به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، نظام رتبهبندی سایمگو یا رتبهبندی SCImago توسط گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا در اسپانیا انجام میشود که براساس تعداد مقالات علمی موسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در بانک اطلاعاتی اسکوپوس آنها را ارزیابی و رتبهبندی میکند.
این رتبهبندی یکی از جدیدترین و جامعترین نظامهای رتبهبندی پژوهشی دانشگاهها و موسسات پژوهش محور در جهان است. اخیراً این نظام رتبهبندی دو شاخص جدید عملکردی (نمایه تخصصی و میزان تعالی) را به چهار شاخص قبلی برای ارزیابی دستاوردهای پژوهشی دانشگاهها افزودهاست.
براساس گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، سارا ناجی مدیر مرکز اسناد و کتابخانه این موسسه درمورد کسب رتبه توسط نشریه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی گفت: این نشریه مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی "Journal of Research and Innovation in Food Science and Technology"، براساس آخرین نظام رتبهبندی سایمگو (SCImago) موفق به کسب رتبه کیفی Q۴ و SJR ۰.۱۴ در سال ۲۰۲۱ میلادی شد.
وی در مورد نظام رتبهبندی سایمگو خاطرنشان کرد: این نظام توسط دانشگاه گرانادا اسپانیا ابداع شده است و یکی از ابزارهای ارزیابی برون دادهای علمی است که اطلاعات آن از نمایه استنادی اسکوپوس استخراج میشود.
مدیر مرکز اسناد و کتابخانه موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی درمورد چارک مجلات (Quartile Ranking) گفت: کیو آر (QR) شاخصی برای بیان اعتبار یک مجله علمی است. سایمگو مجلات را براساس موضوع و شاخص SJR (SCImago Journal Rank) تقسیمبندی میکند که این شاخص نمایانگر میزان تأثیر، نفوذ، اعتبار و شهرت یک نشریه است که نشان میدهد در سال منتخب، بهطور متوسط چه تعداد استناد به مدارک منتشر شده سه سال گذشته در نشریه مورد نظر صورت گرفته است.
ناجی افزود: به طور کلی موضوع و شاخص SJR یک نشریه میزان تاثیر علمی مقالههای نشریات را براساس تعداد ارجاعدهی و اهمیت مراجع مورد ارزیابی قرار میدهد و مقدار آن بیشتر نشاندهنده اعتبار بیشتر آن نشریه است.
وی تصریح کرد: این نشریه پیش از این در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس ارزیابی و نمایه شده است که اطلاعات و مقالات این فصلنامه به نشانی https://www.scopus.com/sourceid/۲۱۱۰۱۰۲۸۱۹۶#tabs=۰ قابل مشاهده و جستوجو است.
نشریه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی براساس آخرین ارزیابی سال ۱۳۹۹ از سوی کمیسیون نشریات علمی کشور موفق به کسب رتبه بینالمللی شد و در بسیاری از پایگاههای بینالمللی دیگر، نظیر پایگاه اطلاعاتی بینالمللی Scopus، Food Science and Technology Abstracts (FSTA)، Directory of Open Access Journals (DOAJ)، Centre for Agriculture and Biosciences International (CABI)، Chemical Abstracts Service (CAS)، EBSCO و Google Scholar منتشر میشود.
نظر شما