احقاق حق مردم در خصوص زمین‌های محدوده سیلک کاشان پیگیری شود

کاشان - ایرنا -  نماینده ویژه رییس مجلس شورای اسلامی در کاشان و آران و بیدگل با تاکید بر ضرورت احقاق حق مردم درباره زمین‌های محدوده محوطه باستانی سیلک کاشان گفت: کمیته فنی باید این مهم را تا حاصل شدن نتیجه پیگیری کند.

جواد نایینی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه تعیین تکلیف زمین‌های محدوده محوطه باستانی سیلک کاشان در سفر هفته گذشته رییس جمهور به استان اصفهان نیز مطرح شد، افزود: امید می‌رود با همکاری فرمانداری و اداره‌های راه و شهرسازی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان این موضوع به یک نتیجه مطلوبی برسد.

وی تصریح کرد: حق مسلم مردمی که نزدیک به ۳۰ سال پیش از دولت زمین خریداری کرده‌اند و سند و حتی پروانه نیز داشته‌اند اما به حق خود نرسیده‌اند، باید هر چه سریعتر به سرانجام برسد.

نماینده ویژه رییس مجلس شورای اسلامی در کاشان و آران و بیدگل اظهار داشت: برخی افراد به ناحق بخشی از زمین‌های محوطه باستانی سیلک را تصرف کرده‌اند اما برخی نیز حقی داشته‌اند که به عنوان ۱۱۳ قطعه دارایی معروف است.

وی ادامه داد: این افراد دارای یک حق قانونی هستند، چرا که زمین‌ها را خریداری کرده‌ و زمانی سند هم داشته‌اند اما به دلیل‌هایی نتوانسته‌اند نسبت به ساخت و ساز اقدام کنند، چرا که میراث فرهنگی برای حفظ تپه‌های سیلک و زیبایی آن، حرفی برای گفتن داشته است.

نایینی با اشاره به تشکیل کمیته فنی متشکل از سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کاشان و مدیر پایگاه میراث فرهنگی سیلک تاکید کرد: این مشکل باید رفع شود، چرا که حق این افراد درست و بجا است و نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان نیز بیشتر نمی‌شود.

وی ادامه داد: کمیته فنی باید برای رفع این مشکل ۲ مسیر «واگذاری زمین جایگزین» و دیگر اینکه با «مدیریت میراث فرهنگی کاشان و مدیر پایگاه میراث فرهنگی سیلک، تغییراتی در عرصه این محوطه باستانی انجام شود» تا به نتیجه خوبی دست یابند.

به گفته وی، تپه‌های باستانی سیلک کاشان با بیش از هفت هزار سال قدمت یکی از مهمترین اثرهای تاریخی منطقه، کشور و جهان به خصوص در حوزه جهان تشیع  بشمار می‌رود.

نایینی تپه‌های سیلک را بیانگر اثرهای تاریخی، فرهنگ و نوع روش زندگانی جدهای قدیمی ایران باستان و یکی از افتخارهای میراث فرهنگی کشور دانست و افزود: همه در حفظ و نگهداری این اثر ارزشمند موظف هستیم تا به نسل‌های آینده منتقل شود.

تپه‌های سیَلْک (Sialk) یکی از محوطه‌های باستانی مهم فلات مرکزی ایران و در اصل ویرانه کهن‌ترین زیگورات باستانی ایران که نخستین تمدن شهرنشینی در آن شکل گرفته‌است؛ از سال‌ها پیش شماری از مردم کاشان در زمین‌های اطراف این تپه به کشاورزی مشغول بودند که تعیین عرصه و حریم این محوطه باستانی طی سال‌های گذشته، محدودیت‌های قانونی ساخت و ساز و آنچه کم‌توجهی به تعیین زمین جایگزین برای کشاورزان فعال در این محدوده عنوان شده، سبب بروز مشکل‌هایی شد.   

کاشان که به دلیل سبقه فرهنگی، مذهبی، اعتقادی و مردمان متدین از دیرباز به دارالمومنین مشهور است، در زمره شهرستان‌های با ظرفیت‌های متعدد در حوزه‌های مختلف و نگاه ویژه حاکمیت به شمار می‌رود.

این خطه با مساحت چهار هزار و ۳۹۲ کیلومتر مترمربع و جمعیت ۳۶۴ هزار و ۴۸۲ نفر بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، پرجمعیت‌ترین شهرستان اصفهان پس از مرکز این استان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب می‌شود.

منطقه عالم‌پرور کاشان در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان، به عنوان نخستین تمدن یکجانشینی و شهرنشینی به قدمت محوطه باستانی سیلک با پیشینه‌ بیش از هفت هزار سال به عنوان پایگاه تاریخ تمدن بشری درخشان در حوزه‌های میراث فرهنگی و گردشگری محسوب می‌شود و مجموعه باغ جهانی فین این شهرستان نیز تا پیش از شیوع ویروس کرونا پربازدیدترین مکان تاریخی و گردشگری کشور بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha