۲۶ خرداد ۱۴۰۱، ۹:۴۰
کد خبرنگار: 896
کد خبر: 84790333
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خروج گلوگاه از بن بست نداشتن اِلمان و مبلمان شهری مناسب

ساری - ایرنا - گلوگاه به عنوان شهرستان ورودی به استان مازندران محسوب می شود که سال ها از نداشتن اِلمان ها و مبلمان شهری در ابتدای این شهر رنج می برد و در سفر استاندار به این شهرستان تدابیری برای حل این معضل شهری در نقطه ای که به عنوان گلوگاه استان به شمار می رود اتخاذ شد .

به گزارش خبرنگار ایرنا ، ورودی شرقی مازندران که با ورود به شهرستان گلوگاه آغاز می شود از داشتن نمادهایی در میادین و یا جاده های مواصلاتی این شهرستان بی بهره است در حالی که این شهرستان بدلیل موقعیت مکانی که دارد محل تلاقی و راه ارتباطی میان سه استان مازندران ، گلستان و سمنان به شمار می رود  .

نگاهی به وضعیت میادین شهر گلوگاه همچون میدان ۲۲ بهمن نشان می دهد هیچیک از آنها نمادی که معرف پیشینه ، تاریخ ، جاذبه گردشگری و یا شغل اهالی منطقه باشد دیده نمی شود در حالی که این شهرستان به دلیل اینکه بیشتر اهالی آن به شغل سخت و طاقت فرسای دکل بندی مشغول هستند خود این حرفه می تواند به عنوان نمادی برای معرفی این شهرستان مبدل شود ، یا اینکه این شهرستان مهد و کانون تولید انجیر در مازندران به شمار می رود که با تعبیه نمادی از این میوه می توان شهرستان را به مسافران و افرادی که از این محل عبور می کنند معرفی کرد.

این شهرستان  برغم اینکه در مسیری واقع شده است که محل عبور و تردد خودروها به سمت مشهد مقدس می باشد اما نمادی از زائر امام رضا (ع) بودن هم در طول این مسیر دیده نمی شود و به نوعی شهر گلوگاه با بسیاری از موضوعاتی که با این منطقه عجین شده است و می تواند به نمادی برای آن معرفی آن تلقی شود بیگانه مانده است .

اِلمان هایی که در برخی نقاط یک شهر قرار می گیرد در واقع جزو شاخصه های آن شهر محسوب می شود به گونه ای که ذهن با برده شدن نام منطقه ناخودآگاه به دنبال شاخصه ها و ویژگی های خاص آن منطقه اِلمان مورد نظر را در خود تصویر سازی خواهد کرد  .

این خصوصیت بویژه برای توریست ها و کسانی که کمتر به منطقه مورد نظر رفت و آمد می کنند اهمیت دارد چرا که در مسیر یابی و آدرس دهی صحیح برای پیدا کردن یک منطقه خاص شهری مشخصه و نماد خاص آن منطقه کمک می کند و چه بسا برگرفته از اتفاق یا تاریخچه ای خاص یا شغل اغلب اهالی منطقه و یا بواسطه قرار داشتن در مسیر مواصلاتی مهم باشد  و به نکته ای خاص در آن محل اشاره کند و با تاریخچه ای عجین باشد.

یکی از اهداف المانها می تواند اطلاع رسانی و معرفی منطقه ای خاص به لحاظ تاریخی - جغرافیایی - فرهنگی و ویژگی های خاص مردم آن منطقه بوده و یا به اتفاق یا رویداد خاصی یا مشاغل افراد در منطقه اشاره کند که همه اینها در برقراری ارتباط بهتر مخاطبین و کسانی که به محل رفت و آمد دارند با منطقه مورد نظر موثر است.

اما ویژگی دیگر اینگونه نماد ها ایجاد یک فضای زیبای هنری در سطح شهر ها است  که قسمت های مختلف شهر ها را از حالت یکنواختی و تکراری شدن خارج می کند و به هر بخش از شهر یک هویت و ویژگی خاص می بخشد و در کالبد شهر روح زندگی می دمد .

