به گزارش خبرنگار ایرنا، مرغ زنده اغلب در واحدهای غیر مجاز و بیشتر در کوچه ها و خیابان های فرعی و بدون نظارت و آگاهی از سلامت آن به صورت غیر بهداشتی توزیع می شود گاهی این مرغ ها در کشتارگاه های خانگی و مراکز غیر بهداشتی و در شرایط نامناسب ذبح می شود که سلامت مصرف کنندگان را به خطر می اندازند و دامپزشکی نیز همواره بر غیر قانونی و غیر بهداشتی بودن این مراکز تاکید کرده است.
از طرف دیگر برخی از افراد در فضای مجازی شایعاتی در مورد شرایط نامناسب مرغ کشتار روز منتشر کرده و مدعی هستند در کشتارگاه مرغ کشتار روز بانه از آب غیر بهداشتی استفاده می شود، این شایعات باعث شده است افرادی هم که مرغ کشتار روز مصرف می کردند کمتر از این مرغ استفاده کنند.
برای اطمینان از شرایط چرخه کشتار مرغ کشتار روز و رفع شبهات ایجاد شده، سرپرست فرمانداری شهرستان بانه، امام جمعه موقت بانه، خبرنگاران، فعالان فضای مجازی و جمعی از مسوولان شهرستان بانه از کشتارگاه شاهین پر این شهر که در ۱۰ کیلومتری بانه و در بخش ننور واقع شده به صورت سرزده بازدید کردند.
تولید ۲۵ تن مرغ کشتار روز
سرمایه گذار کشتارگاه صنعتی مرغ کشتار روز بانه گفت: روزانه به طور میانگین ۲۵ تن مرغ کشتار می شود که بخشی از مرغ تولید شده در بانه و بخشی هم در شهرها و استان های همجوار مصرف می شود.
سالار سلیمی اضافه کرد: یکی از مهمترین مشکلات ما ایجاد مسائل حاشیه ای از طرف بعضی از افراد است با این وجود این مجموعه به صورت دقیق و منظم کار خود را انجام می دهند و در شرایط اقتصادی نامناسب هم فعالیت این مجموعه متوقف نشد.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ نفر در این مجموعه به صورت مستقیم کار می کنند، اظهار داشت: این واحد صنعتی است و تمام کارکنان این مجموعه ۲ نوع بیمه دارند یکی بیمه تامین اجتماعی و دیگری بیمه خصوصی که این واحد برای کارکنانش در نظر گرفته است.
سلیمی اضافه کرد: با توجه به اینکه مسوولین دلسوزانه همکاری می کنند در زمینه توزیع و تامین مرغ در کشور موفق بودیم وبرخلاف دیگر کشتارگاه های کشور، این مرکز تاکنون به دلیل کمبود مرغ تعطیل نشده و مرغ کشتارگاه همچنان تامین شده است.
وی گفت: تاکنون تسهیلات اشتغالزایی دریافت نکردیم و این کشتارگاه با دستگاه های پیشرفته از سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را آغاز کرده و برای بیش از ۱۰۰ نفر اشتغال ایجاد شده است.
سرمایه گذار کشتارگاه مرغ بانه با اشاره به برخی شایعات در فضای مجازی افزود: فضای مجازی فضایی پیچیده است که اجازه دفاع را به کسی نمی دهد و افرادی هم که در این فضا فعالیت می کنند بدون داشتن اطلاعات دقیق مطالبی منتشر می کنند که مخاطب را به شک می اندازد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه کار ما با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد با حساسیت زیاد کار می کنیم همیشه ۲ دامپزشک و یک ماموستای دینی بر کشتار مرغ نظارت می کنند تا به لحاظ شرعی و بهداشتی اطمینان کامل داشته باشیم.
سلیمی با بیان اینکه اداره محیط زیست هم بر روند کار کشتارگاه نظارت می کند گفت: روزانه در این کشتارگاه حدود ۶ تن زباله ناشی از کشتار تولید می شود که در کشتارگاه به پودر تبدیل می شود و به عنوان خوراک آبزیان وارد چرخه مصرف می شود و همچنین خون آبه ها نیز در تصفیه خانه تصفیه و برای کشاورزی قابل استفاده است.
وی اضافه کرد: در بازار بر عرصه مرغ زنده هیچگونه نظارت نمی شود و مرغ های که سالم نیستند هم وارد چرخه مصرف می شوند و سلامت شهروندان را تهدید می کند.
