این واحد صنعتی تعطیل شده و در مقاطعی به انبار محصولاتی همچون پیاز تبدیل شده بود، به دنبال بازدید و دستور رئیسجمهور باری دیگر در مسیر تولید قرار گرفت.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰ در هفتمین سفر استانی خود به استان فارس، از کارخانه آزمایش مرودشت در حدود ۵۰ کیلومتری شمال شیراز بازدید کرده بود.
رئیس جمهور در بازدید از این واحد صنعتی تعطیل که سالها قبل بخشی از لوازم خانگی مورد نیاز بازار داخلی را تامین میکرد، از نزدیک در جریان مشکلات و مسائل این واحد قرار گرفت و دستورهای لازم در خصوص این کارخانه را صادر کرد.
اینچنین شد که تلاشها برای از سرگیری فعالیت این واحد صنعتی به صورت جدی شکل گرفت تا اینکه در نهایت ۲۸ خردادماه ۱۴۰۱، گام نخست این کارخانه فعالیت خود را آغاز کرد، فعالیتی که از نگاه مسئولان استانی کافی نیست و از این رو، چرخه تولید در این واحد صنعتی باید در دایره گستردهتری توسعه یابد و کارخانه آزمایش به دوران شکوه خویش بازگردد.
گام نخست با تولید آبگرمکن
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت مرودشت یکشنبه در گفت و گو با ایرنا در این باره گفت: کارخانه آزمایش در این مرحله با ۴۰ نفر نیرو و تولید آبگرمکن در سه سایز حجمی متفاوت شروع به کار کرده است.
محمد پرویزی اظهار داشت: در مرحله دوم در پایان مردادماه، خط تولید کولر آبی با ظرفیت اشتغال ۶۰ نفر راهاندازی میشود و سپس قصد داریم این ظرفیت را به ۳۰۰ نفر برسانیم.
پرویزی اضافه کرد: ما با حدود ۱۰ هزار سهامدار مواجه هستیم که این افراد پس از جلساتی که در مجامع خود داشتند به این نتیجه رسیدند که فاز اول کارخانه افتتاح شود.
وی بیان کرد: افتتاح فاز اول این کارخانه را خوش یمن میبینیم و امیدواریم شاهد افتتاح فازهای بعدی این کارخانه، رونق صنعت و اشتغالزایی هرچه بیشتر در شهرستان باشیم.
تلاش برای راه اندازی شهرک صنعتی دانش بنیان در "آزمایش"
پرویزی با بیان اینکه هدف هلدینگ گروه پیام آزمایش راه اندازی شهرک صنعتی دانش بنیان در این مجموعه خواهد بود،گفت: چشمانداز ما این است که شرایط اشتغالزایی برای ۳هزار نفر فراهم کنیم چراکه رونق تولید و اشتغالزایی میتواند منشأ تحول در اقتصاد شهرستان باشد.
وی با اعتقاد به اینکه فاز نخست احیای کارخانه آزمایش با هدف اشتغال پایدار افتتاح شده است، گفت: تلاش بر این بوده که با ساخت و تجهیز آبگرمکن در مسیر گسترش فعالیت در بازار لوازم خانگی گام برداریم و سپس تولیدات دیگری در دستورکار قرار خواهد گرفت.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت مرودشت اظهار کرد: در واقع فاز اول کارخانه آزمایش پس از گذشت پانزده سال از تعطیلی این کارخانه و بعد از بازدید رئیس جمهور در سفر استانی به فارس وپیگیری های متعدد مسئولان استانی و شهرستانی صبح روز شنبه ۲۸ خردادماه افتتاح شد.
چرخ مجموعه کارخانه آزمایش مرودشت فارس به عنوان یکی از صنایع قدیمی استان که روزگاری آوازه آن به خارج از مرزها میرسید حدود پانزده سال بود که از تولید باز ایستاده بود.
با آغاز روند خصوصی سازی واحدهای صنعتی وابسته به دولت بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی مجموعه کارخانه های آزمایش نیز در اوایل دهه ۸۰ به بخش خصوصی واگذار شد که با این واگذاری، توقف چرخ های تولید این واحد صنعتی کلید خورد.
حدود سال ۱۳۸۸ بود که این واحد صنعتی به حالت نیمه تعطیل درآمد و چند سال بعد نیز به طور کامل تعطیل شد.
این کارخانه در کیلومتر پنج جاده مرودشت _ تخت جمشید در سال ۱۳۵۰ توسط محسن آزمایش در زمینه تولید لوازم خانگی با حدود یک هزار و ۳۰۰ نفر پرسنل در مرودشت و یک هزار پرسنل در تهران تاسیس شد.
در زمان فعالیت، تولیدات کارخانه مذکور علاوه بر مصرف داخلی به هفت کشور آسیای میانه و افغانستان صادر می شد.
به گفته فرماندار پیشین شهرستان مرودشت، پس از پیروزی انقلاب اسلامی کارخانه های صنعتی در اختیار سازمان صنایع ملی ایران قرار گرفت و در سال ۱۳۸۲ با اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی به صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شد و در سال ۱۳۸۳ در بورس هلدینگ پیام که دارای ۱۷ کارخانه بود با مدیریت حسین داوودیان ۵۱ درصد سهام آن را خریداری و مابقی سهام نیز به سایر شرکا منتقل کردند.
به گفته رهام پیکری، پس از مدتی مسئولان کارخانه به بهانه ضرر و زیان اقدام به تعطیلی کارخانه کردند، ابتدا کارخانه تهران و سپس مرودشت تعطیل شد.
شهرستان مرودشت در ۴۵ کیلومتری شمال شیراز واقع است.
نظر شما