وحیدرضا فریدونی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از اواخر اردیبهشت ماه و آغاز خرید تضمینی گندم در استان تاکنون بیش از ۸۲ هزار تن گندم مازاد بر نیاز از کشاورزان خراسان رضوی خریداری شده است که این میزان رشد قابل توجهی نسبت به پارسال دارد.
وی با بیان اینکه تا کنون بالغ بر سه هزار و ۱۲۳ میلیارد ریال به حساب گندمکاران واریز شده است، افزود: وجوه گندمهای خریداری شده از کشاورزانی که محصول خود را تا تاریخ ۱۶ خردادماه به مراکز ذخیره سازی تحویل داده اند، پرداخت شده است.
وی با اشاره به استفاده از تمام نیروها و توان اداره کل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی و تمهید ۷۰ مرکز خرید شامل هشت مرکز دولتی، ۶ سیلوی بخش خصوصی و مراکز مباشر تعاون روستایی برای خرید گندم، بیان کرد: طبق پیش بینیهای صورت گرفته تا پایان فصل خرید افزون بر ۲۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری می شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی گفت: از مجموع گندم خریداری شده توسط مراکز خرید استان، بیشترین خرید در شهرستانهای تایباد با ۲۷ هزار تن ، تربت جام با ۲۱ هزار تن و رشتخوار با ۱۱ هزار تن صورت گرفته است.
وی قیمت تعیین شده برای خرید تضمینی گندم در سال جاری را ۱۰۵ هزار ریال به ازای هر کیلو محصول عنوان کرد و گفت: در صورت تحویل محصول به مراکز دولتی، ۱۰ هزار ریال به عنوان جایزه تحویل به این قیمت افزوده می شود.
فریدونی اظهار داشت: گندم با چهار درصد افت مفید و یک درصد افت غیرمفید از کشاورزان خریداری می شود و حداکثر افت مجاز مفید و غیرمفید به ترتیب ۱۲ و پنج درصد تعیین شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی در تشریح افت مفید و غیرمفید گفت: دانه های شکسته و چروکیده که قابلیت آردسازی دارند به عنوان افت مفید محسوب شده و کاه و کلش و خاک و خاشاک به عنوان افت غیرمفید منظور می شود.
فریدونی با تاکید بر اینکه در سال جاری مبارزه خوبی با آفات گندم به خصوص سن گندم صورت گرفته و گندم های خریداری شده از کیفیت مطلوبی برخوردار است، گفت: در فصل خرید تضمینی گندم ها تا ۲ درصد سن زدگی بدون کسر بها خریداری می شود، بین ۲ تا ۴ درصد سن زدگی با ۳۵۰ ریال کاهش قیمت و گندم های با بیش از ۴ درصد سن زدگی، در ازای هر درصد ۲۰۰ ریال به افت قیمت قبلی افزوده و از مبلغ گندم کسر خواهد شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه کشاورزان در زمان حضور در مراکز خرید تاییدیه حساب و کپی مدارک شناسایی به همراه داشته باشند، در خصوص تمهیدات لازم برای حذف دلالان از حوزه خرید گندم، گفت: مراکز خرید استان تنها گندم کشاورزانی را خریداری می کنند که مشخصات هویتی آنها در سامانه پهنه بندی سازمان جهاد کشاورزی هر شهرستان ثبت شده باشد.
۱۴۲ هزار هکتار از کشتزارهای استان خراسان رضوی امسال به کشت دیم و ۱۲۶ هزار هکتار نیز به کشت آبی گندم اختصاص یافته است.
نظر شما