این سرمایه گذار اظهار داشت: آب این واحد کشتار از چهار حلقه آب و یک چشمه تامین می شود و قرار شده بخشی از آب مورد نیاز هم از سد عباس آباد تامین شود.
کشتار مرغ با نظارت اداره دامپزشکی
رییس اداره دامپزشکی شهرستان بانه نیز در این بازدید گفت: تمام مراحل کشتار مرغ تحت نظارت شبکه دامپزشکی انجام می شود یک دامپزشک به عنوان مسوول فنی و یک کارشناس هم به عنوان دستیار مسوول در این کشتارگاه مستقر هستند و تمام مرغ هایی که وارد چرخه مصرف می شود کد ره گیری دارند.
علی سور با بیان اینکه تمام مرغ های این کشتارگاه با مجوز حمل بهداشتی و قرنطینه وارد کشتارگاه می شود و مبدا و مقصد آن کاملا مشخص است افزود: اداره دامپزشکی از زمان جوجه ریزی تا زمانی که مرغ وارد چرخه مصرف می شود بر نحوه پرورش، مصرف دارو و واکسیناسیون مرغ نظارت می کند.
وی اظهار داشت: در این کشتارگاه برنحوه ذبح شرعی توسط یک ماموستا نظارت می شود و خونگیری به طور کامل انجام می شود و تاریخ تولید و انقضای مرغ مشخص است اما بر کشتار مراکز توزیع مرغ زنده هیچگونه نظارتی نمی شود و افرادی هم که کشتار می کنند کارت سلامت بهداشتی ندارند و کشتار کاملا غیر بهداشتی انجام می شود.
سور از مردم در خواست کرد با توجه به اینکه هیچگونه نظارتی بر مراکز عرضه مرغ زنده نمی شود و سلامت آنها را تایید نمی شود مرغ کشتار روز مصرف کنند چون اداره دامپزشکی پاسخگوی همه مشکلات مصرف کنندگان مرغ کشتار روز است.
وی با اشاره به اینکه همچنان بعضی از شهروندان خواهان مصرف مرغ زنده هستند، اظهار داشت: ۱۲ مرکز عرضه مرغ زنده روز به دادگاه معرفی شده و سال گذشته نیز تعدادی از مراکز عرضه غیر مجاز را تشویق کردیم که مرغ کشتار روز توزیع کنند در حال حاضر نیز اکیپ های مشترک نیز بیش از ۵۰ واحد غیر مجاز را شناسایی کرده است.
رییس اداره دامپزشکی شهرستان بانه گفت: برای تامین مرغ کشتارگاه هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و کشتارگاه می تواند مرغ را با مجوز حمل بهداشتی از تمام نقاط کشور تامین کند اما بیشتر مرغ این کشتارگاه از مرغداری های بانه تامین می شود.
تولید سالانه ۱۰ هزار تن مرغ در بانه
رییس جهاد کشاورزی شهرستان بانه نیز گفت: اکنون بیش از ۸۰ واحد مرغداری صنعتی در بانه با ظرفیت یک میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه و تولید سالانه بیش از ۱۰ هزار تن فعالیت می کنند.
کریم شریفی افزود: حدود ۴۰ درصد از مرغ تولید شده در بانه مصرف می شود مابقی هم به شهرستان ها و استان های همجوار صادر می شود.
وی اظهار داشت: این کشتارگاه یکی از ۶ واحد کشتارگاه موجود در استان است که با ظرفیت ۲ هزار قطعه مرغ در ساعت و اشتغال ۱۰۰ نفر تحت نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی و دامپزشکی فعالیت می کند.
اشتغال ۱۰۰ نفر در این واحد کشتار مرغ
سرپرست فرمانداری شهرستان بانه نیز در این بازدید با اشاره به نقش این کشتارگاه در اشتغالزایی گفت: در این واحد تولیدی برای بیش از ۱۰۰ نفر اشتغالزایی ایجاد شده و از حقوق مزایا برابر قانون کار و بیمه برخوردار هستند.
کمال خدری افزود: در کشتارگاه مرغ کشتار روز تمام موارد بهداشتی رعایت می شود و مصرف مرغ کشتار روز سلامت مصرف کنندگان را تامین می کند و توصیه می کنم مردم به شایعات توجه نکنند.
وی اظهار داشت: بحث مصرف مرغ زنده توسط افراد سود جو و فرصت طلب مطرح می شود و از مردم درخواست می کنیم به خاطر حفظ سلامتی خود مرغ کشتار روز را که به صورت بهداشتی تولید می شود مصرف کنند.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.
نظر شما