درحالی شرایط مبلمان شهری و نمادها در گلوگاه بدین شکل است که زمان بسیاری از شهر شدن آن می گذرد وتاریخ شهر شدن آن به دهه ۳۰ بر می گردد آن زمانی که شاید بسیاری از مناطقی که اکنون شهر محسوب می شوند در تقسیمات کشوری به عنوان یک روستا محسوب می شدند و این عقب ماندگی فضاسازی شهری و مهجوریت گلوگاه می رفت که رنگ ماندگاری به خود بگیرد .

مدیران شهری گلوگاه ناچیز بودن درآمد و نیز نبود منابع درآمدی ثابت را عاملی می دانند که باعث شده تا نتوانند برای امور عمرانی این شهر هزینه کنند به طوری که حتی در ساخت یک نماد به شکل ماهی در ورودی شهر واقع در کمربندی در مسیر گلستان هم نتوانستند بعد از سال ها از پسِ هزینه آن برآیند و این پروژه نیز راکد باقی مانده است .   

اکبر کلبادی نژاد شهروندی گلوگاهی که وضع مبلمان شهر و منظر زادگاه خود را نازیبا توصیف می کند و گفت : وضعیتی که خیابان ها و بخصوص ووردی این شهر دارد به دل ما که شهروندان این شهر هستیم چنگی به دل نمی زند تا برسد به اینکه بتواند مسافری را به خود جلب کند .

وی افزود : در حالی گلوگاه خالی از حضور مسافر و گردشگر است که این شهر در مسیر دو جاده مواصلاتی مهم استان های سمنان و گلستان قرار دارد و این توقع وجود دارد که شهر که می تواند محلی برای استقرار مسافران باشد چرا از این نظر محروم باقی مانده  است .

این شهروند گلوگاهی گفت : بسیاری از دوستان و آشنایان که از استان های دیگر مهمان ما هستند همیشه برایشان این موضوع مطرح است شهری که در ورودی استان مازندران قرار دارد تا این حد محروم از این نمادها می باشد و نمادی متناسب با ویژگی های شهر و یا استان در آن قرار ندارد به طوری که فرد اصلا احساس نمی کند وارد استان دیگری شده است .

خروج گلوگاه از بن بست نداشتن اِلمان و مبلمان شهری مناسب

دست خالی شهرداری گلوگاه از درآمدزایی

محدویت های ناشی از فقر منابع مالی در شهر گلوگاه باعث شده تا مدیریت شهری آن نتواند به مطالبات و خواسته های بحق شهروندانش آنچنان که باید وشاید جوابگو باشد و آنها را تامین کند ، به طوری که تنها در یک بخش درآمدزایی که مربوط به صدور جواز ساخت و ساز واحدهای مسکونی می شود در طول یک ماه به عدد انگشتان یک دست هم متقاضی نمی رسد و این بخش از منبع درآمدی شهر گلوگاه را می توان گفت اصلا نمی توان روی آن حساب باز کرد .  

از سوی دیگر مدیریت شهری گلوگاه منابع درآمدی پایدار که در دیگر شهرهای مازندران وجود دارد در اختیار ندارد . به طور مثال شهرداری ها کارخانه هایی نظیر آسفالت و  بتن را در تملک خود دارند که از محل تولید این محصولات و فروش آنها کسب درآمد کرده و آن منابع مالی را صرف امور عمرانی شهر می کنند .

شهرداری گلوگاه به عنوان مسوول امور شهری بی بهره از این منابع درآمدی در اجرای پروژه ای عمرانی خود با دست انداز و چالش مواجه است و نمی تواند به این امور برسد . 

شهردار گلوگاه گفت : محرومیت این شهر تنها به زبان و حرف نیست بلکه به صورت عینی و واقعی این شهر از محرومیت ها رنج می برد .

حسین خادملو افزود : این شهر به دلیل نبود اشتغال پایدار برای شهروندان آن ساخت وساز نیز در آن کم و محدود است و همان طور که می دانیم غالب درآمدهای شهرداری ها از محل دریافت هزینه صدور مجوز ساخت و ساز است ، ولی شهرداری گلوگاه از همین حداقل های درآمدزایی بی بهره است به طور مثال در بررسی انجام شده طی مدت چهار ماه تنها ۱۷ مورد جواز ساخت و ساز از سوی شهرداری برای متقاضیان صادر شده است در حالی که دهیاری روستایی در غرب مازندران خیلی بیشتر از این تعداد جواز ساخت صادر می کند .

شهردار گلوگاه افزود : به طور حتم این میزان صدور مجوز نمی تواند جوابگوی هزینه اجرای پروژه های عمرانی در این شهر باشد و بسیاری از طرح ها و پروژه هایی که در شهرهای دیگر مازندران اجرا می شود در این شهر قابل اجرا نیست . 

وی که از نیمه دوم پارسال بر منصب شهردار گلوگاه قرار گرفت ، گفت : با تمام مشکلات درآمدزایی که این مجموعه با آن دست و پنجه نرم می کند بدهی های از قبل باقی مانده به مشکل بزرگتر برای مدیریت شهری مبدل شده است .

خادملو افزود : زمانی که مسولیت شهرداری گلوگاه را تحویل گرفتم که ۲۵۰ میلیارد تومان این مجموعه به پیمانکاران و مجریان طرح ها بدهکار بود و با توجه به کافی نبودن درآمدزایی ها تنها امور روزمره را انجام دادیم و پولی برای انجام کارهای عمرانی مهم و یا بزرگ وجود نداشت .

وی از تحقق نیافتن وعده مسوولان سابق در تخصیص بودجه برای اجرای پروژه های شهری گلایه کرد و گفت : به طور مثال بر اساس وعده استاندار و رییس سازمان مدیریت وقت مبنی بر تخصیص اعتبار برای اجرای پروژه مبلمان شهری گلوگاه بخشی از این کار  با رقم ۱۷ میلیارد ریال انجام شد اما  تاکنون رقمی از این اعتبار پرداخت نشده و به بدهی های شهرداری افزوده شده است .   

شهردار گلوگاه با اشاره به بودجه ۲۰۰ میلیارد ریالی این شهرداری اضافه کرد:  از این میزان بودجه به دلیل ناپایداری منابع درآمدی بخشی از آن تامین می شود که بالتبع جوابگوی اجرا وانجام پروژه های عمرامی شهر نیست .

وی وضعیت مبلمان شهری در گلوگاه را نامناسب توصیف و تصریح کرد : برغم سابقه چندین ساله شهر شدن گلوگاه اما یک نماد یا اِلمانی که معرف ویژگی شهر وجود ندارد ، این در حالیست گلوگاه در مسیر دو جاده مواصلاتی میان سه استان مازندران ، گلستان و سمنان قرار دارد که اِلمان ها می تواند ضمن معرفی شهر به مسافران و گردشگران در ایجاد چهره مطلوب شهری برای شهروندان نیز تاثیر گذار باشد .

خادملو با تاکید بر اینکه درآمد و بودجه شهرداری نمی تواند کفاف اجرای طرح های اندک همچون ایجاد اِلمان باشد ، گفت : خوشبختانه  سفراستاندار مازندران به گلوگاه برکات خوبی به همراه داشته است و با بیان مشکلات منطقه تصمیات قابل اجرای خوبی برای این مهم اتفاق افتاده است .

شهردار گلوگاه توضیح داد : مصوبه تخصیص ۶۰۰ تن قیر از محل اعتبارات بازآفرینی از جمله این دستاوردها است  که می تواند در بهسازی و مناسب سازی کوچه ها و خیابان های قدیمی و سنتی گلوگاه تاثیرگذار باشد .

وی گفت : با توجه به وجود مزارع گندمزار در شهرستان گلوگاه و بروز آتش سوزی در فصول گرم سال ، شهرداری گلوگاه تنها با ماشین آتش نشانی فرسوده خدمات رسانی در زمان بروز این حوادث را انجام می دهد که اختصاص دو دستگاه ماشین آتش آنشانی به شهرستان از دیگر تصمیمات اتحاذ شده برای رفع بخشی از مشکلات این شهر است .

