علی شیرازی روز پنجشنبه به مناسبت آغاز هفته مبارزه با موادمخدر در حاشیه آیین غبارروبی ۱۱۶ شهید موادمخدر مازندران در محل آرامگاه ملا المجدین ساری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : اگرچه نرخ شیوع ابتلاء به اعتیاد مازندران نسبت به میانگین کشوری ۵.۴ کمتر است ، اما بیشتر معتادان استان جوانان زیر ۳۰ سال هستند.
وی با بیان این که معتادان شناسایی شده مازندران در بین جمعیت فعال ۱۵ تا ۶۴ سال هستند که بیشتر این افراد تحت درمان و مداوا قرار داند، تصریح کرد: ۳۰ درصد موارد ابتلاء به اعتیاد در استان جوانانی هستند که قدرت نه گفتن را نداشتند.
سرپرست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر مازندران محور برنامه های هفته مبارزه با موا مخدر دراستان را پیشگیری و آگاهی بخشی در زمینه آسیب های اجتماعی ناشی از اعتیاد عنوان کرد و اظهار داشت: برای موفقیت در این خصوص باید به مقابله بازدارندگی درونی نسبت به انواع مواد مخدر در جامعه برسیم و از سوی دیگر اجتماع محور کردن مقابله را نیز گسترش بدهیم.
وی توضیح داد: بررسی آمارها نشان می دهد که بیشتر معتادان پس از ترک ، سابقه بازگشت به اعتیاد داشتند و مهم ترین علت در این زمینه هم نگرش منفی جامعه نسبت به افراد معتاد است.
شیرازی گفت : برای این که معتادان پس از ترک همچنان پاک بمانند و بازگشت نداشته باشند ، باید زمینه ای فراهم شود تا آنان بتوانند به زندگی عادی در جامعه هم بازگردند و جامعه آنان را دفع نکند و اشتغال معتادان پس از ترک اعتیاد یکی از راهکارهای مناسب برای پاک ماندن آنان است.
وی افزود : معمولا این افراد در زمان اقامت در کمپ مهارت شغلی را فرا می گیرند و مهم این است که این مهارت ها را بتوانند در بیرون نیز برای معیشت به کار بگیرند و این نیاز به فرهنگ سازی برای پذیرششان در جامعه دارد.
شیرازی گفت : همسو با این رویکرد ، کاروان فرهنگی ورزشی و تبلیغی هیات موتور سواران مازندران به عنوان « سفیران نه به مواد مخدر » از گلوگاه تا رامسر حرکت های نمایشی را انجام می دهند.
وی برگزاری میز خدمت پیشگیری از مواد مخدر برای تنویر افکار عمومی ، حضور و سخنرانی تمامی فرمانداران شهرستان های مازندران به عنوان سخنرانان پیش از خطبه نماز جمعه این هفته استان و برگزاری نشست های تخصصی آسیب های اجتمایع ناشی از مواد مخدر در مناطق مختلف استان با سخنرانی استادان دانشگاه را از برنامه های این هفته مبارزه با مواد مخدر برشمرد.
نظر شما