده است درصورتی که والدین این حق را به خوبی ادا نکنند با مداخله سازمان بهزیستی این کودکان در مراکز بهزیستی نگهداری می شوند.
وی اضافه کرد: به دلیل حساسیت دوران کودکی در شکل گیری شخصیت فردی، بهزیستی تلاش می کند در صورت بی سرپرستی طفل و یا بی توجهی و سهل انگاری به کودک یا ورود آسیب به سلامت اجتماعی، روانی، جسمی، اخلاقی و امنیتی کودک که موجب مداخله حمایت قانونی از طفل خواهد شد، حمایت لازم را انجام دهد.
این مسوول، مراقبت از کودکان بیسرپرست در خانههای شبانهروزی که زیرنظر سازمان بهزیستی فعالیت دارند، یکی از حمایتهای این سازمان از ایتام عنوان کرد و گفت: در استان یک مرکز شیرخوارگاه وجود دارد که کودکان تا سه سالگی در این مرکز نگهداری میشوند.
حسینی اضافه کرد: در مواردی که خانواده رفتار مناسب با کودک نداشته باشد و از او حمایت مالی و عاطفی مطلوبی نداشته باشد یا فرزند در خانواده ناسازگاری داشته باشد با مداخله سازمان بهزیستی کودک در مراکز نگهداری کودک نگهداری میشود، اما در مواردی نیز شرایطی برای خانواده ایجاد میشود که مجبور به بازگرداندن کودک میشوند.
وی یادآوری کرد: به عنوان مثال زمانیکه یکی از والدین فوت کند و والد دیگر به تنهایی توان نگهداری از کودک را نداشته باشد که در این شرایط کودک توسط بهزیستی پذیرفته میشود، اما متاسفانه فشار روانی سنگینی بر کودک وارد میشود.
حسنی افزود: کودکان آسیب پذیر ترین گروه جامعه انسانی، نخستین کسانی هستند که در معرض هجوم مستقیم انواع ناگواری ها، فشارها و مشکلات ناشی از زندگی بزرگ ترها قرار می گیرند و آن را تحمل می کنند.
این مسوول خاطرنشان کرد: خوشبختانه در کشورهای مسلمان، به موجب وجود استحکام در بنیاد خانواده و گرایش های دینی و اعتقادی و آشنایی بیشتر با احکام اسلامی، وضعیت حقوقی کودکان جایگاه نسبی مناسب تری دارد.
نظر شما