حمیدرضا صفوی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در دیدار روز پنجشنبه گذشته با رییس جمهور مطرح کردیم که طرح هایی که دولت های قبل متعهد بوده اند آب را به استان بیاورد و بر مبنای آن پروژه های انتقال آب از زاینده رود به جاهای دیگر انجام شد باید به سرانجام برسد.
وی اضافه کرد: استان اصفهان در این ارتباط به تعهدات خود نسبت به انتقال آب به سایر استان ها و مناطق پایبند بود اما به دلیل بدقولی مسوولان، خود دچار مشکل شد هم اینک رگ های خشکیده حوضه آبریز زاینده رود به گونه ای است که دیگر حتی نمی توان یک بارگذاری روی آن انجام داد بنابراین نباید طرح های انتقال از آن انجام گیرد.
صفوی خاطرنشان کرد: امروز هم قرار است آب از این استان انتقال داده شود و زمانی که آب تعهد داده شده ۱۵ ساله را دنبال می کنیم می گویند این کار امکانپذیر نیست.
وی با بیان اینکه تامین حقابه های تمام بخش ها از جمله محیط زیست، مطالبه جدی عمومی بخصوص برای متخصصان و پژوهشگران حوزه آب به شمار می رود تصریح کرد: حتی برنامه ها، راهبردها و راهکارهای احیای زاینده رود، مدیریت مصرف، و تعادل بخشی آب به استاندار اصفهان ارائه شده است.
این پژوهشگر آب اظهارداشت: آب به عنوان پیشران حل تمامی مشکلات استان اصفهان محسوب می شود اگر این موضوع به سرانجام برسد زمینه اشتغالزایی، بهبود اوضاع زیست محیطی، مهاجرت، حاشیه نشینی و اعتیاد سر و سامان خواهد یافت.
صفوی افزود: استان اصفهان ۱۲ میلیارد متر مکعب کسری آب دارد سه میلیارد آن ناشی از تعهدی بوده که دولت های قبل آب را به این استان وارد کنند و سپس آب را به مناطق دیگر انتقال دهند.
وی ادامه داد: استان اصفهان در حالی با شرایط نامطلوب آبی روبروست که ۶ درصد مساحت ، ۶ درصد جمعیت اما تنها ۲.۵ درصد آب کشور را در اختیار دارد.
استاد دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: این در حالیست که تولید ۶۳ درصدی فولاد، ۷۰ درصدی سیمان، رتبه اول تولید سنگ، آجر، سفال،دام طیور و شیر کشور که همگی نیاز به منابع فراوان آبی دارد به این منطقه اختصاص پیدا کرده است.
رییس جمهور و برخی از اعضای دولت روز پنجشنبه ۲۶ خرداد در بیست و پنجمین سفر استانی خود به استان اصفهان سفر کردند.
نظر شما