۳۰ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۲۷
کد خبرنگار: 1794
کد خبر: 84794669
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دادستان قزوین: مجازات تغییر کاربری اراضی ملی بازدارنده نیست

قزوین-ایرنا- دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: مجازات تغییر کاربری اراضی ملی و کشاورزی در درجه ۶ و ۷ است و بازدارنده نیست و به همین دلیل شاهد تشدید این تخلف در استان هستیم که باید اصلاح شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد قاسمی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته قوه قضائیه، افزود: یک خلا قانونی در زمینه تغییر کاربری داریم و باید ضمن اصلاح قانون، برخوردهای پیشگیرانه و سلبی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: زمین و ارزش افزوده به شدت رشد کرده و دستگاه قضایی در این حوزه مستقیما وظیفه‌ای ندارد ولی به هرحال وزارتخانه ها و سازمان های عریض و طویلی در این حوزه فعالیت دارند که زیرساخت دستگاه ها محدود است و طبعا رسانه ها می توانند بهترین منبع اخبار و اطلاع رسانی در این زمینه باشند.
قاسمی گفت: استان قزوین در جلوگیری از تغییر کاربری‌ها جزو پنج استان برتر کشور می باشد ولی چون کار سنگین و محدوده وسیع است باید بیشتر از گذشته در این حوزه اقداماتی صورت گیرد.
دادستان قزوین با اشاره به اقدامات زیرساختی در این حوزه، گفت: پنجره واحد زمین در استان ایجاد شده که تغییر کاربری را به صورت ماهواره ای رصد می کند و قزوین پایلوت این طرح است و باید از این ظرفیت بیشتر استفاده شود چون اقدامات ما در مقابل سطح تغییر کاربری ها به چشم نمی آید.
وی افزود:متاسفانه سودجویان، اراضی کشاورزی را قطعه بندی و خرد کرده اند که برای دهیاران و شوراهای متخلف پرونده تشکیل داده ایم و از مردم انتظار داریم کمک کنند تا در کنار همدیگر، بحث تخلف زمین را پیشگیری کنیم.
قاسمی درخصوص افزایش اجاره بها نیز افزود: در این خصوص یک مصوبه در دوره کرونا و یک مصوبه از سوی دولت داریم ولی اگر اصناف و بنگاه های معاملاتی تخلف کنند رسیدگی آن، برعهده اتحادیه و دستگاه های متولی است که باید به عنوان تخلف صنفی پیگیری کنند.
این مسوول درباره ساختمان های ناایمن نیز گفت: مترقی ترین و دقیق ترین قوانین و ضوابط را در این زمینه داریم ولی در حوزه اجرا مشکلاتی وجود دارد که بعد از حادثه متروپل آبادان، نظارت ها بیشتر شده و در استان قزوین نیز ۷۰ ساختمان نا ایمن شناسایی شده است.
وی گفت: شهرداری ها به دلیل نداشتن درآمد پایدار به تخلف فروشی روی آورده و کمرنگ شدن نظارت ها موجب می شود خیلی از ساختمان قبل از پایان کار به بهره برداری برسد.
دادستان قزوین افزود: این موضوع به متولیان امر از نظام مهندسی،   راه و شهرسازی، شهرداری و استانداری باز می گردد که باید کار خود را به درستی انجام دهند و وظایف آنها تدوین شده است.
دادستان قزوین در ادامه با گرامیداشت یاد شهید بهشتی و ۷۲ تن از شهدای انقلاب، افزود: این هفته، فرصتی است تا قوه قضاییه، عملکرد خود را در معرض عموم قرار دهد چون در حد بضاعت خود و بیش از ظرفیت و توان خود به صورت شبانه روزی برای تحقق عدالت و جلوگیری از تضییع حقوق عامه کار می کند.
وی گفت: متاسفانه اعتبار و بودجه قوه قضاییه از یک سازمان وابسته به یک دستگاه پایین تر است و وقتی منابع نباشد عملکردها کاهش می یابد درحالیکه نیروهای این دستگاه ها شبانه روز در حال فعالیت هستند و قوه قضاییه پایین ترین حقوق را در میان دستگاه ها دارد.
دادستان قزوین در ادامه به سوالات خبرنگاران در حوزه های مختلف پاسخ داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha