به گزارش ایرنا، شیوع و فراگیری ویروس کرونا در ایران و جهان موجب شد تا بسیار از جنبههای مهم زندگی اجتماعی شهروندان را تحت تاثیر قرار گیرد. یکی از این جنبهها ورزش بود که مدتها تعطیلی و بعد از چند ماه بدون حضور هواداران رشتههای مختلف در ورزشگاهها و سالنهای ورزشی پیگیری شد. محرومیتی که بیش از یکسال ادامه داشت در حالی که کشورهای مختلف به تدریج در حال بازگشایی ورزشگاهها به روی تماشاگران بودند. ورزش ایران از اسفندماه سال ۱۳۹۸ از حضور تماشاگران در ورزشگاه محروم بود و این به دلیل دستورالعملهایی بود که در ستاد کرونا به تصویب رسید.
تاکید مسوولان دولت دوازدهم بر ادامه ممنوعیت هواداران در ورزشگاه و خالی شدن استادیوم از طرفداران رشتههای مختلف موجب شده بود تا جشن قهرمانی رشتههای مختلف در سکوت و بدون هیجان واقعی طرفداران برگزار شود. روندی که موجب سرخوردگی تیمها شد و نتایج تیمهای ملی و باشگاهی ایران را نیز تحت تاثیر قرار داد. دولت سیزدهم با آگاهی از شور و هیجان هواداران و ضرورت حضور این قشر در ورزشگاهها با تدوین دستورالعملهای خاص درب فضاهای ورزشی را به روی هواداران گشود تا جشن پایان کرونا از ورزشگاههای ایران آغاز شود.
یکی از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم حفاظت از شهروندان در برابر ویروس کرونا بود. این دولت از نخستین روزهای کاری خود مبارزه با کرونا و تهیه واکسن را در اولویت کاری قرار داد تا آنجا که در کمتر از ۶ ماه مردم برای تزریق دُز سوم و چهارم داوطلب شدند. اقدامات قابل تحسین دولت سیزدهم و کاهشی شدن آمار کرونا در ایران موجب شد تا مسوولان در نهایت با تدوین دستورالعملهای متعدد، زمینه حضور ورزشکاران را در ورزشگاهها فراهم کند. حضوری که هم برای بازیهای مختلف ملی و هم باشگاهی بود. البته تدابیر لازم برای حضور هواداران در ورزشگاهها به ویژه در بازیهای ملی تنها به یک قشر از جامعه محدود نشد بلکه بانوان نیز برای تماشای دیدارهای تیم ملی فوتبال ایران گام به ورزشگاه گذاشتند و در جشن صعود تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی شریک شدند.
البته در راستای حضور شهروندان در محیطهای ورزشی دولت عجولانه تصمیم نگرفت بلکه برای پیشگیری از پیکهای جدید کرونا، ابتدا جواز حضور ۳۰ درصد از ظرفیت ورزشگاه را فراهم کردند و با کاهشی شدن آمار کرونا دستور لازم برای حضور حداکثری صادر شد. البته این حضور بدون قاعده و رعایت دستورالعملها نبود بلکه شروطی برای فروش بلیت اعلام شد که یکی از مهمترین آن تزریق ۲ دُز واکنس بود.
دولت سیزدهم در کمتر از یکسال گذشته با بسیج کادر درمان و فرمان واکسیناسیون فراگیر عملا بر غول سخت کرونا غلبه کرد تا به یکی از مهمترین وعدههای خود در سال نخست جامع عمل بپوشاند و بازگشایی ورزشگاهها به روی مردم باز و هیجان واقعی را به ورزش کشور تزریق کند. حال یک سال پس از رای اعتماد مردم به برنامههای آیتالله رییسی برای تشکیل کابینه انقلابی اکنون آمار ابتلا به کرونا کاهش یافته و فوتیها در روز نیز یک رقمی و در برخی از مواقع صفر است.
نظر شما