به گزارش خبرنگار ایرنا، فرزاد مخلصالائمه روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گو دولت و بخش خصوصی، افزود: با پرداخت این تسهیلات دغدغه تولیدکنندگان استان به ویژه در حوزه دامداری و کشاورزی برطرف خواهد شد.
وی اظهار داشت: اگر در پرداخت تسهیلات به بخش دامداری کُندی وجود داشته باشد این صنعت به شدت آسیب خواهد دید.
وی بیان کرد: مشکلاتی هم در حوزه اصناف، گمرک و مالیاتی وجود دارد که ریشه در ضعف قوانین و ناهماهنگی قوانین دارد که باید از طریق مجلس شورای اسلامی و شواری گفت و گوی ملی و سایر مبادی ذیربط اصلاح شود.
استاندار مرکزی گفت: نظام قانونگذاری در کشور به این شرایط رسیده که تنظیم انضباط بین برخی مقررات و قوانین مطلوب نیست و مشکلاتی چه در تولید بومی و چه تولید شرکت های دانش بنیان ایجاد کرده است.
مخلص الائمه افزود: کارهای خوبی در ماههای اخیر انجام شده و قانون جهش تولید دانش بنیان در سال جاری شتاب قابل توجهی به خود گرفته که جزو قانون های خوبی است که تازگی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده اما تعارضاتی بین قوانین نظام گمرکی با قانون بودجه سنواتی داریم که باید مجمع مرکز پژوهش های مجلس و کمیسیونهای تطبیق مجلس و آنچه مربوط به مصوبات دستگاههای اجرایی است و ناهماهنگی با قانون دارد برطرف شود.
وی اظهار داشت: مواردی وجود دارد که عطف به ماسبق شده و مشکلاتی در مسیر تامین تجهیزات تولیدی ایجاد کرده که عطف به ماسبق نه به لحاظ حقوقی و نه به لحاظ حمایت از تولید صحیح نیست و لازم است از مسیر قانونی پیگیری شود تا روند تولید در صنعت و کشاورزی دچار مشکل نشود.
استاندار مرکزی گفت: در این نشست بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی، مشکلات اصناف، مشکلات تامین مالی شرکت های حوزه تولیدی در بخش کشاورزی و دامداری مورد بررسی قرار گرفت.
مخلص الائمه افزود: ما مفهومی داریم با عنوان «قوانین وصله و پینهای» چون متاسفانه در کشور نظام قانوگذاری در کشور علمی نیست منجر به یک سلسه قوانین نامشخص و نامفهوم میشود.
استاندار مرکزی گفت: قانون هدفمندی یارانه ها چهار و پنج بار اصلاح شد و متناسب با ظرفیتهای دولت برنانه ریزی شد.
مخلص الائمه افزود: تا زمانی که نظام قانونگذاری به صورت ریشه ای، اساسی و علمی اصلاح نشود رسیدن به شرایط مطلوب ممکن نیست.
وی در ادامه اظهار داشت: در استان مرکزی کارشناس نرم افزار «کامفار» در این حوزه نیست و یا کم است که از تهران برای این بخش کمک خواسته شده و تابستان فرصت خوبی است تا از ظرفیت جهاد دانشگاهی، مراکز فنی و حرفه ای و اتاق بازرگانی برای آموزش جوانان و دانشجویان استان استفاده شود.
استاندار مرکزی گفت: لازم است در نشست های شورای گفت و گوی دولت با بخش خصوصی از ظرفیت وزرا و معاونان حداقل به شکل ویدئوکنفرانس استفاده شود.
مخلص الائمه افزود: قانون خوبی در حمایت از شرکت های دانش بنیان تصویب شده است و نوسازی ماشین آلات صنعتی توسط شرکتهای دانش بنیان در اصل هدفگذاری خوبی است.
وی اظهار داشت: ۱۰۵ شرکت دانش بنیان در استان مرکزی وجود دارد که سهم نیم درصدی کشور را به خود اختصاص داده و جز استان های با کمترین شرکت های دانش بنیان در کشور هستیم.
استاندار مرکزی در بخش دیگری از سخنانش افزود: تعطیلی روزهای پنجشنبه بستگی به ارزیابی دارد که هدف ذخیره انرژی برق برای حمایت صنعت و کشاورزی استان است و غیر از این هم نیست.
وی اظهار داشت: برآورد میشود به ذخیره ۲۰ تا ۲۵ مگاوات برسیم اگر این هدف محقق شود پنجشنبه ها را تعطیل می کنیم زیرا این حجم قابل توجه است و معادل مصرف برق یکی دو شهرستان استان است.
استاندار مرکزی گفت: دستگاه هایی مثل گمرک، بیمه غیر تجاری و اداره مالیات به صورت شیفتی و اضافه کاری فعالیت کنند و مانعی در فعالیت روزهای پنجشنبه برای این نهادها وجود ندارد.
رئیس خانه صنعت، معدن وتجارت استان مرکزی هم گفت: در صورتی که پول و ثروت در بخش تولید مورد استفاده قرار گیرد بهترین فرصت سرمایه گذاری شکل خواهد گرفت.
