به گزارش خبرنگار ایرنا غلامرضا نیکرفتار روز سهشنبه در نشست هم اندیشی توسعه صادرات و ساماندهی تجارت در مرز بین المللی شلمچه که در ساختمان سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد، اظهار داشت: عمده کالای صادر شده از مرزشلمچه در این مدت شامل کلینگر، محصولات کشاروزی، مصالح ساختمانی، سنگ آهن، لوله و برخی تجهیزات بوده است.
وی با اشاره به ظرفیت صادرات و واردات و ترانزیت کالا از مبدا در مرز بینالمللی شلمچه افزود: توسعه زیرساختهای موجود در مرز از جمله ایجاد سه راهیادمان، راهاندازی ایکسری کامیونی، محوطه سازی و ایجاد امکانات رفاهی و بهداشتی، درمانی برای رانندگان کامیونها در راستای توسعه مبادلات مرزی در شلمچه ضروری است.
نیکرفتار خواستار ایجاد پنجره واحد تجاری و استقرار سازمانهای همجوار و نظر دهنده در امر تجارت در مرز شلمچه شد تا در کنار گمرک شلمچه، دقت و سرعت در امر مبادلات کالا افزایش یابد.
سرپرست گمرک خرمشهر افزود: لازم است نمایندگان بهداشت، استاندارد, دامپزشکی، جهاد کشاورزی، قرنطینه نباتی در مرز شلمچه مستقر شوند و برای توسعه صادرات نیاز به همراهی و کمک سایر ارگانها در کنار گمرک هستیم.
وی افزود: توسعه روابط دیپلماتیک اقتصادی با کشور عراق برای رفع انحصاری بودن واردات در کشور عراق و رفع محدودیتهای صادراتی، وضع تعرفههای ترجیحی فیمابین ۲ کشور جهت افزایش مبادلات تجاری، ایجاد بازارچه مرزی و نمایشگاه دائمی عرضه محصولات کشاورزی و تولید شده در شهرک های صنعتی آبادان و خرمشهر در افزایش صادرات به کشور عراق تاثیرگذار است.
در این نشست برخی از بازرگانان و تجار مشکلات و نقطه نظرات خود را مطرح کردند.
مرز بینالمللی شلمچه در ۱۵ کیلومتری غرب خرمشهر و ۲۰ کیلومتری بصره عراق قرار دارد.
نظر شما