مسئول کمیته لوچوی شهرستان نوشهر در حاشیه برگزاری این مسابقات به خبرنگار ایرنا گفت : از ساعتی پیش این مسابقات پس از انجام مراحل وزن کشی با حضور ۱۳۰ کشتی گیر از استان های مختلف کشور در این مکان ورزشی شروع شد.
سید محمد حسینی افزود : مازندران ، گیلان ، خراسان شمالی ، تهران ، قشم و مرزن بانی نیروی انتظامی کشور تیم های شرکت کننده در این دوره هستند که امروز و فردا با همدیگر رقابت خواهند کرد.
وی اظهار کرد : کشتی گیران مازندران در اوزان ۶۵-، ۷۵-، ۸۵-، ۹۵- و ۹۵+ و سایر استان ها نیز در اوزان ۸۵-، ۹۵- و +۹۵ برای رقابت به روی تشک کشتی می روند و هم اکنون در دوره نخست کشتی گیران اوزان ۶۵ و ۷۵ در حال کشتی هستند.
دوره اول و دوم این دوره از مسابقات طی سه سال گذشته پیش از شیوع ویروس کرونا در شهرستان های بابل و نور برگزار شده بود.
واژه لوچو ترکیبی از « لو » به معنای کنار یا لبه و « چو » به معنای چوب است. وجه تسمیه اش این است که چوبی به ارتفاع سه متر در میدان مسابقه کاشته و خلعت قهرمانی بر آن آویخته می شود. کشتیگیری که بتواند در پایان عنوان قهرمانی این مسابقه را کسب کند ، چوب را به همراه خلعت تصاحب خواهد کرد و به همراه هوادارانش با نوای ساز و دهل به روستا بر میگردد. در مسابقات بزرگ و رسمی که جوایز و هدایا گوسفند و گاو است ، این احشام به جای خلعت به چوب داخل زمین مسابقه بسته و توسط برنده مسابقه تصاحب میشود.
کشتی لوچو با مراسم اولیه و مبارزهطلبی و حریف خواهی یکی از پهلوانان آغاز میشود. همچنین در این کشتی هر یک از طرفین میکوشند تا یک یا چند نقطه از بدن حریف را به خاک برسانند. کشتیگیری که درخطر میافتد ، میتواند با زدن کف دو دست به هم از ادامه مسابقه انصراف دهد ، اما حق خارج شدن از زمین را ندارد.
دست کاپ، غاز بال، برات، پسکاپ، تاش کاپ از جمله فنون رایج در کشتی لوچو است . همچنین اساس کشتی لوچو بر جنبههای پهلوانی، احترام به حریف، پرهیز از تکبر و خودخواهی، رعایت ارزشهای اسلامی و اخلاقی استوار است و هر گونه ضربه زدن به کتف، گرفتن گوش یا انگشت دست ، سرچنگ و ضربه زدن با کف به بدن یا سر حریف، گرفتن گوشت بدن و یا آسیب رساندن عمدی، خطا محسوب میشود.
نظر شما