خادملو ادامه داد :  قرار است تا پایان امسال یکی از این خودروهای ماشین آتش نشانی به سازمان آتش نشانی گلوگاه تحویل داده شود تا این نهاد در ارائه خدمات به شهروندان با مشکلات کمتری مواجه باشد .

وی اظهار داشت : همچنین هفت میلیارد ریال برای تکمیل ساختمان آتش نشانی گلوگاه در نظر گرفته شد که با تخصیص آن از نظر ابنیه نیز این نهاد مجهز خواهد شد .

شهردار گلوگاه ادامه داد : همچنین تصمیماتی برای تخصیص اعتبار اجرای مبلمان شهری و ساخت اِلمان ها در این شهر از محل بودجه تملک کمیته برنامه ریزی شهرستان گلوگاه اتخاذ شده است که با عملی شدن آن شاهد اجرای طرح های عمرانی لازم برای مطلوب سازی فضای شهری صورت گیرد .

خروج گلوگاه از بن بست نداشتن اِلمان و مبلمان شهری مناسب

قدم به قدم تا دستیابی شهروندان گلوگاهی به حقوق شهروندی

استاندار مازندران به همراه مدیران کل دستگاههای اجرایی استان در سفر کاری یک روزه به این شهرستان مشکلات و موانع رفع آنها احصا کرد که نتیجه آن ابلاغ ۴۰ مصوبه به دستگاههای اجرایی بود و در رابطه با نامناسب بودم مبلمان شهری و نبود اِلمان های متناسب با ظرفیت های این شهرستان مصوبه ای به معاونت عمرانی استانداری ابلاغ شد که این معاونت را موظف به برنامه ریزی برای اجرای المان شهری در گلوگاه به عنوان دروازه ورودی شرقی مازندران کرد .

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران به عنوان مسئولی که برای پیگیری این امور انتخاب شده است در این خصوص گفت : پس از سفر یک روزه استاندار و مسئولان استان به گلوگاه مشکلات احصا و دستورات لازم در جهت رفع آن ابلاغ شده است .

رضا علیخانی افزود : برای موضوع  مبلمان شهری و نصب المان ها در این شهر اقدامات مورد نیاز از جمله هماهنگی بین دستگاه های اجرایی ، در نظر گرفتن ردیف بودجه ، رایزنی برای تامین امکانات و تجهیزات ، تفویض اختیار به مسوولان و طرح و برنامه ریزی انجام شده است که در آینده دستاوردهای چنین اقداماتی را شهروندان گلوگاه با اجرایی شدن آنها لمس خواهند کرد .

وی ادامه داد :  در حال حاضر اختصاص ماشین های آتش نشانی و تامین قیر برای آسفالت خیابان های این شهر به نتیجه رسیده است که بزودی این امکانات در اختیار مدیریت شهری قرار می گیرد .

معاون استاندار مازندران گفت : رفع مشکلات گلوگاه بخشی از طریق اعتبارات استانی و برخی از طریق اعتبارات ملی رفع خواهد شد که البته در این مسیر با توجه به مجدودیت بودجه ای که کشور با آن مواجه است همه اقدامات ، تصمیمات با روحیه جهادی و خلاقیت همراه است .

وی با اشاره به اینکه سفرهای استاندار مازندران به شهرستان ها به همراه مدیران کل و کارشناسان یک برنامه تشریفاتی نیست و در آن دستگاه ها مکلف به رفع چالش ها در مدت تعیین شده می باشند، توضیح داد : به همین منظورو برای پیگیری مصوبات سفرهای استاندار مازندران هر دو یا سه سه هفته یکبار فرمانداران شهرستان ها و مدیران دستگاه های اجرایی موظف به ارائه گزارش در خصوص اقداماتی که در این زمینه انجام داده اند هستند .

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha