فاطمه سردار روز بکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همان قدر که نکات مراقبتی پیش از زایمان برای خانواده اهمیت داشته، توصیه های مراقبتی مادر و کودک نیز بعد از زایمان باید جدی گرفته شوند.
وی با بیان اینکه کلافگی و افسردگی ماه اول پس از زایمان از شایع ترین اختلال های روانی مادر است،اظهار داشت: معمولاً مادران پس از زایمان به خصوص در ماه های اولیه تمام زمان و توجه خود را صرف مراقبت از نوزاد خود می کنند و به خودشان کمتر اهمیت می دهند.
این کارشناس مامایی ادامه داد: بکی از مهمترین مراقبت های بعد از زایمان، استراحت کافی است چرا که پروسه فارغ شدن و به دنیا آوردن نوزاد، روند دشواری بوده و لازم است مادران در یک هفته ابتدایی استراحت کنند تا توانایی خود را دوباره بدست آورند.
سردار اظهار داشت: نکته ای که در ماه های اول پس از زایمان باید مورد توجه مادران قرار گیرد، این است که جسم با وزن بالا و وسیله ای سنگین تر از نوزاد نباید توسط مادر حمل شود و تا حد امکان، فعالیت هایی مانند بالا رفتن از پله در هفته های اول بعد از زایمان محدود شود.
وی با بیان اینکه لازم و ضروری است که مادر یک هفته پس از وضع حمل برای بررسی روند بهبودی به مراکز بهداشت و مامایی مراجعه کند، تصریح کرد: بانوانی که تجربه زایمان طبیعی را دارند، باید نسبت به رعایت بهداشت توجه بیشتری داشته باشند چراکه درصد ابتلا به عفونت پس از زایمان بسیار بالا است.
سردار ادامه داد: مادران زایمان طبیعی باید به این درک برسند که برای رسیدن به بهبودی کامل به زمان و مراقبت نیاز دارند و نداشتن رابطه جنسی نیز بخشی از این مهم است.
این کارشناس مامایی همچنین عنوان کرد: مصرف ویتامین ها و مکمل های حاوی آهن را به صورت روزانه یکی از مراقبت های بعد از زایمان است که تا چندین هفته بعد از عمل زایمان باید ادامه داشته باشد.
وی همچنین گفت: مصرف غذاهای سالم و پر انرژی به ترمیم و بازسازی سریع تر بدن و جراحت های جراحی کمک بسیاری می کند و نکته ای مهم پس از زایمان است.
سردار در خصوص انجام فعالیت های فیزیکی در دوران پس از زایمان نیز گفت: پیاده روی بعد از زایمان یکی از نکات مثبتی است که کمتر مادری به آن توجه دارد. پیاده روی که باعث می شود بدن خیلی سریع تر به حالت سابق خود باز گردد اما این پیاده روی باید به صورت سبک باشد.
این کارشناس مامایی بی اختیاری در ادرار بعد از زایمان را اختلالی شایع دانست و تصریح کرد: بارداری، درد زایمان و وضع حمل طبیعی همگی موجب کشیدگی عضلات لگن می شود و کشیده شدن ماهیچه های لگنی امکان دارد فرد به صورت موقت با بی اختیاری ادرار مواجه شود.
وی ادامه داد: با انجام تمرینات کششی این اختلال به مرور رفع می شود و در صورتی که این اختلال ادامه دار شد. مادر با مراجعه به پزشک زنان و همچنین انجام فیزیوتراپی می تواند وضعیت خود را بهبود بخشد
نظر شما