منوچهر توسطی افزود: در ۴۳ سال اخیر به خاطر تحریم و پایین آمدن ارزش پول ملی امکان جایگزینی ماشین آلات نو در صنایع کمتر بوده است و اکنون که این فرصت فراهم شده باید از آن به نحو مطلوب استفاده کرد.
وی اظهار داشت: مستهلک بودن ماشین آلات موجب خواهد شد هم در تولید کمی و هم د ر تولید کیفی و مهمتر در قیمت تمام شده مشکل به وجود آید.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۱معافیت شرکت های دانش بنیان از مالیات باید اصلاح شود تا تولید کنندگان دلگرم شوند.
توسطی افزود: دولت در حمایت از شرکت های دانش بنیان اقدامات خوبی داشته اما نمی توان مسیر خطوط داخلی را متوقف کرد به میزانی که این شرکت ها از معافیت مالیاتی خارج شوند.
وی اظهار داشت: لازم است بند ص تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۱ به یک و چهار تقلیل یابد.
سرپرست بانک کشاورزی استان مرکزی هم در این نشست گفت: فعالان حوزه کشاورزی و دامداری در گرفتن استعلام به منظور دریافت تسهیلات یارانه ای با مشکل مواجه هستند که این مهم منجر شده تا روند پرداخت تسهیلات در استان کُند شود.
داریوش عظیمی افزود: برای رفع این نقیصه گرفتن استشهاد محلی توسط کارشناسان جهاد کشاورزی جایگزین شده است.
وی اظهار داشت: همچنین چک برگشتی برای گرفتن تسهیلات یارانه ای در حوزه دامداری و کشاورزی در نظر گرفته نخواهد شد تا روند دریافت تسهیلات سرعت گیرد.
سرپرست بانک کشاورزی استان مرکزی گفت: در راستای تسهیل پرداخت وام به دامداران اگر دامداری در بدهی غیرجاری، معوقه داشته باشد در پرداخت تسهیلات یارانه ای جدید این معوقه لحاظ نخواهد شد.
عظیمی افزود: ۴۰ درصد سهم تسهیلات یارانه ای استان تا روز گذشته برای یک هزار و ۷۰۰ متقاضی جذب شده و رتبه استان در این تسهیلات به ۱۵ رسیده است.
وی اظهار داشت: در شهرستان ها نیز باید روزانه نشستهایی برای کمک به پرداخت تسهیلات برگزار شود و در صورت مشکل ، موارد به استان ارجاع تا متقاضیان زودتر بتوانند تسهیلات دریافت کنند.
سرپرست بانک کشاورزی استان مرکزی گفت: زنجیره تولید اولویت بانک کشاورزی برای پرداخت تسهیلات است و تلاش می شود رتبه استان در پرداخت تسهیلات یارانه تک رقمی شود.
مدیرکل امور مالیاتی استان مرکزی هم گفت: لازم است نرخ ۱۵درصد سالیانه اوراق خزانه اسلامی افزایش یابد که در این خصوص مکاتبه انجام شده است.
علی حبیبی کمیجانی افزود: همچنین لازم است ضرایب مالیاتی که توسط کمیسیون مربوطه تعیین می شود به سود تبدیل و ضریب آن تعدیل شود.
وی اظهار داشت: در حوزه پذیرش هزینه تنظیم اظهار نامه مالیاتی نیز مشکلی وجود ندارد و هزینه آن قابل قبول است.
وی اظهار داشت: نرخ حفظ قدرت خرید ۱۵ به ۱۸ بود که مشکل حل شد و ۱۸ درصد سال گذشته درحال اجرا است.
مدیرکل امور مالیاتی استان مرکزی گفت: مشکل پایانه فروشگاهی و دستگاه کارت خوان که در استان وجود داشت با پیگیریهای انجام شده اکنون برطرف شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۲ میلیون و ۵۵۰ هزار قطعه جوجه ریزی در خرداد امسال در استان انجام شده که سه درصد نسبت به ماه قبل کاهش یافته و این میزان جوجه ریزی در کشور کاهش ۱۶درصدی را نشان می دهد.
علی صفری افزود: استان مرکزی در جوجه ریزی نسبت به سال گذشته ۲۰ کاهش داشته درحالی که استان سال گذشته بیشترین آمار جوجه ریزی را به ثبت رسانده است.
وی اظهار داشت: اکنون ۲۰ تا ۳۰درصد مصرف مرغ کاهش یافته و نگرانی برای ماه جدید است زیرا دامداران نهاده های کشاورزی و دامی در اختیار ندارند و باید از تسهیلات استفاده کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۱۵هزار میلیارد تومان اعتبار برای این حوزه در کشور پیش بینی شده که استان مرکزی از این میزان تسهیلات، ۸۰ میلیارد تومان جذب کرده است.
صفری افزود: استان مرکزی در جذب تسهیلات رتبه ۱۶ را دارد که این سرعت جذب در بانک های استان کم است.
وی اظهار داشت: آزاد شدن صادرات دام زنده فرصت خوبی است تا استان مرکزی که ظرفیت خوبی در این حوزه دارد سهمیه مطلوبی داشته باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: در صورتی که مجوز صادرات شیر خشک در کشور عملیاتی شود مشکل تولیدکنندگان در حوزه دامداری برطرف خواهد شد.
نظر شما